Έντυπη Έκδοση

ΚΡΑΤΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μαζί για τον «Αστέρα»

Οι νέοι ιδιοκτήτες του «Αστέρα» θα έχουν το δικαίωμα να γκρεμίσουν και να χτίσουν από βίλες μέχρι ξενοδοχεία. Στο φιλέτο ανήκει και η μαρίνα της Βουλιαγμένης
Η ΕΤΕ ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης του φιλέτου της Βουλιαγμένης.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Οικονομικό Φόρουμ

  • Εμπόριο ελπίδας στο Νταβός
   ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 40.000 ΔΟΛ. Ουκρανοί και Ολλανδοί πολιτικοί -ο κύριος δεξιά είναι της Shell- πανηγυρίζουν (τι;) Από 1.540 υψόμετρο, στο φυσικό όριο των Αλπεων που χωρίζει Βορρά από Νότο, οπλισμένοι με blackberry,ί-phone και άλλα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, που βαραίνουν στα χέρια τους, τα χρυσά αγόρια της παγκόσμιας οικονομίας είναι έτοιμα να χάσουν άλλη μια μάχη. Γιατί,όσο και να διακηρύττεις πως κατέχεις το μυστικό για μεγιστοποίηση των κερδών με ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κόστους, η πραγματικότητα που βιώνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι κάτω στη Γη λέει πως δύσκολα αυτά τα δύο συμβαδίζουν. Σε έναν κόσμο όπου όλα έχουν αναγραφόμενη τιμή, δεν υπάρχει μεγαλύτερη διατίμηση από το εμπόριο ελπίδας. Οι στιγμές στο Νταβός μοιάζουν με καλοσκηνοθετημένα πλάνα ταινίας, από αυτές που στο μέλλον θα χαρακηρίζονται «εποχής», και κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα απ' τα social media και τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, διεκδικώντας δικαίωση σε ένα παρόν γεμάτο από τα κομμένα πλάνα της φτώχειας, της ύφεσης και των κοινωνικών αποκλεισμών.
  • Παραινέσεις Λαγκάρντ
   Η Κριστίν Λαγκάρντ από το βήμα του Φόρουμ κάλεσε τις κυβερνήσεις να σταθερο-ποιήσουν τις οικονομίες τους Από το Νταβός, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση είναι μεν προαπαιτούμενο για επιστροφή της Ευρωζώνης στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά τόνισε πως και οι κυβερνήσεις έχουν σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της οικονομίας.
  • Από Ελλάδα
   Από την Ελλάδα τα ονόματα που συμμετέχουν είναι αυτά των Σαμέρ Κούρι και Τζαμάλ Ακλ της Consolidate Contractors Company, του Ναντίμ Ταμπάρα του Olayan Group και του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου της ΤΙΤΑΝ.
  • Μέσα στο κρύο και το χιόνι...
   ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΥΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ Ο διοργανωτής του Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, ο επονομαζόμενος «Σφίγγα του Νταβός» Η Επίσημη λίστα των παρευρισκομένων στο Νταβός περιλαμβάνει 2.655 προσκεκλημένους και μπορεί να αποθηκευτεί και να αντιγραφτεί εύκολα σε στικάκι (σε έναν ιδανικό κόσμο χωρίς... υποψίες φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και άλλων ευγενών δραστηριοτήτων). Το 65% των παρευρισκομένων σχετίζεται με επιχειρήσεις, ενώ μόνο οι CEO αποτελούν το ένα τέταρτο του συνόλου.
 • Αποκρατικοποιήσεις

