Έντυπη Έκδοση

SUBARU TREZIA ΚΑΙ SUBARU FORESTER

Ανανέωση με έξυπνες λύσεις

Η ιαπωνική φίρμα λανσάρει το νέο της πολυμορφικό σούπερ μίνι, που διαθέτει πληθώρα επιλογών στη διαχείριση των χώρων, αλλά και το αναβαθμισμένο με σύγχρονο κινητήρα SUV

Υψηλότερο ποσοστό στην ελληνική αγορά θα διεκδικήσει η Subaru μετά την προσθήκη δύο νέων προτάσεων στην γκάμα της. Η ιαπωνική φίρμα λανσάρει το καινούριο πολυμορφικό σουπερμίνι Trezia και το ανανεωμένο Forester.

Το Trezia δεν κρύβει την καταγωγή του και είναι αδελφάκι του Toyota Verso - S. Παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο της Toyota στην Ιαπωνία. Οπως ανακοινώθηκε, μια ομάδα μηχανολόγων και μηχανικών της Subaru δημιούργησαν ένα διαφορετικό τεχνολογικό υπόβαθρο για να υπάρξουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Ανταγωνίζεται τα κλασικά σουπερμίνι γιατί αν και έχει τις ίδιες περίπου διαστάσεις (μήκος 3.995 χιλ.) προσφέρει πολλές έξυπνες επιλογές για τη διαχείριση των εσωτερικών χώρων.

Είναι μια καλή επιλογή για νεαρά ζευγάρια, καθώς και για όσους αναζητούν ένα πολυμορφικό μοντέλο με περιορισμένες διαστάσεις. Κατάλληλο και για αυτοκίνητο πόλης αφού εξασφαλίζει περιορισμένο κόστος χρήσης.

Τα αναδιπλούμενα σε αναλογία 60/40 πίσω καθίσματα «εξαφανίζονται» στο δάπεδο με μια κίνηση. Ο χώρος φόρτωσης δέχεται τρεις μεγάλες βαλίτσες, χωρίς αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Επίσης, διαθέτει βάση φόρτωσης 2 βαθμίδων που μεταβάλλει το ύψος του δαπέδου. Στην κάτω θέση το ύψος αυξάνεται κατά 120 χιλ. και η αποθηκευτική ικανότητα είναι 429 λίτρα.

Εφοδιάζεται με κινητήρα 1.300 κ.εκ., ισχύος 99 ίππων. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 13,3''. Τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα. Μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα/100 χλμ. Εκπομπές CO2 127 γραμ./χλμ.

Η καλή οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος χρήσης είναι δυο ακόμη πλεονεκτήματα που αναμένεται να εκτιμήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

Η βασική έκδοση 1.3i κοστίζει 15.490 ευρώ (14.530 με απόσυρση). Η 1.3i Sport ανεβαίνει στις 16.790 ευρώ (15.830 με απόσυρση).

Η Subaru, με συντονισμένες προσπάθειες, αναβαθμίζει την παρουσία της και στην κατηγορία των τετρακίνητων SUV με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το δημοφιλές Forester ανανεώθηκε και πλέον ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις της αυτοκίνησης και τις νόρμες της Ε.Ε.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο νέο κινητήρα Boxer 2.000 κ.εκ. Προσφέρει αύξηση της ροπής στο χαμηλό-μεσαίο φάσμα στροφών, οικονομία καυσίμου περίπου 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο σύνολο και μειωμένες εκπομπές CO2 (173 γραμ./χλμ.).

Το πακέτο εξωτερικής αναβάθμισης περιλαμβάνει, νέα μάσκα ψυγείου, καινούριες ζάντες αλουμινίου 17" και εξωτερικούς καθρέπτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενους, με ενσωματωμένο φλας τύπου LED.

Στο σαλόνι ξεχωρίζουν τα νέας σχεδίασης φωτιζόμενα όργανα με δακτυλίους με μεταλλικό φινίρισμα. Νέο ηχοσύστημα 2-DIN με Bluetooth CD και 4 ηχεία για το 2.0Χ. Νέο ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 4.3" Bluetooth και SRS CS Auto, CD και 7 ηχεία στο 2.0XS. Επίσης αναβαθμίστηκαν το σύστημα τετρακίνησης και η ανάρτηση.

Αξίζει να τονισθεί ότι, παρά την προσθήκη τόσων νέων στοιχείων και την αλλαγή του κινητήρα, ο τιμοκατάλογος παρέμεινε ο ίδιος. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τις 28.600 ευρώ και με απόσυρση είναι 25.900 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Η χαρά του... οικογενειάρχη
Μικρές ειδήσεις
Ανανέωση με έξυπνες λύσεις