Έντυπη Έκδοση

ΙΡΑΚ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 62 ΝΕΚΡΟΥΣ

Ιράκ: Κύμα επιθέσεων εξτρεμιστών με πάνω από 62 νεκρούς

Τα νοσοκομεία της Βαγδάτης γέμισαν τραυματίες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα (φωτ. Ass. Press)
Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των Αμερικανών ότι οι δυνάμεις τους στο Ιράκ αριθμούν κάτω των 50.000 επιτυγχάνοντας τον στόχο της αποχώρησης των μάχιμων μονάδων τους πριν από την ημερομηνία-ορόσημο της 31ης Αυγούστου, οι τζιχαντιστές αντάρτες της Αλ Κάιντα πέτυχαν χθες τον δικό τους στόχο, δημιουργώντας μία μέρα απόλυτου χάους με κύμα συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων εναντίον υποδομών ιρακινών αρχών ασφαλείας σε όλη τη χώρα, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Πλήρες θέμα...

 • Γαλλία

  • ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ 2009 ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ 12.000 ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ Οι κυνηγημένοι
   Μπορεί οι Γάλλοι να είναι ευχαριστημένοι που ξεφορτώνονται τους Ρομά από τις γειτονιές τους, δεν πιστώνουν, όμως, εύσημα στον Σαρκοζί, «που βουλιάζει» δημοσκοπικά... (φωτ. Reuters, Ass. Press) Από τις 28 Ιουλίου, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμμετείχε σε σύνοδο με θέμα «τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συμπεριφορές μεταξύ ορισμένων μεταναστών και των Ρομ», και μέχρι χθες, 681 Ρομ, Βούλγαροι και Ρουμάνοι υπήκοοι, στάλθηκαν πίσω στις χώρες καταγωγής τους, από τους οποίους 132, υποχρεωτικά, ως απελαθέντες και 549 σε «εθελοντική» βάση.
 • Χιλή

  • ΧΙΛΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΩΣ Η ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΩΝ 33 ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΗΝΕΣ Η επαφή να μη χαθεί...
   Στη NASA και στους ειδικούς των υποβρυχίων στρέφονται οι χιλιανές αρχές, προκειμένου να καταλήξουν στους καλύτερους δυνατούς τρόπους για να βελτιώσουν τη ζωή των 33 εγκλωβισμένων στα έγκατα της γης μεταλλωρύχων, μέχρι τη στιγμή που θα τους ανασύρουν. Οι εγκλωβισμένοι δεν έχουν ιδέα πόσο χρόνο θα διαρκέσει η επιχείρηση διάσωσής τους.
 • Μεξικό

  • Μεξικό: οι έμποροι ναρκωτικών «σκάβουν» ομαδικούς τάφους...
   Μεξικανοί στρατιώτες ανακάλυψαν τις σορούς 72 ανθρώπων, 58 αντρών και 14 γυναικών, σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα στο βόρειο Μεξικό κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για βαρύ φόρο αίματος στον πόλεμο με τα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών.
 • ΗΠΑ

  • «Εξαγωγή τρομοκρατίας» από ΗΠΑ
   Εμπιστευτικό εσωτερικό έγγραφο της CIA, στο οποίο αναφέρεται ότι η υπηρεσία φοβάται μήπως η Αμερική θεωρηθεί χώρα εξαγωγής τρομοκρατίας, δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα Wikileaks. «Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, η εξαγωγή τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, ούτε συνδέεται μόνο με ισλαμιστές εξτρεμιστές από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική ή τη νότια Ασία», αναφέρεται στο έγγραφο.