Έντυπη Έκδοση

Για τα μάτια της Μαρίκας

Η πείνα τής είχε θολώσει το μυαλό. Περπατούσε για ώρα βοσκώντας από δω κι από κει στις Καστανιές του Εβρου. Η Μαρίκα ξεχάστηκε. Μόνον όταν ένιωσε το χορτάρι ν' αλλάζει γεύση και αντίκρισε έναν φαντάρο με προτεταμένο το όπλο κατάλαβε. Η Μαρίκα είχε εισβάλει στην Τουρκία!

Η Μαρίκα ξέφυγε από κοπάδι και σκοπούς και έγινε πρωτοσέλιδο. Η Μαρίκα ξέφυγε από κοπάδι και σκοπούς και έγινε πρωτοσέλιδο. *Από την περασμένη Παρασκευή η αγελάδα του Β. Μητανίδη κρατείται στην Αδριανούπολη και την Τετάρτη όλοι την περιμένουν πίσω ύστερα από 21 μέρες καραντίνας, όπως προβλέπει ο νόμος. Στο μεταξύ, όμως, η είδηση «χτυπιέται» στα πρωτοσέλιδα πολλών τουρκικών εφημερίδων, δίπλα στον Ερντογάν και τις εξελίξεις του σκανδάλου Εργκένεκον: «Εισβολή ελληνικής αγελάδας στην Τουρκία!» Και το Διαδίκτυο παίρνει φωτιά:

*«Παιδιά, οι αρχές πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μήπως η αγελάδα είναι μέρος ενός ελληνικού σχεδίου για βιολογικό πόλεμο» ανησυχεί ένας γείτονας. Ενας άλλος, όμως, αισθάνεται... εθνικά ταπεινωμένος: «Τι ντροπή! Πώς κατάφερε να μπει η αγελάδα στη χώρα μας χωρίς χαρτιά και διαβατήριο;» Και κάποιος τρίτος εισηγείται: «Να τη σφάξουμε και να μοιράσουμε το κρέας της στους φτωχούς σαν μια συμβολική κίνηση».

*Οι Ελληνες απαντούν: «Η αγελάδα είναι ελληνική. Δώστε την πίσω, γιατί θα έχουμε πόλεμο. Εχει τον κωδικό "Μαρίκα" και είναι αμφίβιος καταδρομέας για ανακατάληψη εδάφους. Δεν μπορεί να κρατείται ως κατάσκοπος σε τουρκικό στάβλο» Μερικοί, όμως, εμφανίζονται απαισιόδοξοι: «Πάει η Μαρίκα, έγινε μπιφτέκια...»

*Η συνέχεια του σίριαλ θα παιχτεί σε τρεις μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μακάρι η Μαρίκα να γυρίσει σώα και αβλαβής από την περιπέτειά της. Γέννησε, άλλωστε, πριν από επτά μήνες και θα λαχταράει να δει και το μοσχαράκι της...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κώστας Καραμανλής
Ονειρα θερινής μεταμόρφωσης
Κυβέρνηση
Νομοσχέδια τώρα που γυρίζει
ΠΑΣΟΚ
Γρίπη, εθνικά και οικονομία
Συνταγματολόγοι
Χρησμοί από καθέδρας
Συνέντευξη: Ντόρα Μπακογιάννη
«Νταηλίκια στην Ε.Ε. δεν χωράνε»
Συνέντευξη: Γιάννης Ραγκούσης
«Τέρμα στην κακοποίηση της χώρας»
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Οι 17 ψηφοφορίες που έβγαλαν πέντε προέδρους
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Αργησαν, αλλά θυμήθηκαν τις ευθύνες των υπουργών
Τουρκικός Τύπος
Για τα μάτια της Μαρίκας