Έντυπη Έκδοση

«Παράθυρα στο Σύμπαν»

Τη νέα ομώνυμη παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο παρουσιάζει μια καλαίσθητη έκδοση του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Θα θυμηθείτε τον Αρίσταρχο και τον Γαλιλαίο, θα μάθετε ποια είναι τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια της Γης (αλλά και τα μεγαλύτερα κιάλια του κόσμου), θα ενημερωθείτε για τα τροχιακά αστεροσκοπεία, θα ξεφυλλίσετε εικόνες από τα νέα διαστημικά τηλεσκόπια και θα μάθετε για τα μελλοντικά σχέδια ερευνών όπως τα γιγάντια επίγεια τηλεσκόπια. Δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στο CERN, εκεί που οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναπαραστήσουν τη γέννηση του σύμπαντος και να μας δώσουν τις απαντήσεις που λείπουν. Οσοι παρακολουθήσουν την παράσταση, θα χαρούν να την πάρουν μαζί τους και στο σπίτι.

«Going for Green - Britain's 2012 Dream»

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο παρουσιάζει τον περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο οικοδόμησης του Ολυμπιακού Πάρκου. Η ταινία υπογραμμίζει τη δημιουργικότητα, την κατασκευαστική υπεροχή, καθώς και την «πράσινη» τεχνολογία αιχμής που επιστρατεύτηκαν για την δημιουργία του Ολυμπιακού Πάρκου. Το πρόγραμμα αποκατάστασης του εδάφους, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είναι κάποια από τα έργα που παρουσιάζονται στην ταινία. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ένα masterclass, που θα διευθύνει ο διακεκριμένος βρετανός μηχανικός περιβάλλοντος Μπράιαν Μαρκ. Η προβολή είναι στα αγγλικά, με ελεύθερη είσοδο. Αίθουσα «Ολύμπιον», Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη. Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 5.30 μ.μ.

Ψηφιακή Ελλάδα 2020

Ημερίδα του φόρουμ για την «Ψηφιακή Ελλάδα 2020» διοργανώνεται την Τετάρτη (30/3, στις 16.00) στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου). Πρόκειται για έναν μόνιμο μηχανισμό διαβούλευσης και παραγωγής προτάσεων πολιτικής για τις τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας και την εφαρμογή τους σε κρίσιμους τομείς που θα χαρακτηρίζουν την ψηφιακή Ελλάδα του 2020. Σκοπός του είναι η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για την ψηφιακή πορεία της χώρας την επόμενη δεκαετία, προσβλέποντας σε ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον που θα αξιοποιεί το δυναμικό της χώρας, συνδέοντας πόρους, ιδέες και ανθρώπους με τις πρωτοπόρες τεχνολογίες. Συμμετέχουν οι Σ. Κάτσικας, Π. Τζωρτζάκης, Β. Μερεκούλιας, Θ. Καρούνος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Στη στήλη
Επιλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία της έντυπης έκδοσης
Ενέργεια
Εως το 2050 μόνο ανανεώσιμη ενέργεια
Πόσιμο νερό
Της βρύσης ή το εμφιαλωμένο είναι καλύτερο;
Άλλες ειδήσεις
Αντιδρούν στα συναισθήματα
Εντοπίζοντας τον καρκίνο σε μια ώρα