Έντυπη Έκδοση

Κατηγορούμενος ο Αγγέλου για το Βατοπέδιο

Η σωρεία των μαρτυριών περί «κεντρικής κυβερνητικής επιλογής» σχετικά με τις «ιερές ανταλλαγές», που επικεντρώνονταν και στο πρόσωπο τού τότε ισχυρού άντρα του Μαξίμου, κατέστησαν κατηγορούμενο τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή.

Ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία Ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον ερχόμενο μήνα το νούμερο δύο του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Καραμανλή θα περάσει ως κατηγορούμενος την πόρτα της ανακρίτριας, που φέρεται να έχει ήδη συντάξει το σε βάρος του κατηγορητήριο και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν το έχει ήδη κάνει, του αποστέλλει κλήση σε απολογία. Η κλήτευση του Γιάννη Αγγέλου ως κατηγορουμένου για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν μονόδρομος μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν, για τον ρόλο τον οποίον διαδραμάτισε, τόσο κάποιοι μάρτυρες αλλά και κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, που με ταχύτατους ρυθμούς διενεργεί η ειδική εφέτης ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.

Μάλιστα, παρ' ότι η ανακρίτρια κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τις επόμενες κινήσεις της, η είδηση για κλήτευση του Γιάννη Αγγέλου ως κατηγορουμένου είναι ήδη γνωστή σε κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ηθική αυτουργία

Η κατηγορία για την οποία θα βρεθεί ο κος Αγγέλου υπόλογος, εκτιμάται ότι αφορά σε ηθική αυτουργία στο κακούργημα της απιστίας το οποίο φέρεται να διέπραξαν υπουργοί, για τους οποίους όμως έχει επέλθει παραγραφή, αλλά έχει ήδη αποδοθεί και σε άλλα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Π. Δούκας, εξεταζόμενος ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι «τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο Γ. Αγγέλου και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημόσιων κτημάτων». Και στο στάδιο της ανάκρισης τουλάχιστον έξι εξετασθέντες, εκ των οποίων μάλιστα οι τρεις δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία, αναφέρονται στο ρόλο του τότε στελέχους του μεγάρου Μαξίμου.

Η Μαντέλη

Επιπλέον, η κατηγορούμενη, Σταματίνα Μαντέλη, πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά πρώην υπουργών, έχει αναφερθεί απολογούμενη και στον Γ. Αγγέλου.

Σύμφωνα με την κ. Μαντέλη ο μοναχός Αρσένιος, που εμφανίζεται να κινούσε τα νήματα στο σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» απευθυνόταν με το μικρό του όνομα στον κ. Αγγέλου.

Δεν δίστασε μάλιστα η κ. Μαντέλη να μεταφέρει επί λέξει τηλεφώνημα του Αρσένιου προς τον Γ. Αγγέλου, το οποίο έγινε παρουσία της: «Γιάννη καλημέρα. Εχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα (σ.σ. τον Εφραίμ), πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή (σ.σ. Ρουσόπουλου) και να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ουρανούπολη και γι' αυτό να πάρεις τηλέφωνο τον Μπασιάκο», φέρεται να «διέταξε» ο Αρσένιος το τότε νούμερο δύο του Μαξίμου. Οπως μάλιστα είχε ισχυριστεί η κ. Μαντέλη, «όταν ο Ρουσόπουλος και ο Αγγέλου έπαιρναν τον υπουργό Μπασιάκο τηλέφωνο, αυτός κατουριόταν πάνω του».

Ο Γιάννης Αγγέλου, όποτε κλητευθεί, αν και πληροφορίες επιμένουν ότι αυτό έχει ήδη γίνει, αναμένεται να ζητήσει πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Βατοπεδίου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό
Απασφαλίστηκε το Ασφαλιστικό
Και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για πρόβλημα νομιμοποίησης
Παπανδρέου: Παρανομία το «μπαϊράκι» - Παπαρήγα: Παράνομο το μνημό(συνο)
Υπόθεση Βατοπεδίου
Κατηγορούμενος ο Αγγέλου για το Βατοπέδιο
Νέα Δημοκρατία
Απαλλαγή από το Μνημόνιο επαγγέλλεται ο Σαμαράς
Επισφάλεια δημόσιας περιουσίας
Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών
«Συνήθης ρήτρα» η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας!
Δημοκρατική Αριστέρα
Ανακοινώνεται αύριο η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς
Βουλή
Με ριζικές αλλαγές ο νέος κανονισμός της Βουλής
Ασυλία μόνο για πράξεις πολιτικές
Άλλες ειδήσεις
Μαζικούς διωγμούς στην ΑΓΡΟΓΗ καταγγέλλει ο Χατζηγάκης
Μνημόσυνο για τον Ανδρέα