Έντυπη Έκδοση

«ΔΙΑΦΥΓΗ» ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Παπανδρέου: Παρανομία το «μπαϊράκι» - Παπαρήγα: Παράνομο το μνημό(συνο)

Με «όχημα» τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ, «διέφυγε» ο Γ. Παπανδρέου μη απαντώντας επί της ουσίας στη χθεσινή ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για το ασφαλιστικό σύστημα.

Επέλεξε αντίθετα το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του να το «αφιερώσει» στον Περισσό εξαπολύοντας οξύτατη κριτική κατά του «συντηρητικού δογματισμού που κρατά σε ομηρία ανέργους και εργαζομένους».

Ανατρέχοντας στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και στις παλιότερες δηλώσεις στελεχών του κόμματος για το Σύνταγμα, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «αν ο καθένας μπορεί να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να σηκώσει μπαϊράκι» αλλά και αν το ΚΚΕ θεωρεί πως προστατεύει την πατρίδα «με το να παρέχει πολιτική κάλυψη σε όσους παρανομούν».

Ο Γ. Παπανδρέου αντιπαρέβαλε στην «εργώδη και υπεράνθρωπη προσπάθεια να ξαναχτιστεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και της χώρας που καταβάλλει η κυβέρνηση» την ανευθυνότητα που επιδεικνύει το ΚΚΕ.

Και παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για τις συνέπειες των κινητοποιήσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων αλλά και θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα, σχολίασε στρεφόμενος προς την κ. Παπαρήγα: «Δεν καταδικάζετε τον καπιταλισμό, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του λαού. Τι σας ενδιαφέρει; Η επικοινωνιακή προβολή της δήθεν επαναστατικότητας ή το συμφέρον των εργαζομένων;».

Απαντώντας, η Αλέκα Παπαρήγα συνέδεσε τις κινητοποιήσεις που γίνονται στη χώρα μας με τις απεργίες σε Ιταλία και Γαλλία. «Οι λαοί ξεσηκώνονται και εμάς μας νοιάζει τι θα πουν οι εταίροι» αντέτεινε η γ.γ. του κόμματος.

Η ίδια συμφώνησε ότι έχει μειωθεί η τουριστική κίνηση, αλλά επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τις κρουαζιέρες και όχι για τη λαϊκή οικογένεια που δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές, ενώ στις καταγγελίες του κ. Παπανδρέου περί παράνομων δράσεων του ΚΚΕ απάντησε: «Παρανομία είναι το Μνημόνιο (μνημόσυνο το αποκάλεσε), όπου με τη μέθοδο της σταγόνας μάς έχετε τρελάνει».

Η κ. Παπαρήγα, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αποδοκίμασε τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά. Αντίθετα, δήλωσε περήφανη διότι στην Ελλάδα ο λαός με την αγωνιστικότητα που υπέδειξε στο παρελθόν εμπόδισε να περάσουν ανάλογα μέτρα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέμεινε να ζητεί από την Αλέκα Παπαρήγα να «σταματήσει να διασύρει τη χώρα», βρήκε αμέριστη συμπαράσταση στα αιτήματά του από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις επιχειρήσεις, συμμερίστηκε τις διαπιστώσεις του κ. Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είδαμε το φως το αληθινό».

Παραπονέθηκε ωστόσο γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Σχετικά θέματα: Ασφαλιστικό
Απασφαλίστηκε το Ασφαλιστικό
Και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για πρόβλημα νομιμοποίησης
Για το ίδιο θέμα
Απασφαλίστηκε το Ασφαλιστικό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό
Απασφαλίστηκε το Ασφαλιστικό
Και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για πρόβλημα νομιμοποίησης
Παπανδρέου: Παρανομία το «μπαϊράκι» - Παπαρήγα: Παράνομο το μνημό(συνο)
Υπόθεση Βατοπεδίου
Κατηγορούμενος ο Αγγέλου για το Βατοπέδιο
Νέα Δημοκρατία
Απαλλαγή από το Μνημόνιο επαγγέλλεται ο Σαμαράς
Επισφάλεια δημόσιας περιουσίας
Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών
«Συνήθης ρήτρα» η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας!
Δημοκρατική Αριστέρα
Ανακοινώνεται αύριο η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς
Βουλή
Με ριζικές αλλαγές ο νέος κανονισμός της Βουλής
Ασυλία μόνο για πράξεις πολιτικές
Άλλες ειδήσεις
Μαζικούς διωγμούς στην ΑΓΡΟΓΗ καταγγέλλει ο Χατζηγάκης
Μνημόσυνο για τον Ανδρέα