Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι τελικές ανατροπές σε Ασφαλιστικό

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Γ. Παπανδρέου, χθες στο υπουργικό: «Ρυθμίζουμε το Ασφαλιστικό με βάση τη βιωσιμότητα του συστήματος και την κοινωνική δικαιοσύνη»...
Σοβαρές περικοπές και βίαιη αναπροσαρμογή των ηλικιακών ορίων φέρνει το νέο Ασφαλιστικό. Εγκαταλείπεται οριστικά η 35ετία από το 2011. Οι αλλαγές στο Εργασιακό δεν περιλαμβάνονται, όπως είχε ανακοινωθεί, και έρχονται με ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ασφαλιστικό

  • Και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για πρόβλημα νομιμοποίησης
   Τα έψαλαν στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Γεράκης, στην Α'Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και στη Β'Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης.
  • «ΔΙΑΦΥΓΗ» ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Παπανδρέου: Παρανομία το «μπαϊράκι» - Παπαρήγα: Παράνομο το μνημό(συνο)
   Με «όχημα» τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ, «διέφυγε» ο Γ. Παπανδρέου μη απαντώντας επί της ουσίας στη χθεσινή ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για το ασφαλιστικό σύστημα.
 • Υπόθεση Βατοπεδίου

  • ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ «Κατηγορώ» κατά Αγγέλου για Βατοπέδιο
   Θα κληθεί τις επόμενες εβδομάδες από την ανακρίτρια για απολογία με βάση σωρεία μαρτυριών. Ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία Η σωρεία των μαρτυριών περί «κεντρικής κυβερνητικής επιλογής» σχετικά με τις «ιερές ανταλλαγές», που επικεντρώνονταν και στο πρόσωπο τού τότε ισχυρού άντρα του Μαξίμου, κατέστησαν κατηγορούμενο τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή.
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ. Απαλλαγή από το Μνημόνιο...
   «Το Μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα αλλά τη βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο της Ν.Δ. Η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο (!) υποστήριξε στην ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς.
 • Επισφάλεια δημόσιας περιουσίας

  • Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών
   Στο «σφυρί» με τις πλάτες του υπουργείου Οικονομίας βγαίνουν 12 ελληνικά νησιά. Το υπουργείο Οικονομίας μέσω του Οργανισμού «Invest in Greece» («Επενδύστε στην Ελλάδα») επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα -ελαφρώς παραλλαγμένο- το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν στην εκδοχή του «Κινέζος κροίσος με ιδιωτικό νησί με πέντε γράμματα».
  • «ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ «Συνήθης ρήτρα» η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας!
   Κάτι ανάλογο «περιλαμβάνεται σε όλες τις συμβάσεις που έχει συνάψει η χώρα και θα συνάψει στο μέλλον», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Αλ. Τσίπρα, που έκανε λόγο για «διακοσμητικό ρόλο» της Βουλής και «πρακτικές κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» Με τη σουρεαλιστική διαβεβαίωση πως «δεν κινδυνεύει ο Παρθενώνας» καθησύχασε ο πρωθυπουργός τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για επισφάλεια της δημόσιας περιουσίας, σε περίπτωση που η σύμβαση που υπέγραψε η χώρα καταγγελθεί μονομερώς από τους δανειστές.
 • Δημοκρατική Αριστέρα

 • Βουλή

  • ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Με ριζικές αλλαγές ο νέος κανονισμός της Βουλής
   Μεγαλύτερο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών επιδιώκει ο Φ. Πετσάλνικος Με μεγεθυντικό φακό στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο η Βουλή -σ' αυτό τουλάχιστον αποσκοπεί ο νέος κανονισμός που συνέταξε ο Φίλ. Πετσάλνικος προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικός ο εποπτικός της ρόλος.
  • **ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ασυλία μόνο για πράξεις πολιτικές
   Αυστηροποιείται ο θεσμός της ασυλίας, καθώς με τον νέο κανονισμό η άρση θα επιβάλλεται σε κάθε περίσταση που η πράξη του βουλευτή δεν σχετίζεται με την πολιτική του δραστηριότητα. «Ο βουλευτής πρέπει να προστατεύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων και του λειτουργήματός του.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Μαζικούς διωγμούς στην ΑΓΡΟΓΗ καταγγέλλει ο Χατζηγάκης
   Για μαζικούς διωγμούς και απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλει την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης με αφορμή την καταγγελία της σύμβασης 269 εργαζομένων της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε, την οποία καταργεί η κυβέρνηση.
  • Μνημόσυνο για τον Ανδρέα
   Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου τέλεσε χθες η οικογένειά του στο Α' Νεκροταφείο, όπου είναι ο τάφος του.