Έντυπη Έκδοση

Συνεταιρισμοί στο χάος...

«Προσωρινό» εμπόδιο, ο καμένος κορμός. Το οικόπεδο με θέα τη λίμνη Μαραθώνα «ετοιμάζεται», αφού οργώθηκαν ακόμη και τα κορμοπλέγματα...
16/12/1970- «Με συμβολαιογραφική απόφαση ο συνεταιρισμός «Νέα Κωνσταντινούπολη» προέβη στην αγορά ενός οικοπέδου (!) συνολικής έκτασης 503 στρεμμάτων στη θέση Ντράφι με σκοπό να ανεγείρει οικισμό για να στεγάσει τα μέλη του. Πριν προβεί στην αγορά, ο συνεταιρισμός είχε λάβει την άδεια των υπουργών Δημοσίων Εργων και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • Στο ΣτΕ κατά της οριοθέτησης 80 οικισμών στο Πήλιο
   Την ανάκληση παράνομων, όπως τις χαρακτηρίζουν, αποφάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για την οριοθέτηση 80 οικισμών στο Πήλιο ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κάτοικοι του Βόλου καθώς και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.
  • ΑΝΤΙ ΠΑΡΚΟΥ Τριπλή επίθεση «μπετόν» στου Γουδή
   Ανέγερση ερευνητικού κέντρου 20.000 τ.μ. καταγγέλλει η υπερνομάρχης. Τριπλή «επίθεση» στο μελλοντικό πάρκο Γουδή, με έργα που απειλούν να καταστήσουν κενό γράμμα τις τελευταίες ανακοινώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος και τους σχεδιασμούς για τον πολύτιμο χώρο των περίπου 3.500 στρεμμάτων. Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Τίνα Μπιρμπίλη, προβλέπει στη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και την κατεδάφιση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο μπάντμιντον, μετά όμως τη λήξη του συμβολαίου παραχώρησης. Για τις «προσωρινές» κατασκευές, που είχαν μετατραπεί σε μόνιμες με τον νόμο 3342/2005, εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ.
  • Και χαμόγελα και γκρίνια για την πιλοτική πεζοδρόμηση
   Το κέντρο της Θεσσαλονίκης... αγνώριστο Δύο παράλληλα αλλά άκρως αντιφατικά σκηνικά εξελίχτηκαν το Σάββατο στην αγορά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ημέρα της πιλοτικής πεζοδρόμησης μεγάλων τμημάτων τριών εκ των πιο εμπορικών δρόμων της Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή, Ερμού, Μητροπόλεως, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ).
  • Ξαναπλημμύρισε η Κάρλα πεθαίνουν οι αγελάδες
   Νεκρές αγελάδες και δεκάδες κτηνοτρόφοι στα όρια της καταστροφής είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι κτηνοτροφικές οικογένειες που ζούνε και εργάζονται στα παρακάρλια χωριά...
 • 24 χρόνια μετά τον όλεθρο

  • 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ... Τσερνομπίλ 24 χρόνια μετά: 60.000 θύματα επιπλέον
   Ξεπερνούν τους 150.000 τόνους τα τοξικά απόβλητα από την έως τώρα λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων που έχουν συσσωρευτεί ανά τον κόσμο, εκ των οποίων μόλις το 1/3 έχει υποβληθεί σε επεξεργασία και ειδικούς όρους φύλαξης, 24 χρόνια μετά τον όλεθρο του Τσερνομπίλ.
 • ΟΚΑΝΑ

  • Οβερντόουζ παρανομιών
   Μένη Μαλλιώρη 11 χρόνια μετά ξανά στο τιμόνι του ΟΚΑΝΑ Πρόσφατα ανέλαβε ξανά, ύστερα από έντεκα χρόνια, το τιμόνι του ΟΚΑΝΑ. Η ψυχίατρος και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μένη Μαλλιώρη παρέλαβε, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Ε», έναν χρεωμένο οργανισμό και υπηρεσίες που υπολειτουργούν ή λειτουργούν ακόμα και με αδιαφανείς διαδικασίες.
 • Ζητείται αποφυλάκιση

  • ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ζητείται ευαισθησία για 31χρονο πρώην χρήστη
   Στον αέρα απειλούν να τινάξουν οι κρατικές υπηρεσίες την πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη για να επανενταχθεί στην κοινωνία.
 • Οδήγηση χωρίς κανόνες

  • ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ 30 χρόνια κόντρες στην παραλιακή
   Αν τύχει και περάσετε με το αυτοκίνητό σας Πέμπτη βράδυ από την παραλιακή και δείτε τα πάρκινγκ κάποιων κέντρων διασκέδασης που δεν λειτουργούν ή τα πάρκινγκ της λεωφόρου γεμάτα με αυτοκίνητα που μαρσάρουν, μην παραξενευτείτε. Δεν πρόκειται για κάποια μυστική συνάντηση, είναι τα συνηθισμένα ραντεβού των πωρωμένων της οδήγησης, που εδώ και χρόνια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στους δρόμους και τις αλάνες της πρωτεύουσας.
 • 'Ιδρυμα Τεχνολογίας Κρήτης

  • ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Ι.Τ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ Εξάγουμε νανοτεχνολογία
   Η κιθάρα που κατασκεύασαν οι ερευνητές, φαίνεται μόνο με τη βοήθεια ηλεκτρονικού τηλεσκοπίου όπως και οι άλλες πολύπλοκες δημιουργίες Νανο-υλικά, πωτοποριακά παγκοσμίως, τρισδιάστατης μορφής, δημιουργεί και εξάγει μαζί με τη «συνταγή» κατεργασίας τους το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας (ΙΤΕ) σε χώρες ανεπτυγμένες επιστημονικά και τεχνολογικά, όπως είναι η Ιαπωνία, η Κίνα, η Γαλλία, ο Καναδάς κ.λπ.
 • Η υπόθεση στο αρχείο

  • ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ «Νομιμοποιούν τις απαγωγές Πακιστανών»
   Θέσαμε ό,τι στοιχεία είχαμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για επανάληψη της διαδικασίας, είπαν στη συνέντευξη Τύπου «Με το βούλευμα 517/2010, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έθεσε την υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών στο αρχείο, με σκεπτικό κρίσης που προσβάλλει τον κοινό νου αλλά και το δίκαιο».
 • Αύριο

  • Στάση στις μεταφορές μέχρι τις 5 μ.μ.
   Μετ' εμποδίων θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, στις οποίες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εξάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Οι εκλογές στο ΤΕΕ
   Η αποχή είναι ο μεγάλος «νικητής» στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
  • Δραπέτης με πλαστή ταυτότητα... δικαστή απαιτούσε να μην πληρώσει εισιτήριο!
   Δραπέτης φυλακών κατείχε 12 πλαστές ταυτότητες δικαστών, με τις οποίες σύναψε συμβόλαια με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και αποκόμισε τηλεφωνικές συσκευές, σύμφωνα με την Αστυνομία.
  • Ενταση στη Δωδώνη για τη ζώνη προστασίας αρχαίων
   Ενταση και διαξιφισμοί σημάδεψαν το απόγευμα της Παρασκευής την επίσκεψη στη Δωδώνη κλιμακίου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), με επικεφαλής τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
  • Στη φυλακή δημοτικός σύμβουλος για εικονικά τιμολόγια
   Αναστάτωση προκάλεσε στην κοινωνία της Ζακύνθου η εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλυκών Ζακύνθου, Κωνσταντίνος Μαλαπέτσας.
  • Σχολείο-ελπίδα για τα παιδιά της Κένυας
   Στην Κένυα, μια χώρα της Αφρικής με πληθυσμό περίπου 40 εκατομμύρια, μόλις δύο στα πέντε παιδιά έχουν το προνόμιο να πηγαίνουν σχολείο. Οι λίγες σχολικές αίθουσες δεν είναι καλύτερες από μια καλύβα ή μια παλιά αποθήκη.