Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ριζικές αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Προβλέπονται συγχωνεύσεις τμημάτων, αυστηρή αξιολόγηση και νέες ρυθμίσεις για τις πανελλήνιες και τη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Πλήρες θέμα...

 • Φάκελος: Ναρκωτικά

  • ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Αγριες κόντρες για τις μονάδες της απεξάρτησης
   Στη μεγάλη φωτό, πανό με την «υπογραφή» του δήμου Κηφισιάς που λέει όχι στην ίδρυση μονάδας υποκατάστατων στο ΚΑΤ. Με την άποψη αυτή διαφωνούν τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Β. Παπαφράγκας, όσο και ο 18χρονος Γιώργος. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έπρεπε να σηματοδοτεί την περισυλλογή για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ (Δήμαρχος Αθηναίων) «Το πρόβλημα δεν λύνεται με το πήγαιν'-έλα των χρηστών»
   Το θλιβερό πήγαιν' έλα ανθρώπινων ερειπίων στις περιοχές της Αθήνας πρέπει να σταματήσει. Λύση είναι η ίδρυση νέων μονάδων στα νοσοκομεία της χώρας, υποστηρίζει στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
  • ΦΟΙΒΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ (Ψυχίατρος-καθηγητής ΑΠΘ) «Ναζιστική λογική»
   Δυστυχώς, χρόνια τώρα κάποιοι δημοτικοί άρχοντες πρωτοστατούν σε «αγώνες» κατά της εγκατάστασης ψυχοκοινωνικών και ιατρικών προγραμμάτων στήριξης οιασδήποτε κοινωνικά αποκλεισμένης ομάδας συνανθρώπων μας, «προασπίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την «καθαρότητα» της περιοχής τους.
  • ΜΕΝΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ (Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ) «Δικαίωμα στη θεραπεία»
   Αλλη μία χρονιά μνημονεύουμε την ημέρα κατά των ναρκωτικών χωρίς να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια εκείνους που περισσότερο απ' όλους έχουν την ανάγκη μας.
  • ΒΑΘΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αποποινικοποιείται η χρήση ουσιών
   Πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ελαφρύτερες (πλημμεληματικές) ποινές για τα βαποράκια, τιμωρία ανάλογη με την οικονομική αξία των ναρκωτικών (και όχι την ποσότητα), αυστηρές διατάξεις για τους μεγαλεμπόρους και ευνοϊκή μεταχείριση για όσους συμμετέχουν οικειοθελώς σε θεραπευτικά σχήματα ή προγράμματα υποκατάστασης.
  • Η επαρχία διψάει για μονάδες του ΟΚΑΝΑ
   Εντυπωσιακή είναι η στάση της επαρχίας όσον αφορά την τοποθέτηση των 13 μονάδων υποκαταστάτων στα νοσοκομεία.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • ΓΙΑ «ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ» ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» Μπολόνια καλεί «Πυρήνες»
   «Αρνούμαστε να βρεθούμε ενώπιον της ιταλικής εισαγγελίας, καθώς ως αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν αναγνωρίζουμε καμιά εξουσία αρμόδια να μας κρίνει», διεμήνυσαν οι κλητευθέντες, που αν εκδοθούν στη γειτονική χώρα θα έχουν τετ α τετ με τον Μπερλουσκόνι Με μία κλήτευση-«έκπληξη» η ιταλική Δικαιοσύνη καλεί σε απολογία δύο κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» την ερχόμενη Τρίτη στην Εισαγγελία της Μπολόνιας για το «τρομοδέμα» που εστάλη τον περασμένο Νοέμβριο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και βρέθηκε σε πτήση με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι.
 • Οδικό δίκτυο

  • ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ξέμειναν από ρευστό οι αυτοκινητόδρομοι
   Από μια κλωστή κρέμονται οι συμβάσεις για τους πέντε αυτοκινητόδρομους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για μειώσεις στις τιμές των διοδίων κατά 25% έως και 50%.
 • Υπουργείο Περιβάλλοντος

  • Αυθαίρετα: Και κατεδαφίσεις, και τακτοποίηση
   Τι περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να παρουσιάσει το φθινόπωρο το αρμόδιο υπουργείο Με το φόβο του ΣτΕ, ετοιμάζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
 • Ανθρώπων έργα & ημέρες

  • Ενας μπλόγκερ που «κυνηγά» αγάλματα
   Εδώ και 5 χρόνια, ο Βερνάρδος έχει «χαρτογραφήσει» τα δημόσια έργα πέραν των 400 καλλιτεχνών. ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ, σιγά σιγά αλλά στα σίγουρα, αυτές οι ανθρώπινες ιστορίες μας που δημοσιεύονται στην «Κυριακάτικη», που αναρτώνται την ίδια μέρα στο site της εφημερίδας (www.enet.gr), και ταυτόχρονα στο δικό μας ιστολόγιο (www.filoftero.blogspot.com), μας φέρνουν φίλους καινούριους, προτάσεις για πρόσωπα αξιόλογα και, όπως λέμε στην άχρωμη δημοσιογραφική γλώσσα, «ενδιαφέροντα θέματα».