Έντυπη Έκδοση

RANGE ROVER

Ανανεωμένη πολυτέλεια

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε η Range Rover τα 40 χρόνια παρουσίας της στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η γκάμα ενισχύθηκε με την ανανεωμένη έκδοση Auto- biographyBlack,η οποία εφοδιάζεται με το νέο V8 4.400 κ.εκ. τούρμπο ντίζελ ισχύος 313 ίππων. Η σειρά των πολυτελών εκδόσεων της βρετανικής εταιρείας Land Rover εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1970 και από τότε πρωταγωνιστεί στην ανώτατη κατηγορία των τετρακίνητων πολυτελών αυτοκινήτων.

Στη λίστα των πελατών περιλαμβάνονται διάσημοι ηθοποιοί, διακεκριμένοι επιχειρηματίες, φημισμένοι αθλητές κ.ά. Σημαντική είναι η εμπορική επιτυχία των βρετανικών αυτοκινήτων και στην Ελλάδα.

Πολλοί κατασκευαστές προσπάθησαν να την ανταγωνιστούν, αλλά η βρετανική φίρμα διατηρεί την πρωτοκαθεδρία. Ο συνδυασμός της άνεσης, της πολυτέλειας και των επιδόσεων στις διαδρομές εκτός δρόμου παραμένει μοναδικό προνόμιο των επιβλητικών βρετανικών αυτοκινήτων.

Τα οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν στο ινδικό όμιλο «Τάτα» και τα πρώτα στοιχεία για την περαιτέρω ανάπτυξή της είναι θετικά.

Τα σημαντικότερα νέα στοιχεία της έκδοσης Autobiography Black: καινούργια μάσκα, ανασχεδιασμένοι προβολείς ομίχλης, ομορφότερες εξαγωγές αέρα, νέος πίσω προφυλακτήρας κ.ά.

Το νέο μοτέρ συνδυάζεται με το καινούργιο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5'' και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Βελτιώθηκε δε και το σύστημα τετρακίνησης.

Επίσης, η προσαρμογή στις νέες οικολογικές απαιτήσεις έχει ήδη ξεκινήσει και το 2011 θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα διαθέτει και έκδοση 2WD. Είναι το πρώτο προσθιοκίνητο μέλος της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο LRX και θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην προσεχή έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ανακοινώθηκε ότι θα έχει υψηλά στάνταρ ποιότητας, άνεσης και εξοπλισμού με δύο βασικές εκδόσεις όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης. Η πρώτη θα διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης και η δεύτερη μετάδοση της ισχύος μόνο στον μπροστινό άξονα.

Το νέο compact Range Rover θα ανταγωνιστεί κυρίως τα BMW Χ1 και Audi Q3.

Ο μοναδικός βενζινοκινητήρας 2.000 κ.εκ. με ισχύ 245 ίππων και αυτόματο σειριακό εξάρι κιβώτιο θα προσφέρεται μόνο με τετρακίνηση.Το ντίζελ 2.200 κ.εκ. θα παράγεται σε δύο εκδόσεις όσον αφορά την ιπποδύναμη: η πρώτη αποδίδει 150 ίππους και η δεύτερη 190 ίππους (High Power). Η πρώτη θα κυκλοφορήσει με 2WD και 4WD. Κιβώτια ταχυτήτων έξι σχέσεων χειροκίνητο είτε αυτόματο. Η ισχυρότερη αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση. Αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ανανεωμένη πολυτέλεια
Μικρές ειδήσεις
Πετρελαιοκίνητες εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών