Έντυπη Έκδοση

Επιστημονικά βιβλία για διανοητικές αποδράσεις από την πεζή καλοκαιρινή μας πραγματικότητα

Η επιστήμη με μπικίνι ή τόπλες

Παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο αξιόλογα επιστημονικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, γιατί πιστεύουμε ότι σε χαλεπούς καιρούς αποτελούν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει κανείς στον εαυτό του ή στους φίλους του. Είτε με μπικίνι, δηλαδή με αυστηρό, τυπικά επιστημονικό τρόπο γραφής, είτε τόπλες, δηλαδή με πιο ανάλαφρο και οικείο λόγο, τα βιβλία αυτά μάς υπόσχονται κάποιες άκρως αναζωογονητικές «αποδράσεις» από την ασφυκτική και ιδιαίτερα βαριά ατμόσφαιρα του φετινού καλοκαιριού.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ «Brain Training»: οποία απογοήτευση!
   Βρετανοί επιστήμονες απέδειξαν ότι τα παιχνίδια εξάσκησης ή βελτίωσης των νοητικών ικανοτήτων είναι απάτη Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια νοητικής εξάσκησης, τα λεγόμενα brain training games, δεν μας κάνουν εξυπνότερους, όπως ισχυρίζονται οι εταιρείες που τα παράγουν. Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη βρετανική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Nature».
  • ΥΓΕΙΑ Οταν η μουσική μάς... κουφαίνει
   Η συχνή ακρόαση μουσικής από ακουστικά συσκευών mp3 προκαλεί βλάβες στην ακοή Η ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μέρες μας, κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, χρήση ακουστικών για την ακρόαση μουσικής μπορεί να προκαλέσει προσωρινές βλάβες στην ακοή μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο, ύστερα από εξονυχιστική έρευνα που διεξήγαγε σε δείγμα 21 νέων ατόμων, ηλικίας μεταξύ 19 και 28 ετών.