Έντυπη Έκδοση

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

Ελληνικό αίμα στη Ραιδεστό

Από τους συνολικά δώδεκα επιβαίνοντες στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθηνών-Κωνσταντινούπολης, οι πέντε σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Νεκροί και τραυματίες είναι οι Ελληνες και οι Τούρκοι επιβαίνοντες, ενώ όπως προκύπτει από τον κατάλογο των επιβατών, ήταν τυχεροί ένας Βούλγαρος και ένας Σύρος.

Στις 4.50 το πρωί, το λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας «Metro», που εκτελούσε το καθημερινό δρομολόγιο Αθηνών-Κωνσταντινούπολης ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόμου και έπεσε σε χαντάκι. Αυτό συνέβη στη θέση Αχίεβρεν του οδικού δικτύου μεταξύ των ελληνοτουρκικών συνόρων και της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στο 25ο χιλιόμετρο της οδού Μαλγάρων (Μάλκαρα)-Ραιδεστού (Τεκίρνταγ). Η ώρα εισόδου του λεωφορείου στην Τουρκία καταγράφηκε από τις τουρκικές τελωνειακές αρχές ως 04.00.

Σύμφωνα με την τουρκική εισαγγελική αρχή, νεκροί είναι οι Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φωφώ Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.

Κατά το δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Ελληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης. Τραυματίστηκαν επίσης δύο Τούρκοι πολίτες. Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.

Κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε το πρωί για τα Μάλγαρα, αλλά έφτασε με αρκετή καθυστέρηση. Οπως ανέφεραν τουρκικές αρχές στα Μάλγαρα, στην Αδριανούπολη και τη Ραιδεστό, ο παγετός και η ολισθηρότητα σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, ήταν χθες έντονα. Πρόκειται για μια απόσταση 170 χιλιομέτρων. Προϊσταμένη προξενική αρχή είναι το γενικό προξενείο Κωνσταντινούπολης, ενώ υπάρχει και το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Τουρκία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
"Ρικομέξ" - "Φιαλοπλάστ" - Νέα Φιλαδέλφεια
12 χρόνια τους τρώνε αποζημίωση
Στο 25% η ανεργία
Στρατιές ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Εκπαίδευση
Σχολεία: σε κλοιό διαμαρτυριών η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις
Υγεία
Το υπ. Υγείας ήξερε για τη φρίκη
ΚΑΑΠ Βούλας:«Από το 2007 δεν έχουμε μόνιμο γιατρό»
Τι πρέπει να γίνει στην Πρωτοβάθμια Υγεία
Αποναρκοθέτηση
Εκρηκτικό σκάνδαλο στον Γράμμο
Αλιεία
Ψαράδες, όχι ψάρια από το γιαλό, συνιστά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Δρομολόγιο Αθηνών-Κωνσταντινούπολης
Ελληνικό αίμα στη Ραιδεστό
Μονάδες βιολογικού καθαρισμού
Βαλτώνουν οι βιολογικοί
Άλλες ειδήσεις
Σκηνές Φαρ Ουέστ έξω από τη Θήβα
Απαλλαγή για πρώην πρύτανη και πρώην αντιπρύτανη
Χωρίς τον Ν. Αλεξίου
Στον εισαγγελέα 18 οικονομικοί επιθεωρητές