Έντυπη Έκδοση

Οικονομική κρίση; Πού να έρθει και η υπερθέρμανση

Ακόμα πιο δυσάρεστες οι νέες μελέτες για τον πλανήτη: η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί μεγαλύτερες περικοπές στις εκπομπές CO2, απ' ό,τι νομίζαμε. Και μεγαλύτερα τεχνολογικά άλματα. Και βλέπουμε...

Πλήρες θέμα...

 • Αυτοκινητοβιομηχανία

  • Αυτοκίνητο υδρογόνου made in Greece
   Οχημα μηδενικών ρύπων και χαμηλής κατανάλωσης σχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης (ομάδα TUCer) Αυτοκίνητο υδρογόνου -μηδενικών ρύπων- made in Greece! Κατασκευάστηκε πέρυσι στο Πολυτεχνείο Κρήτης και αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου της Shell που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2013 στο Ρότερνταμ.
  • Μηχανή με τη μισή κατανάλωση
   Μία μικρή μηχανή: η Achates επιδεικνύει τα κύρια μέλη της τεχνολογίας της με αυτό τον μονοκύλινδρο κινητήρα Την τεχνογνωσία του περασμένου αιώνα επιχειρεί να αξιοποιήσει ο αμερικανικός στρατός για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων σε διάφορα οχήματά του.
 • Μελέτες

  • Ελπίδες για ανάπλαση ακουστικών κυττάρων
   Αισθητήρες ήχου: τα ευαίσθητα ακουστικά κύτταρα μπορεί να νεκρώσουν όταν εκτεθούν σε δυνατούς θορύβους ή τοξικές ουσίες. Η ανάπλασή τους ίσως γίνει εφικτή στο άμεσο μέλλον, με ειδική φαρμακευτική αγωγή Η απώλεια ακοής εξαιτίας της έκθεσης σε δυνατό θόρυβο θεωρείται μη αναστρέψιμη. Αμερικανοί και Ιάπωνες ερευνητές αμφισβητούν την άποψη αυτή και πειραματίζονται με επιτυχία στην επούλωση του ακουστικού τραύματος με τη χορήγηση φαρμάκων
 • Διαδίκτυο

  • Η Amazon «σαγηνεύει» και τους διαφημιστές
   Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου έχει τα δεδομένα που θέλουν όλοι οι διαφημιστές -τι ψωνίζουν, δηλαδή, εκατομμύρια καταναλωτές- και σχεδιάζει πια να τα αξιοποιήσει... Η Google έχτισε την 38 δισεκατομμυρίων περιουσία της πουλώντας διαφημίσεις που βασίζονται στο πώς οι άνθρωποι κάνουν αναζητήσεις και σερφάρουν στο Διαδίκτυο. Και το Facebook, επίσης, χρησιμοποιεί όσα γνωρίζει για το ένα δισεκατομμύριο των χρηστών του, για να πουλήσει στοχευμένες διαφημίσεις.
  • Πολιτικών τιτιβίσματα
   Γράφημα: @qpdp [Για καλύτερη ανάλυση: https://twitter.com/qpdp/status/296896101750034432/photo/1] Υπερδραστήριοι εμφανίζονται στο Twitter βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων, διασταυρώνοντας διαρκώς τα ψηφιακά ξίφη τους στο πλαίσιο διαδικτυακών κοινοτήτων. Η δράση τους αποτυπώνεται στα επικοινωνιακά σύννεφα που παρουσιάζει η «Κ.Ε.».
  • Βάσει παλαιότητος...
   Αρχαιότεροι πολιτικοί λογαριασμοί / Γράφημα: @qpdp Οι περισσότεροι από τους μισούς λογαριασμούς έχουν δημιουργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2011 και μετά. Οι τριάντα παλαιότεροι εμφανίζονται στο παρακάτω γράφημα.
  • Δημοφιλέστεροι λογαριασμοί
   Πολιτικοί λογαριασμοί με τους περισσότερους followesrs / Γράφημα @qpdp Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι λογαριασμοί με βάση των αριθμό των χρηστών που τους ακολουθούν («followers»).
  • Ορολογία Twitter
   Στο Twitter ένας χρήστης δημιουργεί τη σελίδα του («λογαριασμός») και δημοσιεύει μηνύματα («tweets») με όριο τους 140 χαρακτήρες. Ενα tweet μπορεί να είναι πρωτότυπο, απάντηση ή αναδημοσίευση ενός tweet άλλου χρήστη, ενώ μπορεί να έχει τη μορφή κειμένου, εικόνας, βίντεο ή ηχητικού αποσπάσματος.
 • Ηλεκτρονικά είδη

  • CES 2013: με ταχύτητα φωτός οι τεχνολογικές εξελίξεις
   Οι συσκευές-αριστουργήματα, που θα απολαύσουμε εντός του 2013, έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή CES. Η μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση του πλανήτη, που δίνει πάντα τον τόνο των εξελίξεων στην καταναλωτική βιομηχανία, έδειξε τι έχουμε να περιμένουμε τους επόμενους μήνες
 • Άλλες ειδήσεις

  • Διαμορφωτές γνώμης
   Πολιτικοί λογαριασμοί με τη μεγαλύτερη επιρροή / Γράφημα: @qpdp Σε ό,τι έχει να κάνει με τη γενική επιρροή ενός χρήστη, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αριθμό των followers, αφού παρουσιάζει δύο σοβαρά μειονεκτήματα.