  • Το Δημόσιο μένει από... καύσιμα
   ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛ.ΠΕ. ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Την ολοκληρωτική απόσυρση του Δημοσίου από την κρίσιμη αγορά των καυσίμων έπειτα από παρουσία πολλών δεκαετιών σηματοδοτεί η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ., μεθαύριο 29 Ιανουαρίου 2013. Το Δημόσιο χάνει κάθε δικαίωμα στην εταιρεία με την αλλαγή του καταστατικού της, που είναι και το θέμα της συνέλευσης των μετόχων και με αυτή την πράξη ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του ποσοστού του 35,48%.
  • Η είσοδος του Λάτση
   Ο Σπύρος Λάτσης Το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. έγινε το Μάιο του 2003, όταν η κυβέρνηση Σημίτη ανακοίνωσε τη συγχώνευση των ΕΛ.ΠΕ. με απορρόφηση της Πετρόλα, του ομίλου Λάτση. Η συμφωνία προέβλεπε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα πουλούσε το 16,65% των μετοχών του στα ΕΛ.ΠΕ. σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Λάτση, αντί περίπου 326 εκατ. ευρώ.
 • Φορολογική πολιτική

  • ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
   Ποιά λάθη κοστίζουν Παγίδα η νέα λίστα που από φέτος θα λάβει υπ'όψιν της η Εφορία.
  • Με ποιες δαπάνες γλιτώνετε φόρο
   Νέα δεδομένα στις δαπάνες που εκπίπτουν από το φόρο έφερε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς καταργείται πλήρως το αφορολόγητο των παιδιών και αντικαθίσταται με επίδομα τέκνων. Παράλληλα, καταργούνται και οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, ασφάλιστρα και δίδακτρα φροντιστηρίων.
 • Θέρμανση

  • Τώρα ψάχνουν δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης!
   ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σε ένα ιδιότυπο κυνήγι έχει επιδοθεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τον τελευταίο καιρό. Αυτή τη φορά δεν κυνηγά φορολογουμένους για να πληρώσουν, αλλά τους αναζητά για να τους δώσει λεφτά!
 • Κλάδων κατασκευών

  • Θέματα που πρέπει να επιλυθούν
   Εργα του ΟΣΚ, ύψους 40 εκατ. ευρώ, δρομολογούνται κυρίως στην περιφέρεια Θέματα που προωθούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, τα οποία παραμένουν ανοιχτά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Σ. Σιμόπουλο, είναι:
 • ΟΠΑΠ

 • ΑΠΕ

  • ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
   Σε ελεύθερη πτώση η αγορά Σήμερα ο κλάδος των φωτοβολταϊκών παράγει περισσότερο από το 20,05 % του ΑΕΠ Ο κλάδος παράγει περισσότερο από το 20,05% του ΑΕΠ. Η «πατάτα» των αγροτών.
  • Κόλλησε της Κοζάνης
   Ανοιχτό παραμένει το θέμα της Κοζάνης. Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου, το έργο παραγωγής ενέργειας 200 MW από φωτοβολταϊκά (ύψους 110.000.0000 ευρώ) για εγχώρια κατανάλωση δεν έχει προχωρήσει.
  • Η «πατάτα» στα αγροτικά Φ/Β
   Στο ιστορικό Κιλελέρ τα Φ/Β πάνελ μοιάζουν να κάνουν επίκληση στους θεούς για καλύτερη «ηλεκτρική σοδειά» Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις εξελίξεις στο χώρο των φωτοβολταϊκών είναι οι μικρομεσαίοι επενδυτές με 50-100 kw. Εχουν απαγορευτεί νέες αιτήσεις - επιτρέπεται μόνο η επεξεργασία αιτήσεων που έχουν κατατεθεί.
   Τα έκτακτα τέλη αναδρομικού χαρακτήρα, 25%-35% πάνω του ΥΠΕΚΑ προκαλούν πρόβλημα βιωσιμότητας για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επενδύσεις στην Ελλάδα.
  • Οι δύο όψεις του θεσμικού πλαισίου
   Θετικές πλευρές
   *Ειδική αδειοδοτική και φορολογική πρόνοια για τα οικιακά συστήματα. * Απλοποιημένες (για τα ελληνικά δεδομένα) αδειοδοτικές διαδικασίες. *Προτεραιότητα ένταξης στο δίκτυο. *Οι ΑΠΕ πρέπει να καλύπτουν συνολικά, βάσει του εθνικού στόχου, το 40% της ηλεκτροπαραγωγής έως το 2020.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
   Τρεις αλλαγές στις αναθέσεις Αλλάζει και το σύστημα δημοπράτησης και ανάθεσης των έργων Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης. Νέες ρυθμίσεις στις δημοπρατήσεις.
 • Αγροτικά θέματα

