Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ «ΑΤΖΕΝΤΑ» ΠΑΣΟΚ

Γρίπη, εθνικά και οικονομία

Τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος από το πεδίο της προεδρολογίας στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής και της καθημερινότητας επιδιώκει η Ιπποκράτους.

«Μιλήσαμε έγκαιρα για την προεδρική εκλογή, πολλοί διαπρεπείς συνταγματολόγοι υποστηρίζουν τη θέση μας, είναι, πλέον, θέμα διαφορετικών ερμηνειών», κλείνει τη συζήτηση κορυφαίο στέλεχος. Ο ίδιος προσθέτει ότι «τώρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να αναζητήσει άλλοθι σε ζητήματα της συγκυρίας. Και προς επίρρωση των επιχειρημάτων του υπενθυμίζει τη «νεκρανάσταση της Ν.Δ. το 2007 με τα περίφημα "τριχίλιαρα" που ακολούθησαν τις φωτιές στην Ηλεία».

Η αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε τρία επίπεδα:

*Στο θέμα της νέας γρίπης. Ο Γ. Παπανδρέου, με την επιστολή του στον Κ. Καραμανλή, θέλει να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στο ζήτημα αυτό η παρουσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι καθημερινή και η κριτική του σκληρή. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Γραμματέας, Γ. Ραγκούσης, κατηγορεί σήμερα τον Κ. Καραμανλή ότι «περί άλλα τυρβάζει» (συνέντευξη στη σελ. 10).

*Στο πεδίο της οικονομίας, στο στόχαστρο μπαίνουν τα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι υπεύθυνοι του ειδικού τομέα της Ιπποκράτους εστιάζουν την κριτική στην πιστωτική ασφυξία της αγοράς, στα χρέη των νοικοκυριών, στην τιμή των καυσίμων, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ενώ οι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα προσθέτουν πινελιές στις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

*Στα εθνικά θέματα, για τα οποία μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην αποπειραθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια πιθανή όξυνση στα ελληνοτουρκικά. Για το λόγο αυτό ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να προσωποποιήσει τις κατηγορίες για την εξωτερική πολιτική στην Ντ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι αυτή είναι "ομοιογενής" και ότι εκφράζεται κυρίως από τον «πρωθυπουργό, ο οποίος έχει και τη συνολική ευθύνη».

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ τελεί σε άτυπο εκλογικό συναγερμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Σπυρόπουλος, όπως και οι υπεύθυνοι των Τομέων Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων δεν θα φύγουν καθόλου από την Αθήνα. Η βασική επεξεργασία των ψηφοδελτίων έχει γίνει ήδη από τον Ιούνιο (στην προετοιμασία για διπλή αναμέτρηση), , ενώ γίνεται προετοιμασία για τη «διαχείριση» των ετεροδημοτών. Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται τέλος και το περιεχόμενο της επικοινωνιακής καμπάνιας, κεντρική ιδέα της οποίας θα είναι η «Αλλαγή στην πορεία της χώρας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κώστας Καραμανλής
Ονειρα θερινής μεταμόρφωσης
Κυβέρνηση
Νομοσχέδια τώρα που γυρίζει
ΠΑΣΟΚ
Γρίπη, εθνικά και οικονομία
Συνταγματολόγοι
Χρησμοί από καθέδρας
Συνέντευξη: Ντόρα Μπακογιάννη
«Νταηλίκια στην Ε.Ε. δεν χωράνε»
Συνέντευξη: Γιάννης Ραγκούσης
«Τέρμα στην κακοποίηση της χώρας»
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Οι 17 ψηφοφορίες που έβγαλαν πέντε προέδρους
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Αργησαν, αλλά θυμήθηκαν τις ευθύνες των υπουργών
Τουρκικός Τύπος
Για τα μάτια της Μαρίκας