Έντυπη Έκδοση

ΣΥΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ 2011 * ΝΕΕΣ ΥΠΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ

Βάζουν μπρος για αύξηση των αντικειμενικών

Δύο νέα επίμαχα πακέτα, της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης του ΦΠΑ, ανοίγει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το κείμενο δράσεων, το οποίο την περασμένη Τετάρτη έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνεται ότι έχουμε επίσπευση ορισμένων δράσεων.

Πλήρες θέμα...

 • Ασφαλιστικό

  • Ελεγκτικό: Αντισυνταγματικές 5 διατάξεις
   Συνταγματικά εμπόδια υψώνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τόσο στον τρόπο καθορισμού της βασικής σύνταξης όσο και στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ αντίθετα αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα στη ρύθμιση για την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ, με το σκεπτικό ότι είναι αναγκαία λόγω της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και της περιορισμένης χρονικής ισχύος της μέχρι το 2015.
  • 0,8% έως 1,5% το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων
   Σύνταξη και με λιγότερα από 15 έτη παρέχει το νέο Ασφαλιστικό.
  • ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ 65 ΕΙΤΕ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ * ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ * ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Παγιδευμένοι στη δουλειά για χαμηλές συντάξεις - όλες οι γυναίκες στα 65
   Οι δύο Ιππότες της Αποκαλύψεως με τους φακέλους ανά χείρας, αποχωρούν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου Με ισοπεδωτικές ρυθμίσεις όλα τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση αυξάνονται στο 65ο έτος, χωρίς καμιά διάκριση για τις μητέρες με ανήλικο. Γι' αυτή την κατηγορία εργαζομένων η μόνη θετική διάκριση που παραμένει είναι η συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη στο 60ό έτος.
  • *** ΔΝΤ Αντισυνταγματική η μείωση μισθών, συντάξεων στη Ρουμανία
   Αντισυνταγματική έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας τη μείωση κατά 15% των συντάξεων και κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
 • Ημιυπαίθριοι χώροι

  • ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΦΟΡΙΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ Κράτος εν κράτει η ΔΟΥ Παλλήνης
   Πολιτική εκφοβισμού των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν κλείσει τους ημιυπαίθριους εφαρμόζουν ορισμένες εφορίες της Αττικής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
 • Χωρίς αξιοπιστία

  • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ 4 ΒΑΘΜΙΔΕΣ Οίκοι αξιολόγησης: είναι πολλά τα λεφτά...
   Στο επίκεντρο της κριτικής για τον ρόλο τους στην κρίση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη και στη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχουν βρεθεί οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης χωρών και επιχειρήσεων, δηλαδή η S&Ρ, η Moody's και η Fitch.
 • Σύνοδος G-20

  • «Λιτότητα ή ανάπτυξη» ο γρίφος του Τορόντο
   Αφορμή για να προβάλουν την ξεχασμένη «γενοκτονία» τους βρήκαν οι ιθαγενείς του Καναδά, διαδηλώνοντας χθες στους δρόμους του Τορόντο εν όψει της συνόδου του G20 Οι ΗΠΑ θέλουν να πάψουν να είναι ο «υπερκαταναλωτής» του πλανήτη που... ξελασπώνει τις οικονομίες των άλλων, ενώ η Ε.Ε. επιμένει πάνω απ' όλα σε δημοσιονομική πειθαρχία και λιτότητα για να έλθει... ανάκαμψη.
 • Τουρισμός

  • Ανω-κάτω με τα μπλόκα στα λιμάνια Αποζημιώσεις τάζει ο υπουργός, νίπτουν τας χείρας οι επιχειρηματίες
   Πολλοί τουρίστες - ταξιδιώτες, ξέμειναν την προηγούμενη Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά Σε επιταγή «άνευ αντικρίσματος» -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό τουρισμό- κινδυνεύει να μετατραπεί η διαβεβαίωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου ότι θα αποζημιώνονται οι ξένοι τουρίστες που ξεμένουν στα λιμάνια ή σε αεροδρόμια εξαιτίας εργατικών κινητοποιήσεων ή των μαχητικών αποκλεισμών του ΠΑΜΕ σε καράβια και κρουαζιερόπλοια.
 • Κοινοτικές επιδοτήσεις

  • ΕΤΕπ: 2 δισ. ευρώ με... αρνητικό spread
   Πολυετές δάνειο 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ με επιτόκιο 2%-3,5% θα υπογράψει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την ερχόμενη Τετάρτη.
 • Τεχνοοικονομία

  • Η MICROSOFT ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ... ΜΕΤΑΒΑΣΗ Ευθανασία στα ΧΡ χάριν των Windows 7
   Αναβαθμίστε τα Windows ΧΡ, συνιστά με κομψό τρόπο η Microsoft. Δεν μας ρώτησε βέβαια αν έχουμε λεφτά να διαθέσουμε Μια προσπάθεια να... συγκινήσει τους κατόχους υπολογιστών με Windows ΧΡ να κάνουν το βήμα της μετάβασης προς τα Windows 7 επιχειρεί η Microsoft, ανακοινώνοντας πως σταματά την υποστήριξη των Windows ΧΡ με το Service Pack 2 (SP2) στις 13 Ιουλίου.
  • Apple; Θα αγόραζαν και καβουρντιστήρι
   Αμα είσαι στην ουρά για το iPhone, κάνεις και καμιά χαζομάρα. Αν όμως είσαι στην ουρά στο ΙΚΑ... «Αν θες να ξεπουλήσεις μια καφετιέρα, δεν έχεις παρά να κάνεις κάτι πολύ απλό, να της βάλεις ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο της Apple» μας έλεγε στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει κυρίως τα τελευταία χρόνια η αμερικανική εταιρεία.
  • Διακοπές με έναν φορτιστή για κάθε συσκευή;
   Παρά τα τερτίπια του καιρού την περασμένη εβδομάδα, το καλοκαίρι είναι κάπου εδώ και ευχόμαστε να είστε σε θέση να προγραμματίσετε κάτι σε διακοπές.
  • Sony: επίθεση και στις 3 διαστάσεις
   Φουλ επίθεση τριών διαστάσεων εξαπολύει η Sony, ανακοινώνοντας ένα «μπουκέτο» προϊόντων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η 3D τηλεόραση Bravia ΗΧ800.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ευρωεργοδότες: Λάθος η ανάμειξη του ΔΝΤ
   Ηταν πολιτικό λάθος της Ε.Ε. να επιτρέψει την παρέμβαση του ΔΝΤ, καθώς έδειξε σε όλους την αδυναμία της να παρέμβει και να αντιμετωπίσει μόνη τέτοιου είδους κρίση, εκτιμά ο πρόεδρος της Ομάδας Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Ανρί Μαλόζ, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (YES) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.