Έντυπη Έκδοση

Ρωσικές βάσεις και στον Ινδικό...

Το Κρεμλίνο σκέφτεται τη δημιουργία ναυτικών κατ' αρχάς βάσεων στο εξωτερικό και ειδικότερα στον Ινδικό Ωκεανό, όπως για πρώτη φορά δημοσίως παραδέχθηκε μιλώντας σε Ρώσους αξιωματικούς ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ, λίγα μόλις 24ωρα μετά τα βήματα προσέγγισης με το ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στρατιωτικούς διοικητές, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «δεν θα σας κρύψω ότι ορισμένες ιδέες για το θέμα έχουμε, αλλά δεν πρόκειται να τις πω δημόσια για ευνόητους λόγους», προσθέτοντας ότι η δυνατότητα ανεφοδιασμού και ανάπαυσης στο έδαφος ξένων κρατών είναι καθοριστικό στοιχείο για την ευκινησία και την ασφάλεια του ρωσικού στόλου, όμως τα τελευταία χρόνια πολλές απ' αυτές χάθηκαν.

Συγκρίνοντας τις ρωσικές δυνατότητες με αυτές «άλλων ξένων εταίρων», προφανώς των ΗΠΑ, ο κ. Μεντβιέντεφ παρατήρησε ότι εκείνοι «λειτουργούν σε πολύ καλύτερες συνθήκες γιατί "κάρφωσαν" βάσεις τους στα πιο διαφορετικά σημεία του κόσμου» και διαβεβαίωσε ότι για την υπόθεση αυτή θα επιληφθεί το ρωσικό κράτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε με την ιδιότητα του αρχιστράτηγου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τους ναυτικούς της χώρας για τη δράση τους στο αφρικανικό Κέρας κατά της πειρατείας, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις στον κόλπο του Αντεν θα συνεχιστούν, όπως και η αύξηση των όλο και συχνότερων εξόδων του ρωσικού στόλου στον ανοιχτό ωκεανό.

«Πρέπει να επιδιώκουμε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι δυνατότητες πλεύσης για την άσκηση των πιλότων, για τακτικά και στρατηγικά γυμνάσια, έτσι ώστε να υποστηριχθούν η πολεμική ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και ο επαγγελματισμός των ανδρών μας», παρατήρησε ο κ. Μεντβιέντεφ, ο οποίος μεταξύ άλλων παρακολούθησε ασκήσεις πεζικού στο πεδίο του Νίζνι Νόβγκοροντ περί τα 390 χλμ. ΒΔ της Μόσχας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
ΝΑΤΟ
Σχετικά θέματα: Ρωσία
Ρωσία - Ε.Ε. εις αγοράν μίαν...
Τεθωρακισμένα του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν μέσω Ρωσίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ε.Ε.
Ετοιμάζουν Ευρωστρατό για εσωτερική καταστολή
Η Ευρωβουλή τώρα θυμήθηκε και τα... ανθρώπινα δικαιώματα
Ρωσία
Ρωσία - Ε.Ε. εις αγοράν μίαν...
Ρωσικές βάσεις και στον Ινδικό...
Τεθωρακισμένα του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν μέσω Ρωσίας
Τουρκία
ΡΚΚ, το «πολυεργαλείο» στο Ιράκ
Τουρκικές τράπεζες: μεγαλοκαταθέτες Ιρανοί, Τουρκοκύπριοι
Ανεπιθύμητος στην Τουρκία νομπελίστας συγγραφέας για αντιισλαμικές απόψεις
Σε διαθεσιμότητα τρεις αξιωματικοί λόγω «Βαριοπούλας»
Γαλλία
Γάλλοι σοσιαλιστές: συμφωνία για τον κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές
Βραζιλία
Real Estate
Ιταλία
Φοιτητές-λιοντάρια της Παιδείας
Άλλες ειδήσεις
Τέλος για τα μπιμπερό με δισφενόλη Α