Έντυπη Έκδοση

ΦΟΙΒΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ (Ψυχίατρος-καθηγητής ΑΠΘ)

«Ναζιστική λογική»

Δυστυχώς, χρόνια τώρα κάποιοι δημοτικοί άρχοντες πρωτοστατούν σε «αγώνες» κατά της εγκατάστασης ψυχοκοινωνικών και ιατρικών προγραμμάτων στήριξης οιασδήποτε κοινωνικά αποκλεισμένης ομάδας συνανθρώπων μας, «προασπίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την «καθαρότητα» της περιοχής τους.

Ανάλογα με τις πολιτικές ισορροπίες και τα μικροπολιτικά συμφέροντα σε τοπικό επίπεδο, οι αντιδράσεις λαμβάνουν τη μορφή κανονικής σταυροφορίας για τη δήθεν διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. Ετσι εκμεταλλευόμενοι τους φόβους των δημοτών, που προκύπτουν από έλλειψη αληθινής πληροφόρησης, κάποιοι κερδοσκοπούν. Αυτό όμως που διαφοροποιεί την περίπτωση Αμαρουσίου είναι η «επιστημονική» επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, στην οποία αφού τον κατακεραυνώνει για την έλλειψη υπευθυνότητας δηλώνει: «Είμαστε υπέρ της πρόληψης και θεωρούμε ότι για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα, μακριά από τον αστικό ιστό για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων».

Εδώ πραγματικά ο δήμαρχος αποκαλύπτεται ως άνθρωπος και ως επιστήμων. Τι θα λέγατε, δήμαρχε, για την αξιοποίηση κάποιου από τα ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου, που βρίσκονται σίγουρα εκτός κοινωνικού ιστού; Μάλιστα κάποια διαθέτουν και έτοιμες εγκαταστάσεις. Είναι η τέλεια πρόταση για πρόληψη και θεραπεία των εξαρτημένων και, γιατί όχι, όλων των κοινωνικά αποκλεισμένων. Μόνο που θα πρέπει κάποιος να σας εξηγήσει ότι δεν θα πρέπει να υπερηφανεύεστε τόσο για τη μεγαλοφυή σύλληψή σας, γιατί η πατρότητά της ανήκει σε άλλους: Βασισμένη στην ίδια λογική η ναζιστική Γερμανία έστειλε εξαρτημένους, ψυχιατρικούς ασθενείς, ομοφυλόφιλους, Αθίγγανους, κομμουνιστές, Εβραίους και άλλους ρυπαντές της κοινωνίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Σχετικά θέματα: Φάκελος: Ναρκωτικά
Αγριες κόντρες για τις μονάδες της απεξάρτησης
«Το πρόβλημα δεν λύνεται με το πήγαιν'-έλα των χρηστών»
«Δικαίωμα στη θεραπεία»
Αποποινικοποιείται η χρήση ουσιών
Η επαρχία διψάει για μονάδες του ΟΚΑΝΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Παιδείας
Η Διαμαντοπούλου πΑΕΙ στοίχημα
Φάκελος: Ναρκωτικά
Αγριες κόντρες για τις μονάδες της απεξάρτησης
«Το πρόβλημα δεν λύνεται με το πήγαιν'-έλα των χρηστών»
«Ναζιστική λογική»
«Δικαίωμα στη θεραπεία»
Αποποινικοποιείται η χρήση ουσιών
Η επαρχία διψάει για μονάδες του ΟΚΑΝΑ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Μπολόνια καλεί «Πυρήνες»
Οδικό δίκτυο
Ξέμειναν από ρευστό οι αυτοκινητόδρομοι
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Αυθαίρετα: Και κατεδαφίσεις, και τακτοποίηση
Ανθρώπων έργα & ημέρες
Ενας μπλόγκερ που «κυνηγά» αγάλματα