Έντυπη Έκδοση

5 ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Αιματηρές ακροβασίες στο Κομπάνι

Οι συγκρούσεις στην περιοχή έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με τους συμμάχους της και μια ενδεχόμενη επικράτηση του Ι.Κ. θα μπορούσε να εκτροχιάσει εντυπωσιακά τη συσσωρευμένη ένταση

Εξαιτίας ακριβώς της θέσης του Κομπάνι ήταν εύκολο να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, καθώς δημοσιογράφοι μπορούσαν να παρακολουθούν τις μάχες από τους γειτονικούς λόφους, από την πλευρά της Τουρκίας
Υστερα από πολλές μέρες πολιορκίας και σκληρές μάχες στην περιοχή του Κομπάνι, μεταξύ μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων που έχουν αναλάβει την προάσπιση της πόλης αυτής στη συροτουρκική μεθόριο, η κατάσταση που πιθανότατα έχει διαμορφωθεί μοιάζει αμφίρροπη, με προσωρινά οφέλη και διαδοχικά αναιρούμενες ισορροπίες.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Βρετανία

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ Βρετανική «πόρτα» στους Ευρωπαίους
   Ο ευρωφοβικός Φάρατζ σπρώχνει τον αμήχανο Βρετανό πρωθυπουργό σε ολοένα και περισσότερο αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά Οι παραδοσιακά στενές σχέσεις της Βρετανίας με τις ΗΠΑ αποτελούσαν πάντα το αγκάθι στις σχέσεις της πρώτης με την Ευρώπη, από την οποία, αν και τόσο κοντά, διατηρούσε μια απόσταση. Τα τελευταία χρόνια, ένα επιπλέον εμπόδιο προστέθηκε στη δύσκολη αυτή ισορροπία, η οποία βασιζόταν συχνά σε εκβιασμούς.
 • Ισλαμικό Κράτος

  • ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» 17 Ιρακινοί δημοσιογράφοι- θύματα των τζιχαντιστών
   Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι Τζέιμς Φόλεϊ (φωτ.) και Στίβεν Σότλοφ δεν ήταν οι μόνοι λειτουργοί του Τύπου που δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές Η στυγερή εκτέλεση των Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ -όπως και των άλλων Δυτικών ομήρων, Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ- στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.) προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό και έτυχε τεράστιας μιντιακής κάλυψης.