Έντυπη Έκδοση

Η Χαρούλα θα βάλει καλάθι

Ελληνικό ήχο και ακριβό αίσθημα θα έχει το Σάββατο (9.30μ.μ.) η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ στην Τουρκία. Στην πανηγυρική εκδήλωση στο στάδιο «Sinan Erdem Arena» της Κωνσταντινούπολης, σε μια παράσταση σχεδιασμένη ειδικά για εκείνη τη βραδιά, η Χάρις Αλεξίου θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια μαζί με τη Σεζέν Ακσού, αλλά και άλλους δημοφιλείς Τούρκους τραγουδιστές, με τη συνοδεία μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει το Cirque de Soleil. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ για τελετή έναρξης «Μουντομπάσκετ» και θα μεταδοθεί ζωντανά σε 172 χώρες μέσα από 18 κάμερες που θα καλύπτουν το γεγονός.

Πέρα από αυτή καθαυτή την αξία της εμφάνισης της Αλεξίου, η συμμετοχή της έχει ένα επιπλέον λόγο συγκινησιακής φόρτισης, αυτό της σκηνικής της συνάντησης με την Ακσού, δέκα χρόνια μετά τις κοινές τους συναυλίες σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη για τους πληγέντες Ελληνες και Τούρκους από τους σεισμούς του 1999, αλλά και τη δισκογραφική τους συνεργασία, το 2000.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, η Χάρις Αλεξίου θα συναντήσει ξανά τη Μάρθα Φριντζήλα, για να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους. Επόμενος σταθμός τους, τη Δευτέρα (30/8) η Θήβα, γενέτειρα της Αλεξίου, στην οποία είχε να εμφανιστεί 15 χρόνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Εξάγουμε Ιψεν στην πατρίδα του
Κινηματογράφος & Υγεία
Μωρά από το Ιντερνετ, μωρά και στους σαμάνους
Νέες ταινίες
Οταν στα όνειρά μας μπορούν να εισβάλουν «διαρρήκτες»...
Αρχαιολογία
Επιφυλάξεις για το ανάκτορο του Οδυσσέα
Εικαστικά
Στα όρια της ζωής και της Ευρώπης
Μουσική
Η Χαρούλα θα βάλει καλάθι
Τηλεόραση
Λιγότεροι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ
ΠΟΣΠΕΡΤ: «Δικό μας αίτημα η ανάρτηση των μπόνους»
Ο ΑΝΤ1 ξαναβάζει μπροστά τις «μηχανές»
Φόρμουλα 1 και πάλι από τον Alpha