Έντυπη Έκδοση

Κίνηση - απάντηση στην επιλογή Γιώργου για χωρισμό κόμματος - κράτους

Το κόμμα τού τραβάει το μανίκι

Συνεργάτες Παπανδρέου: Πρώτα οι ανάγκες της χώρας και του ΠΑΣΟΚ του αύριο και όχι τα προσωπικά συμφέροντα - Σ. Ξυνίδης: Το κόμμα να εντοπίζει τις κυβερνητικές στρεβλώσεις

Την πρώτη αντίσταση ένιωσε ο Γ. Παπανδρέου με τις 194 συνολικά ψήφους κατά του νέου γραμματέα
Η απόφαση Παπανδρέου, να προχωρήσει στον χωρισμό κόμματος και κράτους, προκάλεσε την αντίδραση των κομματικών στελεχών στην εκλογή Ξυνίδη. Οι αντιδράσεις εδράζονται κυρίως στην εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρεί στη συγκρότηση ενός κόμματος «χωρίς αυτούς» και υπό τον πλήρη έλεγχό του.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • ΠΑΣΟΚ

  • Δύο θέματα ζητούν λύση
   Ηταν ίσως το πιο δύσκολο ξεκίνημα για κυβέρνηση αυτό που έτυχε στη νεοσύστατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λόγω των μεγάλων προβλημάτων της χώρας στην τρέχουσα περίοδο, με αποτέλεσμα τα πρώτα βήματά της να είναι μπρος - πίσω.
 • Νέα Δημοκρατία

  • Ν.Δ. Τρέχουν να προλάβουν εκλογή προέδρου στις 22 και 29 Νοεμβρίου
   Το φόβο ότι η κούρσα διαδοχής της Ν.Δ. με τον τρόπο που εξελίσσεται δεν δημιουργεί ένα ρεύμα αντίστοιχο με εκείνο του Γ. Παπανδρέου το 2004, όταν τον ψήφισαν 1.000.000, εκφράζουν πολλά στελέχη της Ν.Δ. Εκτιμούν ότι το ηθικό των νεοδημοκρατών είναι πεσμένο και ότι δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ της ταπεινωτικής ήττας.
  • Ντέρμπι Ντόρας- Σαμαρά δείχνουν τώρα τα γκάλοπ
   Μάχη μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις.
  • Ενσταση κατά της εκλογής Ανδριανού
   Κατά της εκλογής του βουλευτή της Ν.Δ. Αργολίδας Ι. Ανδριανού στρέφεται η πρώτη ένσταση που κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο από τον α' αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημ. Κράνια.
  • Με καραμανλικές αναφορές η Ντόρα στη Θεσσαλονίκη
   Και ο Π. Ψωμιάδης παρών στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη χθες στο «Μακεδονία Πάλας» Τις ευαίσθητες χορδές των στελεχών και μελών της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη θέλησε να αγγίξει η Ντόρα Μπακογιάννη κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον σημερινό πρόεδρό της Κώστα Καραμανλή, στη χθεσινή ομιλία της σε κομματικό ακροατήριο, με μέλη των νομαρχιακών συνελεύσεων Α' και Β' Θεσσαλονίκης.
  • Σαμαράς: Οταν μιλάει η βάση οι μηχανισμοί σιωπούν
   Εντονο προεκλογικό χρώμα είχε η ομιλία του Αντ. Σαμαρά, χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμάτας Ανεβάζει τους τόνους κατά των «μηχανισμών» ο Αντ. Σαμαράς. Μιλώντας στην Καλαμάτα θύμισε εμμέσως την αρχική θέση της Ντόρας Μπακογιάννη να εκλεγεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τους περίπου 4.700 σύνεδρους του έκτακτου συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων εκτιμάται ότι έχει υπεροχή.
 • ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ

  • ΤΣΙΠΡΑΣ: ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝ και συνιστώσες συζητούν για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ
   «Θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές ανακατατάξεις του επόμενου διαστήματος», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην ΚΠΕ του ΣΥΝ Το «μωσαϊκό» του ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος με τον οποίο θα δομηθεί στο μέλλον αναμένεται να απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες τόσο τον ΣΥΝ όσο και τις συνιστώσες που λαμβάνουν μέρος στο συμμαχικό σχήμα της Αριστεράς.
  • Τσίπρας προς Πάγκαλο: Μένω στην Κυψέλη, πέρνα για καφέ
   «Γελοιότητες» και «συκοφαντίες» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, που με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια είπε: «Ο κ. Τσίπρας δεν μένει στα Εξάρχεια, εγώ μένω στα Εξάρχεια», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μένει κάπου στα βόρεια προάστια της Αθήνας μεταξύ Εκάλης και Δροσιάς.
 • Μ-Λ ΚΚΕ

  • Μ-Λ ΚΚΕ: Τριμηνιαία επιτήρηση από Ε.Ε.
   «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τριμηνιαία επιτήρηση με ταυτόχρονο έλεγχο των δαπανών από τα κοινοτικά επιτελεία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επιτήρηση ως άλλοθι για την αποδοχή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων που πρόκειται να πάρει», αναφέρει το Μ-Λ ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
 • Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • Ο Παπούλιας για το «ειλικρινές περιεχόμενο» του πατριωτισμού
   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χθες, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη Το περιεχόμενο του νοήματος του πατριωτισμού στις σημερινές συνθήκες προσδιόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παρατήρησε ότι «ο πατριωτισμός έχει ουσία και ειλικρινές περιεχόμενο όταν εκφράζει ανιδιοτελή έμπρακτη αγάπη για την πατρίδα» και δεν έχει αναφορά αποκλειστικά στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν και στο μέλλον.
 • Υπουργείο Εθν. Αμυνας

  • **ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 100 χρόνια ελευθερίας για τη Μακεδονία
   Το ζήτημα της θέσης της Ελλάδας στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έθεσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ευκαιρία των εγκαινίων έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για τα απελευθερωτικά κινήματα στη Μακεδονία.
 • ΟΗΕ

  • **4-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Στην Αθήνα ο Μπαν Κι Μουν
   Επίσκεψη στην Αθήνα στις 4-5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και υπουργούς.
 • Ευρωπαϊκή Ένωση

  • ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ε.Ε.: Βάζουν την Τουρκία στο Αιγαίο μέσω Frontex
   Συνεταίρο, στις κοινές, ευρωπαϊκές, εναέριες και θαλάσσιες επιχειρήσεις της Frontex στο Αιγαίο επιδιώκουν να κάνουν την Τουρκία οι Ευρωπαίοι.
 • Κύπρος

  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ TOR-Μ1 ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Κρίση Κύπρου - Ρωσίας το 2007 λόγω κατασκοπίας
   Αντιαεροπορική ραντάρ TOR-Μ1 που είχε διατεθεί στην Κύπρο Σοβαρή κρίση πέρασαν οι ρωσοκυπριακές σχέσεις στα τέλη του 2007, λίγο πριν από την απώλεια της εξουσίας από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, λόγω κατασκοπίας υπέρ του Ισραήλ.