Έντυπη Έκδοση

Μεξικό: οι έμποροι ναρκωτικών «σκάβουν» ομαδικούς τάφους...

Μεξικανοί στρατιώτες ανακάλυψαν τις σορούς 72 ανθρώπων, 58 αντρών και 14 γυναικών, σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα στο βόρειο Μεξικό κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για βαρύ φόρο αίματος στον πόλεμο με τα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών.

Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Σαν Φερνάντο της πολιτείας Ταμαουλίπας, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Τέξας, ενώ είχε προηγηθεί συμπλοκή ανάμεσα σε ύποπτους για τη διακίνηση ναρκωτικών και στρατιώτες, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας στρατιώτης και τρεις ένοπλοι.

Ενας τραυματίας οδήγησε τους στρατιώτες στην περιοχή, αφού ζήτησε βοήθεια απευθυνόμενος σε φυλάκιο ελέγχου και οι στρατιώτες δέχτηκαν πυρά όταν πλησίασαν το ράντσο. Κατασχέθηκαν όπλα και οχήματα που βρέθηκαν στο αγρόκτημα, αλλά δεν ανακοινώθηκε πότε δολοφονήθηκαν τα θύματα ή με ποιο τρόπο. Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον των καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό μαίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την εμπλοκή και των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2006.

Ο «ομαδικός τάφος» που ανακαλύφθηκε στο Σαν Φερνάντο είναι ο μεγαλύτερος, μετά την ανακάλυψη των σορών 55 ανθρώπων τον περασμένο Μάιο στην πολιτεία Γκερέρο και 51 στα περίχωρα του Μοντερέι, κοντά στο Τέξας, τον Ιούλιο. Η πολιτεία Ταμαουλίπας αποτελεί θερμό σημείο του «ναρκοπόλεμου» στο Μεξικό από την αρχή του χρόνου και δεν ήταν τυχαία η δολοφονία δημοφιλούς υποψηφίου για τις εκλογές της Πολιτείας τον Ιούνιο. Πάντως ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, προειδοποίησε ότι μπορεί να χυθεί πολύ περισσότερο αίμα, καθώς η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τον πόλεμο που έχει κηρύξει εναντίον των καρτέλ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεξικό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράκ
«Αντίο» στις ΗΠΑ με επιθέσεις
Γαλλία
Οι κυνηγημένοι
Χιλή
Η επαφή να μη χαθεί...
Μεξικό
Μεξικό: οι έμποροι ναρκωτικών «σκάβουν» ομαδικούς τάφους...
ΗΠΑ
«Εξαγωγή τρομοκρατίας» από ΗΠΑ