Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ «ΦΙΛΕΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ * «ΠΑΙΖΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Καραβοτσακισμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώπιον του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη σύνοδο του ΔΝΤ περιβαλλόμενος από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας Παναγιώτη Ρουμελιώτη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά
Μόνον η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου -που σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς ξεπερνά τα 260 δισ. ευρώ- παρουσιάζεται ανθηρή, λαμπρή και «ικανή» να πωληθεί σε ιδιώτες για να απομειώσει κατά ένα σημαντικό ποσοστό το δημόσιο χρέος και να εξευμενίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε., η οποία, σημειωτέον, σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ελλάδος ζητώντας αυστηρότερα μέτρα, όπως προκύπτει από δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κρ. Λαγκάρντ και του ομολόγου της Γερμανού κ. Σόιμπλε.

Πλήρες θέμα...

 • Μηχανισμός με ΔΝΤ

  • Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΑΪΜΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ: Ο «ιός Ελλάδα» θα χτυπήσει την ευρωζώνη
   «Εφτασε η στιγμή που τα προβλήματα της Ελλάδας θα μεταδοθούν στην υπόλοιπη ευρωζώνη», εκτίμησε ο Σάιμον Τζόνσον, καθηγητής του ΜΙΤ και πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ, μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ενώ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι «δεν μπορεί να προσποιούνται ότι οι αμερικανικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στην Ελλάδα».
  • ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ * ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΣΕΕ: Απεργία για 9, μείον 2 λόγους
   Στην παλέτα των μέτρων του ΔΝΤ περιλαμβάνεται, η εφαρμογή των νέων αυξημένων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης νωρίτερα από το 2013 Γενική απεργία ακόμη και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας αναμένεται να κηρύξει η ΓΣΕΕ, ενώ η κυβέρνηση -ως αποτέλεσμα του υψηλού χρέους και των αδύναμων χειρισμών- αναμένει τις τελικές αποφάσεις των επιτηρητών και δανειστών για τα επόμενα μέτρα.
  • Τέλος και για 15.000 ανύπαντρες «κληρονόμους» συντάξεων
   Θύματα του ΔΝΤ «πέφτουν» και 15.000 κορασίδες, οι οποίες ανέμεναν να απολαύσουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα ο οποίος εργαζόταν στο Δημόσιο.
  • Η «τρόικα» είπε ναι στον «Καλλικράτη»
   Την ικανοποίησή τους για το σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχαν προχθές μακρά συνάντηση με τον κ. Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών.
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ» Το ΔΝΤ για πρώτη φορά βουτάει «στα βαθιά» της ευρωζώνης
   Το ΔΝΤ διαμηνύει μέσω του Στρος-Καν ότι θέλει να έχει το πάνω χέρι και, επιπλέον, δεν πρόκειται να δείξει καμιά διαφορετική μεταχείριση στην Ελλάδα Πρόβλημα μέσα, πρόβλημα και έξω αντιμετωπίζει ο περιβόητος μηχανισμός στήριξης ΔΝΤ-Ε.Ε., ο οποίος αναλαμβάνει και επισήμως δράση για την επίλυση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης.
  • ΘΕΤΟΥΝ «8» ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ Το... κερασάκι από τους δανειστές
   Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και η τρόικα των ελεγκτών ετοιμάζει το πακέτο μέτρων που θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να τη δανείσει με ένα κατ' αρχήν ποσό 40-45 δισ. ευρώ φέτος.
  • Το ελληνικό δράμα έφτασε μέχρι τον Καναδά
   Φόβος και τρόμος των ισχυρότερων οικονομιών έχει γίνει η Ελλάδα, που στο πρόσωπό της βλέπουν στην ουσία τη δική τους αποτυχία να διαχειριστούν την κρίση μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας.
  • ΣΤΟ 8,58% ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΟΥ 10ΕΤΟΥΣ Οι... βάρβαροι θα πείσουν τις «αγορές»;
   «Τι νόμους πια θα κάνουν οι Συγκλητικοί;

   Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν»
 • Απεργία ΠΝΟ

  • Δεμένα τα καράβια σήμερα και την Παρασκευή για το καμποτάζ
   Ετοιμα να βάλουν πλώρη για το Αιγαίο και να πραγματοποιούν πολυήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά με αφετηρία (home port) τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου είναι 20 τουλάχιστον υπερσύγχρονα ξένα κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων κάποια θα φέρουν υψωμένη ευρωπαϊκή σημαία, ενώ δεν αποκλείεται ως ενδεχόμενο και η εγγραφή τους στο ΝΑΤ, έτσι ώστε να είναι ασφαλισμένοι όσοι Ελληνες ναυτικοί είτε είναι ναυτολογημένοι σε αυτά είτε ναυτολογηθούν μετά την άρση του καμποτάζ.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Μισό δισ. το φιλί ζωής στους μικρομεσαίους
   Δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις αξίας 500 εκατ. ευρώ, αντί για 100 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά συμφωνηθεί, θα διανείμει τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομίας μέσα από το κοινοτικό πρόγραμμα Jeremie.
  • Τα e-mails της Goldman Sachs για τις «επενδύσεις Φρανκενστάιν»
   Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλανκφέιν την περασμένη Πέμπτη σε ομιλία του Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση στη Γουόλ Στριτ Στην υγειά των κορόιδων έπιναν από το 2007 τα «χρυσά παιδιά» της Goldman Sachs, καμαρώνοντας στις μεταξύ τους επικοινωνίες για τα κέρδη που έκανε η τράπεζά τους, ενώ την ίδια στιγμή η αμερικανική αγορά στεγαστικής πίστης κατέρρεε.