Έντυπη Έκδοση

ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Με «στολή» Siemens η βόμβα

Ακτινοσκοπικός έλεγχος του δέματος θα έδειχνε τουλάχιστον την μπαταρία

Στο πολιτικό γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη έφτασε ο φάκελος-βόμβα, με εικονικό αποστολέα «Χρήστος Καραβέλας, Εκάλη», πριν μεταφερθεί προχθές στο υπασπιστήριο και σκάσει πάνω στον 50χρονο Γιώργο Βασιλάκη. Με ταχυδρομείο έφθασε στη Βασ. Σοφίας, αλλά δεν κατάφεραν να τον ανοίξουν. Απλός ο μηχανισμός, με κύκλωμα που ενεργοποιήθηκε με το άνοιγμα του φακέλου. Ομολογούν τώρα κενά στον έλεγχο αλληλογραφίας.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Βόμβα στο υπ. Προστασίας

  • Ο φυγόδικος Καραβέλας
   Ο επονομαζόμενος «ταμίας» της Siemens Χρήστος Καραβέλας ήταν ο προκάτοχος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Hellas ώς τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
  • Συλλυπητήρια και από τον αμερικανό πρέσβη
   Ο πρέσβης των ΗΠΑ, αλλά και η αμερικανική πρεσβεία έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην «οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες» του Γεωργίου Βασιλάκη.
  • Μόνο στο αεροδρόμιο ελέγχονται τα πακέτα
   Τι αναφέρει ο Χάρτης Υποχρεώσεων των ΕΛΤΑ Λογική δύο ταχυτήτων φαίνεται να ακολουθείται από τις εταιρείες ταχυδρομικών υπηρεσιών ως προς τη διακίνηση επιστολών και δεμάτων, αφού όσα αντικείμενα προορίζονται για το εξωτερικό περνούν από ελέγχους στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ όσα διακινούνται εντός της χώρας απλώς... μεταφέρονται χωρίς κανέναν έλεγχο.
  • Τρεις νεκροί σ' ένα χρόνο
   Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε χρονικό διάστημα ενός έτους, από τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Γιώργος Βασιλάκης είναι ο δεύτερος νεκρός αστυνομικός και ο πρώτος που χάνει τη ζωή του με τη σπάνια αυτή μέθοδο της αποστολής δέματος-βόμβας...
  • Δανία: 1764 το πρώτο βομβο-ταχυδρομείο
   Παλιά ιστορία, σχεδόν τόσο όσο και η ιστορία των ταχυδρομείων, είναι η αποστολή βομβών σε πακέτα ή σε επιστολές, και οι ψυχολόγοι εκτιμούν ότι αυτοί που στέλνουν τέτοιες βόμβες έχουν την επιθυμία δημόσιου εξευτελισμού του στόχου τους.
  • 1989: ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΑ Επιστολές-βόμβες σε 2 δημοσιογράφους
   Αν και δεν πρόκειται για συνήθη πρακτική στην Ελλάδα, τα πακέτα-βόμβες έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. Χωρίς θύματα μέχρι προχθές, αλλά με σαφή μηνύματα προς τους αποδέκτες.
  • ΞΕΝΑ ΜΜΕ: «Χτύπημα στην καρδιά»
   Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη Γαλλία, το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο EURONEWS επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που σημειώνεται τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο των υπηρεσιών ασφάλειας του κράτους και μάλιστα σε κτήριο με ενισχυμένο σύστημα παρακολούθησης και ασφάλειας, στην έδρα της Αστυνομίας.
  • ΠΟΑΣΥ: Διαρκές και ανυποχώρητο μέτωπο
   «Το μέτωπο κατά της τρομοκρατίας θα είναι διαρκές και ανυποχώρητο. Οι άνανδροι δολοφόνοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης στη χώρα μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
  • Παπαρήγα στη Βουλή: Χτυπήστε τους αλύπητα
   Ομόθυμα καταδίκασαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή τη βομβιστική επίθεση με τον ένα νεκρό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο -πλην του πρωθυπουργού- οι υπόλοιποι έδωσαν τη δική τους διάσταση στο τραγικό συμβάν.
  • ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗ: Εργαζόταν χωρίς ρεπό από το πρωί ώς το βράδυ
   «Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη», δήλωσε χθες περίπου μία ώρα μετά το πρωτοφανές συμβάν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
 • Φάκελος: Οδηγός για μεταπτυχιακά

  • ΦΑΚΕΛΟΣ Οδηγός για μεταπτυχιακά
   Η απόκτηση περισσότερων τίτλων, εξειδίκευσης και υψηλής κατάρτισης διασφαλίζει καλύτερους όρους μετάβασης στην αγορά εργασίας. Εξ ου και η πληθώρα των μεταπτυχιακών τμημάτων στα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.
 • Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