  • Ενωμένοι για πρώτη φορά
   Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε εξ αρχής ψηλά στην ατζέντα του τη λέξη «ανάπτυξη» και επί των ημερών του για πρώτη φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ορίστηκε μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής. Επειδή όμως ο πολιτικός χρόνος τρέχει συχνά πιο γρήγορα από τον πραγματικό, το Μνημόνιο 3 ήρθε να δοκιμάσει τη ρητορεία στην πράξη.
  • Διαστημικά μαρούλια στους πρόποδες της Πάρνηθας
   Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ NASA ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΕ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ Ο Κώστας Λουκίσας Φαντάζει απίθανο, κι όμως μόλις δώδεκα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, εδρεύουν... διαστημικά μαρούλια. Αιτία, ο παραγωγός τρίτης γενιάς Κώστας Λουκίσας, ο οποίος κατάγεται από την Ανδρο.
  • Ευκαιρίες ανάπτυξης
   Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά καιρούς στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, δίνονται οι δυνατότητες για όσους παραγωγούς δεν πρόλαβαν το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» να επεκταθούν σε μεταποίηση των προϊόντων τους, τουρισμό, εμπόριο, υπηρεσίες.
  • ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟ Το Ελντοράντο της γεωργίας βρίσκεται στην Αφρική
   Μετά τα διαμάντια, το χρυσάφι, το χαλκό κι άλλα πολύτιμα μετάλλα, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επενδυτές στρέφονται πάλι στην Αφρική, αυτή τη φορά για να ξαναμοιράσουν την τράπουλα στο χώρο της διατροφής με φτηνό εργατικό δυναμικό και γη.
  • Προώθηση προϊόντων
   Προθεσμία έως τις 18 Φεβρουαρίου για αιτήσεις στο μέτρο 133 για «Ενημέρωση - προώθηση προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα τροφίμων» έχουν ομάδες παραγωγών, επαγγελματικές ή διεπαγγελματικές οργανώσεις.
  • Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ
   «Υφεση και κρίση: Ο ρόλος της πρωτογενούς παραγωγής στην υπέρβασή τους» τιτλοφορείται η ημερίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη (4/2/2013, ώρα 10.15 π.μ. - 2 μ.μ., αίθουσα 6).
  • ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ Βιολογική καταπολέμηση της νοζεμίασης
   Η Νοζεμίαση είναι μια σοβαρή αρρώστια των ενήλικων μελισσών από παράσιτα που αναπτύσσονται στα επιθηλιακά κύτταρα του μέσου εντέρου.
 • Ασφαλιστικά ταμεία

  • Μειώσεις στις νέες συντάξεις
   ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 10% ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ 30% ΣΕ ΤΕΒΕ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ Τα ταμεία καταρρέουν και η κυβέρνηση βρήκε τη λύση και πάλι: ψαλίδι στις συντάξεις Νέος Αρμαγεδδώνας έρχεται στο ασφαλιστικό, με 6 παρεμβάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω σε συντάξεις, εισφορές, παροχές. Με τις νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα μειωθούν έως 10% οι νέες συντάξεις σε ΔΕΚΟ-τράπεζες και έως 30% οι συντάξεις στα ταμεία των αυτοαπασχολούμενων (ΤΕΒΕ), γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.
 • ΜΕΒΓΑΛ

  • Στις ξένες αγορές στρέφεται η ΜΕΒΓΑΛ
   Ελπίζει σε καλύτερες ημέρες παρά την κρίση που πλήττει τον κλάδο Με εξωστρέφεια προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, αφού οι αναταράξεις γενικά στον κλάδο του γάλακτος συνεχίζονται. Η μακεδονική γαλακτοβιομηχανία, που είχε ποσοστό 12% σε ξένες αγορές, σκοπεύει να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στις αγορές του εξωτερικού και σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμφωνία που έκλεισε στο τέλος του 2012, με σκανδιναβικές χώρες.