Έντυπη Έκδοση

Ο πιο μακρινός γαλαξίας που μπορέσαμε να δούμε

Αυτός ο γαλαξίας είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια γηραιότερος του Ηλιου μας
Τον πιο μακρινό γαλαξία ανακάλυψαν αστρονόμοι, κάτι που σπρώχνει ακόμη πιο πίσω την επιστημονική θεώρηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος. Τον εντόπισαν όταν μια αμυδρή αχτίδα φωτός χτύπησε πάνω σε τηλεσκόπιο στη μέση του Ειρηνικού.

Πλήρες θέμα...

 • Υγεία

  • Αυξάνονται τα εγκεφαλικά επεισόδια σε νέους
   Τα εγκεφαλικά επεισόδια πλήττουν ολοένα και πιο πολλούς νέους στον κόσμο. Σύμφωνα με δύο μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «Lancet», την τελευταία εικοσαετία καταγράφεται αύξηση της τάξης του 25% στον αριθμό των εγκεφαλικών επεισοδίων σε άτομα ηλικίας 20-64 ετών.
  • «Τα βακτήρια στα ούλα είναι φυλετικά καθορισμένα»
   Τα βακτήρια στο ανθρώπινο στόμα, και ιδίως εκείνα που βρίσκονται κάτω από τα ούλα, αποτελούν ένα είδος διακριτού «αποτυπώματος», που μπορεί να αποκαλύψει τη φυλετική και εθνική προέλευση κάθε ανθρώπου, λέει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
 • NASA

  • Ρεκόρ «κατεβάσματος» δεδομένων χτύπησε η NASA
   Ακόμα ένα βήμα προς το εξωπλανητικό Ιντερνετ στο μέλλον αποτελεί το νέο ρεκόρ στην ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων μεταξύ Γης και Σελήνης, που πέτυχε η NASA. Ενα λέιζερ πάνω σε αμερικανικό δορυφόρο, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, έστειλε στον πλανήτη μας δεδομένα με ταχύτητα 622 megabit ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα που αποτελεί νέο ρεκόρ «κατεβάσματος» (download).