  • Ναρκομανείς Ανώνυμοι Αυτοί που πέρασαν το ναρκω-πέδιο...
   Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα και η «Ε» δίνει τον λόγο σε μια «ανώνυμη» όσο και μια αναπάντεχα δυναμική, ενεργή δράση μέσα από την κοινωνία για το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Το πρόγραμμα Ναρκομανείς Ανώνυμοι, όπου συρρέουν έχοντας τελικά λόγο και γνώση οι τοξικοεξαρτημένοι χωρίς να αναμένουν επί ματαίω λύσεις από έξω με λίστες, ιεραρχία και υποκατάστατα.
  • «Υπουλη αρρώστια ο εθισμός»
   «Μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα: είμαι ναρκομανής;» λένε οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι και μέσα από 29 ερωτήσεις, εκ των οποίων αρκετές δεν αναφέρονται καν στα ναρκωτικά, καθώς «ο εθισμός είναι μια ύπουλη αρρώστια που επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ζωής, ακόμα κι εκείνα που αρχικά δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τα ναρκωτικά», προτρέπουν τον καθένα που θα ήθελε να ελέγξει τον εαυτό του ν' απαντήσει όσο πιο ειλικρινά μπορεί.
  • Από το 1953 στις ΗΠΑ, από το 1987 στην Ελλάδα
   Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν στις ΗΠΑ το 1953. Ξεπήδησαν από το κίνημα των Αλκοολικών Ανώνυμων των οποίων υιοθέτησαν το πρόγραμμα.
  • Ο ΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΑΡΟΙ «Πήρα αγάπη χωρίς όρους»
   Ο Τάκης και ο Σωτήρης είναι αγωνιστές της ζωής. Είναι περισσότερα από 6 χρόνια «καθαροί». Η συνάντηση μαζί μας προσβλέπει στο δωδέκατο βήμα των Ναρκομανών Ανώνυμων (Ν.Α.): «Εχοντας πνευματική αφύπνιση προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα σε άλλους ναρκομανείς».
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Στα «δωμάτια» που δίνεται η μάχη...
   «Πες στον εαυτό σου: Μόνο για σήμερα οι σκέψεις μου θα είναι στην ανάρρωσή μου, θα ζω και θα χαίρομαι τη ζωή χωρίς τη χρήση ναρκωτικών...
 • «Απελάστε τον ρατσισμό»

  • Γιορτή χωρίς σύνορα και αποκλεισμούς
   Ανθρωποι από τη Μαδαγασκάρη, Μαροκινοί, Παλαιστίνιοι, Αφρικανοί και Ελληνες θα βρεθούν μαζί, για να διασκεδάσουν ένα βράδυ χωρίς σύνορα και αποκλεισμούς, με σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση».
 • Πιλοτικές αναπτυξιακές δράσεις

  • ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΕΥΒΟΙΑ Πρωτοπορία στα καμένα
   Πρωτοποριακές γεωργικές πρωτοβουλίες, αναπτυξιακές δράσεις και νέες κτηνοτροφικές δραστηριότητες αρχίζουν να υλοποιούνται στα καμένα εδάφη της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, χάρη στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Γεωπόνων Πυρόπληκτων Περιοχών» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
 • Αναπαλαίωση ραδιοφώνων

  • ΗΧΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΜΕ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ Πάμε, σαν άλλοτε
   «Και μόνο αναμμένο να το έχεις είναι ένα κόσμημα», λέει ο Κώστας Ματσούκας για το τζουκ μποξ. Εδώ, ο μάστορας στη μάχη της αναπαλαίωσης Εξέπεμψαν χιλιάδες μελωδίες, δελτία, εκπομπές και ανταποκρίσεις σε γενιές και γενιές ακροατών. Μετά όμως ξεπεράστηκαν. Το ξύλο έγινε πλαστικό, οι λυχνίες αντικαταστάθηκαν από ημιαγωγούς, τα καντράν με τις συχνότητες μετεξελίχθηκαν σε οθόνες LCD, ενώ οι κυκλικοί διακόπτες που πήγαιναν αριστερά-δεξιά τη βελόνα έδωσαν τη θέση τους σε κουμπιά και οθόνες αφής.
 • Ανασυγκρότηση... ΟΣΕ

  • ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΛΟΓΙΑ Πληρώνουμε τα πειράματα με τον ΟΣΕ
   Σαν να ήταν ινδικό χοιρίδιο φέρθηκαν στον ΟΣΕ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, αλλά αυτό που έκανε η προηγούμενη, της Ν.Δ., δείχνει να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Μέσα σε μόλις 5 χρόνια, από το 2004 ώς το 2009, υπήρξαν τουλάχιστον 10 αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, κατά μέσο όρο δηλαδή δύο αλλαγές ανά έτος.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Αντιπλημμυρικά σχέδια...
   Υπό την απειλή της παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπεγράφη χθες η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας.
  • Καταρρέει το σύμβολο των Ψαρών
   Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου Πρόκειται για το σύμβολο των Ψαριανών, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου. Δεσπόζοντας σε μικρό ύψωμα δίπλα στη θάλασσα η εκκλησιά αυτή έχει δεθεί με την Επανάσταση του 1821, αφού εδώ ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντής Κανάρης μαζί με τα παλικάρια του προσευχήθηκαν και κοινώνησαν πριν κάνουν την αποκοτιά να ανατινάξουν τη ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου έξω από το λιμάνι της Χίου στα 1822.