Έντυπη Έκδοση

«Διαχρονικά υπεύθυνες οι κυβερνήσεις, όχι οι υπάλληλοι»

Στα τρία χρόνια του Μνημονίου οι διάφορες κυβερνήσεις μείωσαν μισθούς, συντάξεις, αποδιάρθρωσαν εργασιακές σχέσεις, κατήργησαν ουσιαστικά κάθε δικαίωμα.

Δέσποινα Σπανού, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ Από την αρχή στοχοποίησαν το Δημόσιο, προκειμένου να υποβαθμίσουν και να καταργήσουν κοινωνικά αγαθά και να εκχωρήσουν βασικές αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα.

Επιστράτευσαν και στήριξαν την προπαγάνδα τους στις βασικές αδυναμίες του Δημοσίου, προκειμένου να το απαξιώσουν πλήρως στη συνείδηση της κοινής γνώμης αποκρύπτοντας όμως ότι βασικοί υπεύθυνοι ήταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που άσκησαν εξουσία και όχι οι υπάλληλοι. Αποκρύπτουν ότι ο κομματισμός χρησιμοποιήθηκε στο Δημόσιο σε μεγάλο βαθμό για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων διάφορων οικονομικών παραγόντων φίλα προσκείμενων στους κυβερνώντες.

Σήμερα όχι μόνο τα ίδια κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά πολλές φορές και οι ίδιοι άνθρωποι, μεθοδεύουν την πλήρη διάλυση του Δημοσίου, την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, την κατάργηση νοσοκομείων και σχολείων, την εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες. Τι θα σημάνει αυτό; Βασικές υπηρεσίες θα καταργηθούν και ο πολίτης θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει σχολεία, νοσοκομεία ή άλλες παροχές για τις οποίες ήδη φορολογείται πολύ σκληρά.

Ομως ο κοινωνικός αυτοματισμός θα περιοριστεί και αντίθετα θα σφυρηλατηθεί και θα ενισχυθεί η κοινωνική αλληλεγγύη που απαιτείται για την ανάπτυξη αγώνων και την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ
Σχετικά θέματα: ΑΔΕΔΥ
«Λάφυρο και εργαλείο για κάθε εξουσία»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Πυρκαγιές
Πόρισμα-βόμβα για τις καταπατήσεις στην Ηλεία
Το όργιο της παρανομίας
«Καμπάνες» σε αιρετούς τοπικούς παράγοντες
ΔΕΗ
Επανασύνδεση με τη ζωή και την αξιοπρέπεια
Διαχείριση απορριμμάτων
Στα σκουπίδια και ο νόμος
Δικαστικό ρεπορτάζ
Γενναιόδωρος με το αζημίωτο
Εκπαίδευση
Βάλλονται και εκ των έσω οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ
Δημόσιος Τομέας
Ο δεκάλογος του «μόνιμου»
ΑΔΕΔΥ
«Λάφυρο και εργαλείο για κάθε εξουσία»
«Διαχρονικά υπεύθυνες οι κυβερνήσεις, όχι οι υπάλληλοι»
Φτώχεια
«Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που μας εξαθλίωσαν»
Οι Αθέατοι
Στη γωνιά του κόσμου
Το έσχατο έλεος!
«Πες μου, τι λάθος έκανα;»
Άλλες ειδήσεις
Οκτώ οι παίκτες
Παρατηρητήριο τιμών... μειωμένης επαγρύπνησης