Έντυπη Έκδοση

Πρωτάρης μες στου Βοσπόρου τα στενά

Στη συναυλία του στο υπαίθριο θέατρο Τσεμίλ Τοπουζλού, ο Γ. Νταλάρας θα ανεβάσει στη σκηνή και τον Ζουλφί Λιβανελί
Κάτι η περιπετειώδης ματαίωση το 2007 της συναυλίας που θα του διοργάνωνε το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη. Κάτι η χωρίς φόβο αλλά με πάθος στάση του στο Κυπριακό, η οποία είχε ενοχλήσει το πιο ακραίο κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας και του Τύπου. Κι έτσι ο Γιώργος Νταλάρας, παρ' ότι ο ίδιος με τα τραγούδια του είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Τουρκία, δεν είχε μέχρι τώρα δώσει ποτέ συναυλία στην Κωνσταντινούπολη.

Πλήρες θέμα...

 • Εικαστικά

  • Το έργο τέχνης και τα διαμάντια του
   «Dzesi 2» El Anatsi (2006), αλουμίνιο και μπρούτζινο. Εξω από το Παλάτσο Φορτούνι (φωτογρ. από το βιβλίο) Η διαμαντοφορεμένη νεκροκεφαλή είναι ένα έργο με πολλές σημασίες, απαξιωτικές ίσως για το ζήτημα της αγοράς της τέχνης, τον ρόλο του καλλιτέχνη αλλά και τον ρόλο των media απέναντι στο έργο τέχνης. Μιλάμε βέβαια για τη διεθνή κοινότητα της τέχνης και τους εστεμμένους της - όχι το πόπολο, αυτό παντού παραμένει το ίδιο.
 • Συνέντευξη: Ζαν Ρενό

  • «Δεν με γοητεύουν τα κακά παιδιά»
   Σε μια σκηνή από τις «22 σφαίρες» του Ρισάρ Μπερί, με το πιστόλι στο χέρι. «Περισσότερο μ' ενδιαφέρει η μόδα και η μουσική, παρά τα όπλα», λέει ο Ζαν Ρενό Εχοντας απέναντί σου τον Ζαν Ρενό, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι μη βγάλει από την τσέπη κάνα εξάσφαιρο. Το πιστολίδι και το ξύλο που έχει ρίξει στο σινεμά δεν ξεχνιούνται εύκολα. Και ο ίδιος ξέρει ότι ο ομώνυμος ρόλος στο «Λεόν» του Λικ Μπεσόν έχει γίνει το κινηματογραφικό του alter ego.
 • Αλαν Σίλιτοου

  • «Οργισμένος» συγγραφέας ξεχασμένων ανθρώπων
   Ο Αλαν Σίλιτοου, ο συγγραφέας του «Σάββατο βράδυ, Κυριακή πρωί», της «Μοναξιάς του δρομέα μεγάλων αποστάσεων» (και τα δύο στα ελληνικά από τις εκδ. «Γράμματα») υπήρξε ο κορυφαίος της γενιάς των «Οργισμένων Νεαρών» της δεκαετίας του '50, που έδωσε φωνή στην καταπιεσμένη εργατική τάξη και κατήγγειλε με τόσο οργή τη συμβατική ηθική.
 • Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • 7η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30% κάτω ο προϋπολογισμός 35% πάνω οι επισκέπτες
   Ο Νόρμαν Μανέα, ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρουμάνος συγγραφέας, παρουσίασε το αριστούργημά του «Η επιστροφή του χούλιγκαν» «Λιγότερα λεφτά, περισσότερος κόσμος», σχολίαζε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Τάκης Θεοδωρόπουλος σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια, εμφανώς ευχαριστημένος από την προσέλευση του κοινού στη φετινή 7η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.
  • Οι Κινέζοι θέλουν αρχαίους και ντετέκτιβ
   Πανταχού παρόντες στην Εκθεση οι Κινέζοι (επίσημοι, εκδότες, συγγραφείς). Το βιβλίο, είπαν, έφυγε από τα χέρια του κράτους και μπόρεσε να γίνει βιομηχανία «Μην είστε φειδωλοί», προέτρεψε τους Ελληνες εκδότες ο υποδιευθυντής του Τομέα Βιβλίου του κινεζικού υπουργείου Τύπου και Εκδόσεων, Τσου Γι, καλώντας τους να συνάψουν συνεργασίες με τους Κινέζους εκδότες. «Ελπίζω να αρπάξετε την ευκαιρία», τους είπε.
 • Αρχαιολογία

 • Τηλεόραση

  • Εκστρατεία ενίσχυσης της δημοσιογραφίας
   Τι μπορεί να γίνει για να προστατευτεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου; Στα χέρια τους έχουν πάρει την κατάσταση τα συνδικάτα των δημοσιογράφων όλης της Ευρώπης. Και τι θα κάνουν; Θα ξεκινήσουν εκστρατεία για να πείσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τον δημοσιογραφικό τομέα.
  • Ιστορίες οικονομικής κρίσης
   Οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα νέα δεδομένα στην οικονομία, μετά την προσφυγή της Ελλάδας στον περιβόητο μηχανισμό στήριξης, οι συμβουλές «της πεντάρας», η ιστορία του χρηματιστή που τον είπαν «ο Ελληνας Μάντοφ», αλλά και μία δημοσκόπηση περιλαμβάνονται στο αποψινό μενού τριών τηλεοπτικών σταθμών.
  • Οι «στιγμές» του Μαλέλη
   Η υπόθεση Σορίν Ματέι, ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, η αμερικανική επίθεση στον Περσικό, ο Ανδρέας Παπανδρέου στο «Ωνάσειο», ο θάνατος της Αλίκης, η εξέγερση στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον.