Έντυπη Έκδοση

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Γ. Καμίνη για το πάρκινγκ στο Α' Νεκροταφείο

Ενα από τα υπόγεια πάρκινγκ, η κατασκευή των οποίων εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Αθηναίων, είναι εκείνο της «πλατείας» μπροστά από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Στις 14 Μαρτίου 2011 ήταν κάτοικοι της περιοχής που κατάφεραν να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών από την εταιρεία (ΑΚΤΩΡ), η οποία προσπαθεί να το κατασκευάσει από το έτος 2002 και μάλιστα με κρατική επιδότηση 1,5 εκατ. ευρώ. Σχετική με το συγκεκριμένο έργο είναι η επιστολή προς το δήμαρχο Γ. Καμίνη από το σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο την οποία και παραθέτουμε:

«Κύριε Δήμαρχε,

Καλή αρχή. Ελπίζαμε σε μια συνάντηση, αλλά προς το παρόν δεν έχει οριστεί. Εύχομαι οι επικοινωνιακές αθλιότητες των προκατόχων σου να μην αποτελέσουν παράδειγμα στη δικιά σου συμπεριφορά. Εχουμε πρόθεση να απαιτήσουμε, ίσως ακόμα και με κάποια βία, τα όσα δικαιούται ο οποιοσδήποτε δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας. Η έλλειψη διαλόγου θα πετύχαινε μονάχα να δυναμώσει τη δικιά μας μαχητικότητα, και όταν λέω «δικιά μας» εννοώ φυσικά εκείνους που σε επέλεξαν αλλά και εκείνους που δεν σε επέλεξαν για άρχοντα μιας τυραννισμένης πόλης, όταν ο κίνδυνος της προσωπικής ασφάλειας του καθενός από μας δεν περιορίζεται μονάχα στην προστασία της ατομικής μας ακεραιότητας αλλά και στην προστασία μιας κοινωνίας ανυπεράσπιστης από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, τη βουλιμία μιας μερίδας πολιτών, τη νωθρότητα των δημοτικών υπαλλήλων και την απαξίωση 4.000 πολιτών που με δημοκρατικές διαδικασίες έχουν θέσει τον εαυτό τους κάτω από την προστασία σου.

Προσοχή λοιπόν. Δήμαρχε, είμαστε εδώ άγρυπνοι και θα προστατεύσουμε την πόλη μας από την βαρβαρότητα των εργολάβων και τη χυδαιότητα κάποιων πολιτών. Και από τα δικά σου λάθη, κύριε Δήμαρχε.

Τα παραπάνω να ληφθούν σαν εισαγωγή για ένα θέμα που είναι σημαντικό για μας τους κατοίκους τής γύρω από το Α' Νεκροταφείο περιοχής, και ευρύτερα, αλλά και για όποιους ευαίσθητους Αθηναίους. Το Α' Νεκροταφείο και ο μπροστά από την πύλη χώρος, έργο του συμπολίτη μας Αρη Κωνσταντινίδη, ανήκει από χρόνια στους Αθηναίους. Στις 14 Μαρτίου η επαγρύπνηση των γειτόνων μόλις και πρόλαβε τη βίαιη επιθετικότητα των μηχανημάτων ενός πασίγνωστου εργολάβου που του παραχωρήθηκε ο χώρος για την κατασκευή πολυώροφου υπόγειου γκαράζ. Κύριε Δήμαρχε, δηλώνω με υπευθυνότητα ότι θα υπερασπιστούμε με την ψυχή, το μυαλό και το σώμα μας το χώρο μπροστά από την πύλη του Α' Νεκροταφείου, περιουσία των Αθηναίων, επικυρωμένη δίκην χρησικτησίας από πολλά χρόνια χρήσης.

Για λογαριασμό εκείνων που με αλληλεπάλληλες πράξεις διαμαρτυρίας δηλώνουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε καμιά εξουσία τον βιασμό της πόλης που κατοικούμε αλλά και της δημοκρατικής συνείδησής μας».

Ο συμπολίτης τους,

Νίκος Κούνδουρος

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Δήμος Αθηναίων
Πληρώνουμε για πάρκινγκ που μας ανήκει
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δημόσιος τομέας
Με γραπτές εξετάσεις τα στελέχη Δημοσίου
Πολεοδομία
Αυθαίρετα και πρόστιμα τριών ταχυτήτων
Βεγγαλικά
Τα βεγγαλικά του αίματος
Συνέντευξη: Αχιλλέας Γραβάνης
Ελπίδες για θεραπεία του Αλτσχάιμερ από την Κρήτη
Δήμος Αθηναίων
Πληρώνουμε για πάρκινγκ που μας ανήκει
Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Γ. Καμίνη για το πάρκινγκ στο Α' Νεκροταφείο
Εκπαίδευση
Πιλάτοι και θύματα της ενδοσχολικής βίας
«Εσφαλμένη η υποβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής»
Περιβάλλον
Ο Ειρηνικός προειδοποιεί
Θέματα ζώων
Η ζούγκλα του λαθρεμπορίου
Υγεία
Λοβέρδος: Φήμες οι ελλείψεις * Γιατροί: Αυτογελοιοποιείσαι
Οδικό δίκτυο
Ελευθέρας σε 4 σταθμούς διοδίων ως ασπιρίνη για τα κλειστά Τέμπη
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Σήμα κινδύνου από την Πυροσβεστική
Ναυτιλία
Ρε-σάλτο η πειρατεία
Πέθανε πλοίαρχος, αγνοείται ναυτικός
Αρμενία
Για την κυριότητα του Ορεινού Καραμπάγ και τα γεγονότα στο Σουμγκάιτ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
«Αγώι» με 32 μετανάστες στο Αίγιο
Περίμενε δημοπρασία, έχασε 650.000 ευρώ
Παγίδευσε 13 ΑΤΜ