Έντυπη Έκδοση

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συγκρούσεις πάλι για το παγκάρι...

Συγκρούσεις αρχιερέων και στο... μέσον ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών της Ιεράς Συνόδου και μητροπολιτών που πρόσκεινται στον αρχιεπίσκοπο δεν βρίσκονται και στην καλύτερη περίοδό τους.

Στη σύγκρουση «πρωταγωνιστούν» από τη μια ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών Αντώνης Ζαμπέλης και αρχιερείς όπως ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο Ελασσόνος Βασίλειος. Από την άλλη, μέσω μιας ανομοιογενούς συμμαχίας, αρχιερείς όπως οι Καβάλας Προκόπιος, Καισαριανής Δανιήλ και Ηλείας Γερμανός ασκούν κριτική στους χειρισμούς των υπευθύνων για τα οικονομικά της Εκκλησίας.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκονται δύο θέματα. Από τη μια η αγοραπωλησία ενός οικοπέδου τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή της Βουλιαγμένης και από την άλλη η διαχείριση της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Χθες συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και έσπευσε να δώσει κάλυψη στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Συνόδου, αναφέροντας ότι η πώληση των οικοπέδων «είχε εγκριθεί σε δύο συνεδριάσεις της προηγούμενης συνθέσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, τη διαδικασία της οποίας εμπιστεύεται και θέτει στη διάθεσή της όλα τα υπάρχοντα στοιχεία». Παράλληλα εξουσιοδότησε τον μητροπολίτη Ιωαννίνων να προχωρήσει -εφόσον ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο - σε αγωγές ή μηνύσεις εάν θεωρεί ότι βλάπτεται το συμφέρον της Εκκλησίας.

Οπως είναι γνωστό, για την πώληση τεσσάρων στρεμμάτων έχει παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή, έπειτα από δίωξη in rem που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα αδικήματα «της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, της άμεσης συνέργειας σε απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης».

Από την άλλη πλευρά, επανήλθε και σήμερα αναμένεται να απασχολήσει τα μέλη της ΔΙΣ η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Η ΜΚΟ μετονομάστηκε σε «Αγάπη» και πέρασε στον έλεγχο των οικονομικών υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου. Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, από τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής των οικονομικών υπηρεσιών, με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ασκεί κριτική στο έργο των διοικούντων την «Αλληλεγγύη» και ζητάει τη διενέργεια ελέγχου. «Να λειτουργήσει η εταιρεία κάτω από συνθήκες κρίσης και όχι όπως τώρα (μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει και εις υγεία του κορόιδου)», γράφει χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Πανελλαδικές εξετάσεις 2010
Ελυσαν την εξίσωση κρίση + ανεργία = ...
Το μεράκι για πρωτιά
Πρωταθλητές σε ζωή και μαθήματα
Πάρνηθα
Σε χρόνο-ρεκόρ έδωσαν άδεια Πολεοδομία, δασαρχείο
Αναδασωτέα και απρόσιτη
Σε κλοιό η Πρέβελη
Αρτέμιδα
Ζητούν δικαιοσύνη
Μέγαρα
Παγώνουν για 9 μήνες τις εργασίες στον υγροβιότοπο Αγίας Τριάδας
Δικαιοσύνη
Ψηφιακή Δικαιοσύνη από το 2012
Συμβασιούχοι
Δικαίωση για 104 συμβασιούχους στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Εκκλησία
Συγκρούσεις πάλι για το παγκάρι...
Ιός του Δυτικού Νείλου
Βλέπουν μετάδοση της νόσου στον Νότο
Μετανάστευση
Εθνικό σχέδιο για τη μετανάστευση
Το πόρισμα
Μια... τηλεκάρτα, αιτία του μπλακ άουτ
ΑμεΑ
Διόδια: ρύθμιση για τα άτομα με αναπηρία