Έντυπη Έκδοση

Γαλάζια νεύρα για προγραμματική συμφωνία και φόρο ακινήτων

«Φρένο» στις ομαδικές ερωτήσεις γαλάζιων βουλευτών για την οικονομία επιχειρεί να βάλει το μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων φέρνει αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η προγραμματική συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ εντείνει τη δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει η απόλυτη κάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα υποβρύχια.

Οι γαλάζιοι ανησυχούν αφ' ενός ότι με το προγραμματικό πλαίσιο επισημοποιείται τρόπον τινά η «ελεύθερη σχέση» Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υπό όρους που ευνοούν το δεύτερο κυβερνητικό εταίρο. Αφ' ετέρου, υποδέχθηκαν το «όχι σε νέα μέτρα» με καχυποψία και περιμένουν να δουν εάν αυτό θα ισχύσει στην πράξη. Στην κοινοβουλευτική ομάδα εξακολουθεί να επικρατεί πολεμικό κλίμα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου. Γι' αυτό και τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν προσεγγίσει βουλευτές, που είχαν υπογράψει τις προτάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και για τα αγροτεμάχια, παρακαλώντας τους να αποφεύγουν την τακτική των ομαδικών ερωτήσεων, προκειμένου να μη γίνεται εμφανές το εύρος των διαφωνιών.

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τους βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ., που παρακολουθούν τη σύμπλευση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αμηχανία και βουβή οργή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο Real FM παρέπεμψε με εμφανή δυσαρέσκεια για την υπόθεση των υποβρυχίων «στους συναδέλφους που είχαν τοποθετηθεί τότε», εννοώντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κώστα Τασούλα που εν έτει 2010 χαρακτήριζαν την υπόθεση σκάνδαλο, ενώ όσον αφορά τα σενάρια περί εκλογικής συνεργασίας Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ που πυροδότησε η προγραμματική, απάντησε ότι δεν παντρεύονται ο φιλελευθερισμός με τη σοσιαλδημοκρατία.

Αυτό που προβληματίζει πάντως περισσότερο είναι οι αντιδράσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. έχουν ενστάσεις, κυρίως όσον αφορά την επιβολή φόρου στις σχολάζουσες γαίες, τη φορολόγηση των χωραφιών των κατ' επάγγελμα αγροτών και την απουσία πρόβλεψης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν για την πρώτη κατοικία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΠΑΣΟΚ
Ακίνητα & κτηματαγορά
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Στρώνουν χαλί για ομαδικές απολύσεις
Κυβέρνηση
Συμφωνία - ταφόπλακα
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τρία σκληρά «όχι» από Μπαρόζο
Σαμαράς: παρακάλεσε και εξασφάλισε ραντεβού με Μέρκελ
Βουλή
Η κυβέρνηση θα ματαιώσει τις κατασχέσεις κάτω των 1.000 ευρώ
Ομόφωνα η Βουλή: Δεν θα πληρώνουν διόδια βουλευτές της επαρχίας!
ΕΝΦΑ
Γαλάζια νεύρα για προγραμματική συμφωνία και φόρο ακινήτων
Αρθρα/Σχολιασμοί
Το ξεχασμένο «Οχι», εμείς και τα παιδιά μας
Επιδόματα
Προνοιακό επίδομα μόνο μέσα από το περιουσιολόγιο
ΠΑΣΟΚ
Επίθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο
ΣΥΡΙΖΑ
Αλ. Τσίπρας: «Ο Βενιζέλος έχει υποβρύχιο άγχος»
Κριτική Γλέζου για «κύκλους» του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι εργατοπατέρες υπονόμευσαν το κίνημα»
ΣΥΡΙΖΑ: «Μείζον θέμα δημοκρατίας οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων»
ΔΗΜΑΡ
«Τρίτο πόλο» έχει για στόχο η ΔΗΜΑΡ
ΕΡΤ
Νέο «μαύρο» στην ΕΡΤ
ΟΗΕ
Στη φυλακή μόνο (!) αν διαφωνείς με την ΕΕ...
Χρυσή Αυγή
Νέες δικογραφίες για τη βία της Χρυσής Αυγής
Αντιφασιστική Δράση
Αντιφασιστικές εκδηλώσεις