Έντυπη Έκδοση

ΝΟΜΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Καταλήψεις εν... Καμίνω

Αμφίβολη η ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δήμο Αθηναίων, αφού η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι κατειλημμένη από συμβασιούχους που διαμαρτύρονται

Οι καταληψίες συμβασιούχοι «κάθονται» στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι αναζητούν άλλο χώρο για να ψηφίσουν αύριο τον προϋπολογισμό.
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το αυριανό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Η αίθουσά του εξακολουθεί από την περασμένη Δευτέρα να τελεί υπό κατάληψη από εκατοντάδες συμβασιούχους, ωστόσο η δημοτική αρχή δηλώνει αποφασισμένη να διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού ακόμη και σε άλλο χώρο.

Πλήρες θέμα...

 • Συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού

 • Υγεία

  • «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΟ ΕΣΥ Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται
   Ετοιμο το σχέδιο Λοβέρδου, που προβλέπει καταργήσεις, συνενώσεις και ομαδοποιήσεις ακόμη και κεντρικών μονάδων. Το «Αγλαΐα Κυριακού» θα συγχωνευθεί με το Παίδων «Αγία Σοφία», με το οποίο χωρίζεται με ένα μαντρότοιχο. Ο κατάλογος με τις συνενώσεις καταρτίστηκε. Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος και από τον Ιούλιο το σχέδιο θα εφαρμοστεί
  • Αρνητικό πρόσημο έχει η λογιστική Λοβέρδου
   «Νυστέρι» παντού, έσοδα με το σταγονόμετρο και κακές υπηρεσίες φέρνει η πολιτική του υπουργείου «Ψαλίδισμα» παντού, έσοδα από πουθενά και κακές υπηρεσίες στους ασθενείς φαίνεται πως είναι το τρίπτυχο του αποτελέσματος που πέτυχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε μια προσπάθεια να περιστείλει τις δαπάνες στο ΕΣΥ.
 • "Ηλεκτρονική διακυβέρνηση"

  • Υπολογίζουν χωρίς υπολογιστές
   Λιγότερες ουρές στα γκισέ κι έναν νέο τρόπο συναλλαγής των πολιτών με το Δημόσιο φιλοδοξεί να επιτύχει με το νομοσχέδιο που προωθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών περί «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».
 • Πολυτεχνείο

  • ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Το βαθμολογούν με «λίαν καλώς»
   Οι φοιτητές του ΕΜΠ δηλώνουν πρόθυμοι να ξενιτευτούν. «Η πολιτεία δεν αξιοποιεί το έργο μας στην ανάπτυξη και την καινοτομία», λέει η αντιπρύτανις Τώνια Μοροπούλου
 • Ναυάγιο «Sea Diamond»

  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «SEA DIAMOND» Μια «τοξική βόμβα» έτοιμη να εκραγεί!
   Εδώ και τέσσερα χρόνια χόρτασαν από υποσχέσεις για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου οι κάτοικοι της Σαντορίνης. Μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνει ότι η διάβρωση στο κουφάρι του πλοίου και το ενδεχόμενο ολίσθησής του σε μεγαλύτερα βάθη θα έχουν ως αποτέλεσμα την οικολογική καταστροφή του κόλπου της Καλντέρας
 • Διαχείριση υδάτων

  • ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Παρέμβαση Κομισιόν για Μεσσαπία - Ασωπό
   Ενα βήμα πριν από την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απουσία σχεδίου διαχείρισης των υδάτων βρίσκεται η χώρα, καθώς ήδη από τις 29 Οκτωβρίου 2010 η Κομισιόν απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη, παρέχοντας στην Ελλάδα προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να συμμορφωθεί.
 • Ανθρώπων έργα & ημέρες

  • Ενα ψαροχώρι που αγάπησε τον Μπαχ
   «Ο εξειδικευμένος τουρισμός, είναι ο "κανούριος δρόμος" στη μεγάλη αγορά των ταξιδιωτών, περιηγητών και παραθεριστών» επισημαίνει ο Γκούναρ Στρέμσχολμ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ η διοργάνωση ετήσιου φεστιβάλ έργων κλασικής μουσικής σε ένα μικρό ψαροχώρι, κάπου ας πούμε στην Κρήτη, που θα διαρκεί 3-4 μέρες, θα προσελκύει τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά θα κάνει και την τοπική κοινωνία να αγαπήσει τον Σούμπερτ, τον Ραβέλ, τον Μπαχ και τον Ραχμάνινοφ; Κάποιοι θα πουν «ωραία ιδέα», και κάποιοι «πλάκα μας κάνεις». Δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Φέτος, τον Ιούνιο, θα γίνει στον Μακρύ Γιαλό, στο Λασίθι της Κρήτης, το 6ο τέτοιο φεστιβάλ. Εμπνευστής και διοργανωτής του, ένας Νορβηγός που χρόνια τώρα φωνάζει: «Αχ, έχει απίστευτες δυνατότητες η Ελλάδα, αλλά κανείς εδώ δεν το πιστεύει».
 • Ιστορία

  • ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ «Αθήνα, η πρωτεύουσα της Κάτω Αλβανίας»
   Ενα σενάριο «υποθετικής ιστορίας» για την εθνική αφύπνιση των Αρβανιτών Της μόδας έγιναν τα τελευταία χρόνια οι δημόσιες συζητήσεις (και καβγάδες) για τη διαδικασία διαμόρφωσης του νεοελληνικού έθνους.