Έντυπη Έκδοση

Η Ε.Ε. μας έδωσε μικρές ανάσες και θα μας πνίγει για μια ζωή

Ευρωζωνάρι μέχρι το 2023

Ολο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων στη σύνοδο των Βρυξελλών - Στη μέγκενη του ΔΝΤ η Πορτογαλία, φόβοι για την Ισπανία

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η επικύρωση του πακέτου από τα εθνικά Κοινοβούλια είναι μια δημοκρατική υποχρέωση και δεν επηρεάζει την οριστικοποίηση των αποφάσεων.
Αντιμέτωπη με μια οδυνηρή πραγματικότητα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά την προχθεσινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Εντός της εβδομάδας πρέπει να εμφανίσει σχέδιο πρόσθετης αφαίμαξης 26 δισ. ευρώ από μια χειμαζόμενη οικονομία, εις αντάλλαγμα των διευκολύνσεων για την αποπληρωμή του χρέους που μας παραχωρήθηκαν ώστε να κρατηθούμε ζωντανοί.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Σύνοδος κορυφής Ε.Ε.

  • Το παρασκήνιο και οι... συμβιβασμοί
   Στην ελληνική αντιπροσωπεία ήταν έντονη η ανησυχία την Πέμπτη το πρωί μήπως παραπεμφθεί για τον Ιούνιο η επιβεβαίωση του συνολικού πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέρος του οποίου ήταν τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ Πέρασαν όλα όσα ήθελε η Μέρκελ
   Οι υπόλοιποι ισχυροί της Ε.Ε. άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην καγκελάριο, καθώς είχαν να ασχοληθούν περισσότερο με τη Λιβύη ή με τα χρέη τους Η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών μπορεί κάλλιστα να περάσει στην ιστορία ως «σύνοδος-Μέρκελ». Η γερμανίδα καγκελάριος ήταν η μόνη που έζησε έντονα τις διήμερες εργασίες των «27» και δικαιολογημένα ένιωσε ότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειές της να βάλει την ευρωζώνη σε γερμανικό βηματισμό.
  • «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΥΨΟΥΣ 70-80 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πορτογαλία στο χείλος του μηχανισμού
   Η αντιπολίτευση μπορεί να ανέτρεψε πριν από λίγες μέρες την κυβέρνηση, όμως και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν στις Βρυξέλλες να πάρουν σκληρά δημοσιονομικά μέτρα
  • Μετεξεταστέοι οι Ιρλανδοί στις Βρυξέλλες
   Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία τις «καλές ημέρες» έκανε τα στραβά μάτια στην Ιρλανδία, όταν η τελευταία κατέβαζε τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων προς τέρψιν των πολυεθνικών που εδρεύουν στη χώρα έως και στο 10%, τώρα έχει κηρύξει ανένδοτο.
  • ΧΑΝΣ ΒΕΡΝΕΡ ΣΙΝ (Γερμανός οικονομολόγος) «Η ύφεση θα σας φέρει στα πρόθυρα εμφυλίου»
   Διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (IFO) του Μονάχου, το οποίο παίζει συμβουλευτικό ρόλο στη γερμανική κυβέρνηση, ανήκει στη συντηρητική τάση των γερμανών οικονομολόγων και προτείνει ριζικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, όπως η εξέταση ακόμη και της αποχώρησης της χώρας μας από την ευρωζώνη.
  • ΣΒΕΝ ΓΚΙΓΚΟΛΝΤ (Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων) «Ονειδος η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη»
   Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, ο οποίος στηρίζει την πρόταση για συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει τη νομιμότητα του χρέους, ενώ χαρακτηρίζει πολιτικό όνειδος μια πιθανή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
  • ΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Τρεις προκλήσεις εντός των τειχών
   Εχουν περάσει μόλις 18 μήνες από τις μέρες της προεκλογικής «αποθέωσης» για τον Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όμως το κλίμα έχει αλλάξει δραματικά. Σήμερα κάποιοι από τους υπουργούς σκέφτονται ακόμη και να χρησιμοποιούν ομάδες προστασίας όταν κατεβαίνουν στο λαό. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, πιθανός ένας ανασχηματισμός στα μέσα Απριλίου, έντονος προβληματισμός στο μέγαρο Μαξίμου για τις αποδοκιμασίες κατά κυβερνητικών στελεχών
 • Σκάνδαλο υποβρυχίων

  • Τα γερμανικά υποβρύχια πάνε... Βουλή
   Θέμα ημερών θεωρείται η αποστολή της δικογραφίας των υποβρυχίων στη Βουλή. Μετά την κλήση 37 ατόμων, μη πολιτικών προσώπων, ως υπόπτων, η εισαγγελέας πρωτοδικών Π. Παπανδρέου, με έγγραφό της, ζητάει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή, καθώς η δικαστική έρευνα σκόνταψε σε δύο τουλάχιστον υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
 • Ερευνα ΣΔΟΕ

  • ΔΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΞΕΨΑΧΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ Ανοιξαν οι πρώτοι 200 λογαριασμοί όσων έβγαλαν στο εξωτερικό καταθέσεις
   Στοιχεία που προήλθαν από γάλλο υπάλληλο της HSBC διασταυρώνονται για να πληρωθούν αναδρομικά φόροι και πρόστιμα Ο υπάλληλος ασφαλείας της HSBC Ε. Φαλσιανί έδωσε στοιχεία στις γαλλικές αρχές, από τα οποία προκύπτει φοροδιαφυγή Ελλήνων. Στα λεφτά που υπάρχουν και έχουν βγει στο εξωτερικό χωρίς να έχουν δηλωθεί, θα στραφούν το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Τα πρώτα απτά αποτελέσματα αναμένονται από τον έλεγχο εκατοντάδων λογαριασμών στην Ελβετία.
 • Ιδιωτικοποίηση Αγροτικής

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Υποθηκευμένο στην ΑΤΕ 70% της αγροτικής γης
   Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο αγροτικός κόσμος της χώρας, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας έχει αρχίσει.
 • Συνέντευξη: Αννα Διαμαντοπούλου

  • ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «Η εποχή δεν σηκώνει ομάδες»
   Αιχμές της υπουργού Παιδείας για τις προσωπικές στρατηγικές συναδέλφων της σε κυβέρνηση και κόμμα. «Η στήριξη των τραπεζών δεν είναι αυτοσκοπός. Η κρατική παρέμβαση δεν είναι λευκή επιταγή». Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επισημαίνει την ανάγκη να εκφρασθεί με πιο σαφή και συλλογικό τρόπο το εθνικό σχέδιο που υπερβαίνει το λογαριασμό του μνημονίου. Διαφωνεί με τις πρόωρες εκλογές, γιατί θα προκαλέσουν «μετωπική πόλωση και δίμηνη παραλυσία σε μια περίοδο που ο τόπος έχει ανάγκη βαθιές μεταρρυθμίσεις». Τέλος, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «κάνει ό, τι μπορεί για να ηγηθεί του εκτροχιασμού της δημόσιας ζωής».
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ. Απασφάλισαν οι γαλάζιοι τομεάρχες
   Για αποφάσεις που λαμβάνονται από έναν σκληρό πυρήνα στελεχών, τα οποία βρίσκονται δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και δρουν παρασκηνιακά, μιλούν βουλευτές του κόμματος και όχι μόνο
  • Στη φόρα τηλεγραφήματα και... απωθημένα
   Με αφορμή τα έγγραφα του WikiLeaks ξαναφουντώνει η κόντρα Ντόρας - Μολυβιάτη Το ρολόι στη «γαλάζια πολυκατοικία» γύρισε ξανά πίσω, στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009. Την αφορμή για το νέο flashback έδωσαν τα «γαλάζια τηλεγραφήματα» της αμερικανικής πρεσβείας, από την περίοδο της διακυβέρνησης της Ν.Δ.
 • ΑΟΖ στη ΝΑ Μεσόγειο

  • ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Κόβουν οικόπεδα στην ελληνική ΑΟΖ
   Το νορβηγικό σκάφος «Malene Ostervold» που έκανε έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στην ίδια περιοχή το 2008. Κόντρα στη Σύμβαση για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλητικές καταπατήσεις με τη δημοσίευση χαρτών, χωρίς αποτελεσματική απάντηση από την Αθήνα. Ποια συμφέροντα συγκρούονται στη ΝΑ Μεσόγειο.
 • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 50.000 ευρώ για... αμισθί συνεργασία
   Με την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη (πάνω με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο), δόθηκε η έγκριση για την καταβολή των 49.200 ευρώ στην Egon Zehnder του Α. Γαβριηλίδη. Εγγραφο αποδεικνύει ότι ο ΟΠΑΠ πλήρωσε αδρά εταιρεία στην οποία εργαζόταν παλιά ο Π. Γερουλάνος για να εξευρεθεί ανώτατο στέλεχός του.
 • Siemens και Greek Statistics

  • SIEMENS ΚΑΙ GREEK STATISTICS ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Εμπρός στο δρόμο της παραγραφής
   Στενεύουν τα περιθώρια για περαιτέρω διερεύνηση των σκανδάλων από τη Βουλή. Η άποψη για κλείσιμο των φακέλων κυριαρχεί στις συσκέψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ
 • Επίθεση βάσει σχεδίου

  • ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ Μέγας ευεργέτης του ΣΥΡΙΖΑ ο... Πάγκαλος
   «Η συκοφαντία και ο γκεμπελισμός έχουν ως όριά τους τη φαιδρότητα, όταν όμως αυτά περιβάλλονται από πρωθυπουργική ανοχή και αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδιασμού τότε είναι επικίνδυνα για την ίδια τη δημοκρατία», έλεγε στην «Κ.Ε.» στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα με αφορμή το «μέτωπο» που έχει ανοίξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.