Έντυπη Έκδοση

Πρώτα οι υποψηφιότητες, μετά οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Δεν πρόκειται να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός με αλλαγές στην κυβέρνηση εάν δεν τελειώσει το θέμα με τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τους δήμους και τις περιφέρειες, έλεγαν χθες πηγές του Μαξίμου.

Αυτό σημαίνει ότι ημερομηνία-ορόσημο από την οποία θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον ανασχηματισμό, τις λεγόμενες δομικές αλλαγές, ή έστω για τις αντικαταστάσεις εκείνων των μελών της κυβέρνησης που θα επιλεγούν ως υποψήφιοι είναι η 5η Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Μαξίμου, δεν είναι απαραίτητο οι αναπληρώσεις να γίνουν την ίδια μέρα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος είναι θέμα του πρωθυπουργού.

Χθες ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού Π. Γερουλάνος είπε στο Κανάλι 1 του Πειραιά ότι «δεν υπάρχει λόγος γι' αυτόν τον ανασχηματισμό, δεν είναι τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά, αλλά ο τρόπος δουλειάς». Ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο ένας υπουργός να συμμετέχει σε συζητήσεις για ανασχηματισμό γιατί είναι σαν να κάνει δημόσιο διάλογο με τον πρωθυπουργό».

Ο Γιώργος, τον τελευταίο λόγο

Με τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες ασχολείται για την ώρα η αρμόδια, υπό τον Θ. Τσούρα, επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η οποία από βδομάδα θα παραδώσει τις προτάσεις της στον Γ. Παπανδρέου, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιους που θα προταθούν από την επιτροπή να μην τους εγκρίνει. Αυτός επίσης θα ορίσει τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, με τους οποίους η επιτροπή δεν αναμένεται να ασχοληθεί.

Για την ώρα, πάντως, ο πρωθυπουργός ασχολείται κυρίως με τη ΔΕΘ και χθες είχε δύο συσκέψεις με τους συνεργάτες του, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εξαγγελίες του. Το μεσημέρι συνεργάστηκε με τους Χ. Παμπούκη, Γ. Πεταλωτή, Ν. Αθανασάκη, Κ. Θέο, Γ. Ελενόπουλο. Αργά το απόγευμα, σε άλλη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο βουλευτής και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Η. Μόσιαλος παρουσίασε τις προτάσεις των δύο διαθεσμικών επιτροπών τις οποίες συντονίζει το ίδρυμα, για το κοινωνικό κράτος, την ανάπτυξη, την υγεία κ.ά. Φαίνεται πάντως ότι όσον αφορά το λεγόμενο κοινωνικό δίχτυ προστασίας, ο πήχυς κατεβαίνει αισθητά ελλείψει χρημάτων και θα περιοριστεί σε μια επιτάχυνση προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Σημίτης: Δεν έπρεπε να κοπούν οι 13η και 14η συντάξεις
Διεργασίες για τους υποψηφίους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Γ. Καμίνης
Παραίτηση, με βλέψεις για τον Δήμο
ΠΑΣΟΚ
Πρώτα οι υποψηφιότητες, μετά οι αλλαγές στην κυβέρνηση
Σημίτης: Δεν έπρεπε να κοπούν οι 13η και 14η συντάξεις
Διεργασίες για τους υποψηφίους
ΣΥΝ
Προς Μητρόπουλο ο ΣΥΝ, με αντίλογο υπέρ Αλαβάνου
Γερουλάνος κατά Τσίπρα για τον «γύψο»
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση και «εξαπτέρυγα» στο στόχαστρο Σαμαρά, «εθνικιστές» βλέπει η Ντόρα
«Βασιλικές» Σπέτσες
Ο γάμος της... Μπάρμπι και το γαλαζοαίματο τσίρκο
Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή
«Φαίνεται φως στο τέλος του τούνελ»
Εξεταστική για τα ομόλογα
Ζημιώθηκαν τα Ταμεία από τα δομημένα ομόλογα
Άλλες ειδήσεις
Ο Οικονόμου για δήμαρχος Ωρωπού