Έντυπη Έκδοση

Ποδαρικό βιομηχανίας νανοηλεκτρικών

Υπογράφηκαν οι πρώτες συμφωνίες για τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικό υπεύθυνο του έργου «ROleMak», Στέργιο Λογοθετίδη, η παρουσίαση της στρατηγικής για την εμπορική αξιοποίηση των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (ΟΗ) και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας τους στην Ελλάδα, είναι ο στόχος εκδήλωσης που θα γίνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «ROleMak» (Reinforce Organic Electronics Research Potential in Makedonia) την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέργιος Λογοθετίδης υπογραμμίζει ότι τα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, την ηλεκτρονική, την υγεία, με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών, που θα υπερβαίνει το 2013 τα 14 δισ. δολ., τα 22 δισ. δολ. το 2016 και τα 70 δισ. δολ. το 2023, μόνο σε βασικές εφαρμογές, και θα ανοίγει το δρόμο για πολλές άλλες, πιο σύνθετες και ολοκληρωμένες, όπως τα έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η έξυπνη συσκευασία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Νανοτεχνολογία
Βιομηχανία
Αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών
ΑΠΘ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Συγκοινωνίες
Συρρικνώνουν τις συγκοινωνίες
Τράπεζες
«Μπείτε στις τράπεζες»
ΦΑΠ
Βαρύς ο πέλεκυς του μόνιμου χαρατσιού
Φόρος με... αναστολή στις επιχειρήσεις
Βιομηχανία
Ποδαρικό βιομηχανίας νανοηλεκτρικών
Αττικό Μετρό
Κίτρινη κάρτα της Ε.Ε. στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Ολυμπιακή
Σε διαθεσιμότητα 249 πιλότοι και μηχανικοί της Ο.Α.
Ανάπτυξη
Υποσχέσεις εκ Παρισίων στον Κ. Χατζηδάκη