Έντυπη Έκδοση

«ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Συνήθης ρήτρα» η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας!

Με τη σουρεαλιστική διαβεβαίωση πως «δεν κινδυνεύει ο Παρθενώνας» καθησύχασε ο πρωθυπουργός τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για επισφάλεια της δημόσιας περιουσίας, σε περίπτωση που η σύμβαση που υπέγραψε η χώρα καταγγελθεί μονομερώς από τους δανειστές.

Κάτι ανάλογο «περιλαμβάνεται σε όλες τις συμβάσεις που έχει συνάψει η χώρα και θα συνάψει στο μέλλον», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Αλ. Τσίπρα, που έκανε λόγο για «διακοσμητικό ρόλο» της Βουλής και «πρακτικές κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» Κάτι ανάλογο «περιλαμβάνεται σε όλες τις συμβάσεις που έχει συνάψει η χώρα και θα συνάψει στο μέλλον», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Αλ. Τσίπρα, που έκανε λόγο για «διακοσμητικό ρόλο» της Βουλής και «πρακτικές κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» «Δεν πρόκειται για κείμενο αόρατων εχθρών της πατρίδας», είπε ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας χθες στη Βουλή στον Αλ. Τσίπρα, σχετικά με τη ρήτρα που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο περί δυνατότητας κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας, που εκχωρείται στους εταίρους του Μνημονίου εάν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στο χρέος της. «Πρόκειται για συνήθη όρο, δεν είναι καινούργια ρήτρα, περιλαμβάνεται σε όλες τις συμβάσεις που έχει συνάψει η χώρα μας και θα συνάψει στο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουγρός, εξηγώντας πως η σύμβαση ορίζει τη σχέση των κρατών-μελών που την υπέγραψαν εξασφαλίζοντας όλα τα μέρη.

«Η Ελλάδα αυτή τη φορά δεν θα αποτύχει», επανέλαβε. «Μπορεί να βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, να αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της, αλλά θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να αλλάξει, να γίνει χώρα δικαίου, ανταγωνιστικότητας και ανθρωπιάς».

«Μνημόνιο υποτέλειας»

Επικαλούμενος την ιστοσελίδα του «Γκάρντιαν», στην οποία αναφέρεται πως «η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της για να σώσει την οικονομία της», ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πρσωπικά για τις «ανατριχιαστικές λεπτομέρειες» της δανειακής σύμβασης που βγαίνουν καθημερινά στο φως. «Θυμάστε τον Γούκο; Αγγελος ήταν μπροστά στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς δανειστές μας», είπε.

Μιλώντας για Μνημόνιο «υποτέλειας», ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εν λευκώ εξουσιοδότηση υπογραφής που εκχωρείται στον υπουργό Οικονομικών, καταλόγισε στην κυβέρνηση πρακτικές κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και χαρακτήρισε «διακοσμητικό» τον ρόλο της Βουλής.

Η αντιπαράθεση ολοκληρώθηκε με τις εκατέρωθεν αιχμές να κατευθύνονται στα εσωτερικά τους, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ερωτά τον πρωθυπουργό εάν εμπιστεύεται τους υπουργούς του (Παπακωνσταντίνου - Λοβέρδο) και τον Γ. Παπανδρέου να ανταπαντά: «Δεν ξέρω ποιος θα πρέπει να μιλάει για εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής του ομάδας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: Επισφάλεια δημόσιας περιουσίας
Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό
Απασφαλίστηκε το Ασφαλιστικό
Και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για πρόβλημα νομιμοποίησης
Παπανδρέου: Παρανομία το «μπαϊράκι» - Παπαρήγα: Παράνομο το μνημό(συνο)
Υπόθεση Βατοπεδίου
Κατηγορούμενος ο Αγγέλου για το Βατοπέδιο
Νέα Δημοκρατία
Απαλλαγή από το Μνημόνιο επαγγέλλεται ο Σαμαράς
Επισφάλεια δημόσιας περιουσίας
Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών
«Συνήθης ρήτρα» η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας!
Δημοκρατική Αριστέρα
Ανακοινώνεται αύριο η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς
Βουλή
Με ριζικές αλλαγές ο νέος κανονισμός της Βουλής
Ασυλία μόνο για πράξεις πολιτικές
Άλλες ειδήσεις
Μαζικούς διωγμούς στην ΑΓΡΟΓΗ καταγγέλλει ο Χατζηγάκης
Μνημόσυνο για τον Ανδρέα