Έντυπη Έκδοση

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

13χρονος νεκρός από σφαίρες αστυνομικών

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε χθες στην πόλη Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνιας ο δεκατριάχρονος Αντι Λόπεζ, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις υποδείξεις τους να πετάξει κάτω ένα όπλο, που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν... πλαστικό.

Ο 13χρονος Λόπεζ που βρήκε το θάνατο από τα πυρά αστυνομικών Ο 13χρονος Λόπεζ που βρήκε το θάνατο από τα πυρά αστυνομικών Στην αναφορά που συνέταξαν, οι βοηθοί του σερίφη ισχυρίστηκαν ότι είδαν το νεαρό να φέρει «κάτι που έμοιαζε με καραμπίνα», του ζήτησαν να την πετάξει κάτω, αλλά ο δεκατριάχρονος αρνήθηκε. Ακολούθησαν επτά πυροβολισμοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και το αγόρι έπεσε νεκρό.

«Φοβήθηκαν»

«Κρατούσε το όπλο στο αριστερό του χέρι. Γύρισε προς τα δεξιά, εκεί όπου ήταν ο αστυνομικός, και με την κίνηση αυτή στόχευε τον αστυνομικό. Εκείνος φοβήθηκε και πυροβόλησε» έγραφε το Δελτίο Τύπου του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε επίσης ότι ένα πλαστικό όπλο βρέθηκε στη ζώνη του αγοριού. Ο πατέρας του αγοριού, συντετριμμένος που έχασε το παιδί του, εξήγησε ότι η πλαστική καραμπίνα ανήκε σε ένα φίλο του γιου του.

Ενας εκπρόσωπος του σχολείου όπου πήγαινε ο μικρός Αντι τον χαρακτήρισε ως πολύ αγαπητό, δημοφιλή, πολύ όμορφο και πολύ έξυπνο, ενώ γείτονες της περιοχής είπαν πως «έδειχνε παιδί, δεν τον περνούσες για νεαρό άνδρα».

Ο σερίφης της πόλης Στιβ Φρέιτας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την απόδοση ευθυνών και για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα οι βοηθοί του έχουν τεθεί σε διοικητική άδεια. Χαρακτήρισε επίσης το περιστατικό ως «τραγωδία». «Ως πατέρας δύο αγοριών περίπου της ίδιας ηλικίας δεν μπορώ καν να σκεφτώ το πένθος που περνά αυτή η οικογένεια» δήλωσε.

Το περιστατικό συνέβη την επομένη της δολοφονίας ενός καθηγητή μαθηματικών και του τραυματισμού δύο μαθητών από έναν 12χρονο, που τελικά αυτοκτόνησε και ο ίδιος στη Νεβάδα.

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, BBC NEWS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
NSA
Στον καλύτερό σας φίλο;
«Μας παρακολουθούσαν όλους, άρα όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε»
Πακιστάν
«Είχε ειδοποιηθεί η κυβέρνηση του Πακιστάν»
Οργανωμένο έγκλημα
Ερμαιο στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος η Ε.Ε.
Αυστραλία
Παραδέχεται ο αυστραλιανός στρατός την ευθύνη του για τις πυρκαγιές
Τσεχία
Οι κομμουνιστές επιστρέφουν
Μπαγκλαντές
Ακόμα χωρίς αποζημίωση τα θύματα της φωτιάς στη βιοτεχνία του Μπανγκλαντές
Ιράν
1.500 σάιτ κλείνουν κάθε μήνα οι ιρανικές αρχές
Ματιές στον κόσμο
Στις 9 Νοεμβρίου θα αποφασίσουν αν θα πάνε στη «Γενεύη ΙΙ»
Την ξανθομάλλα Μαντλίν ψάχνουν στην Πορτογαλία
Αεροδρόμια
Εκεί που χαίρεσαι να περιμένεις...
ΗΠΑ
13χρονος νεκρός από σφαίρες αστυνομικών