Έντυπη Έκδοση

Αμπελοκήπων απουσιολόγιο

Ηθελα να σας το πω εδώ και μέρες αλλά όλο το ξεχνούσα.

Παρακολουθούσα καθημερινά τις προετοιμασίες που γίνονταν στον θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς», στους Αμπελόκηπους, και χαιρόμουν. Το σπίτι μου βρίσκεται ακριβώς απέναντί του -δυστυχώς δεν έχω οπτική επαφή με την οθόνη μια και το μπαλκόνι μου είναι από πίσω (εντάξει, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας). Τον έβλεπα, λοιπόν, να ανακαινίζεται και την κατάβρισκα. Πλέον λειτουργεί κανονικά. Και μιλάμε, έχει γίνει τέλειος. Με ολοκαίνουργιο μπαρ, με νέα καθίσματα, φουλ new look. Ετσι μπράβο. Σε αντίθεση με το διπλανό «Αστρον», που έβαλε λουκέτο.

Για να είμαι ειλικρινής, επέλεξα βασικά και κύρια να μείνω στους Αμπελόκηπους για τους κινηματογράφους της περιοχής. Εδειχναν όλα τα έργα. Και τα εμπορικά, αλλά και τα άλλα, τα πιο καλλιτεχνικά που γουστάρουμε περισσότερο. Πάνε τα χρόνια αυτά, όμως. Αλλαξαν τα πράγματα. Το «Αστρον» δεν άνοιξε καθόλου από την αρχή της σεζόν. Και τις τελευταίες μέρες βλέπω να έχουν αδειάσει και τα μαγαζιά δίπλα του. Κακό σημάδι αυτό, δείχνει πως πάει κατευθείαν για κατεδάφιση. Ενώ και το «Πλάζα», ένα ακόμα σπουδαίο σινεμά, εδώ και μερικές μέρες έχει μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ. Πήγα να πληρώσω την ΕΥΔΑΠ εκεί δίπλα, πρωί πρωί, και μαύρισε η καρδιά μου. Ενα τεράστιο πανό διαφήμιζε την έναρξη του φοβερού σούπερ μάρκετ κι εγώ καθόμουν σαν χάννος να κοιτάζω. Πάει αυτή η σκάλα που κατεβαίναμε σ' εκείνο το υπόγειο. Δεν σε οδηγεί πλέον σε μαγικές στιγμές αλλά σε μακαρόνια και κονσέρβες.

Πριν από χρόνια έκλεισε και το «Αρζεντίνα» στην Αλεξάνδρας. Πάλι καλά να λέμε που αντέχουν οι υπόλοιποι της γειτονιάς. Ο «Δαναός», το μικρό και άκρως καλλιτεχνικό «Ανδόρα», τα πιο εμπορικά «Αθήναιον» και «Γαλαξίας», το ανακαινισμένο «Νιρβάνα». Ασ' τα να πάνε. Πουλάω ένα διαμέρισμα, ενδιαφέρεται κανείς σας μήπως;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Προσωπική ματιά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
62ο Φεστιβάλ των Κανών
Υπατία εναντίον φονταμενταλιστών
Αντόνιο Ταμπούκι
Λογοτεχνία σημαίνει αμφιβολία
Ατσούτσι Τακενούτσι
Τι είδε ο Γιαπωνέζος στα Ελευσίνια μυστήρια;
Θέατρο
Τα θεατρικά νιάτα ενός ποιητή
Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
Οι αρχαιολόγοι σταμάτησαν θρησκευτικό Mall
Κριτική χορού
Η δεύτερη εκδοχή μιας χορογραφίας
Κριτική όπερας
Για φαν του κιτς
Τάκης Θεοδωρόπουλος
Ο Ομπάμα επιβαρύνει την ελληνική κατάθλιψη
Τηλεόραση
Μονόλογοι χωρίς ουσία
Δημοσιογράφοι: Να αλλάξει η διαδικασία
Οι απόγονοι του Τζένγκις Χαν
Πατέρας και γιος με ταλέντο από την Κύπρο στη Βρετανία