Έντυπη Έκδοση

Ο ΕΟΠΥΥ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ - 21 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ 785.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Πάρτι σπατάλης στον ΕΟΠΥΥ με χρήματα 10 εκατ. ασφαλισμένων

Ξοδεύει 500 εκατ. ευρώ για λειτουργικές δαπάνες, την ώρα που διαθέτει μόλις 82 εκατ. για επισκέψεις σε γιατρούς και 20 εκατ. για οδοντιατρική περίθαλψη.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Υγείας

  • Το υπουργείο μπλόκαρε τη Χρυσή Αυγή
   Στο κενό πέφτει τελικά το «μεγάλο κόλπο» της Χρυσής Αυγής να συγκεντρώσει αίμα από Ελληνες αποκλειστικά για Ελληνες, καθώς η διαδικασία μπλόκαρε ακόμη και με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
 • Φτώχεια

  • ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΟΠΟΥ «ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ» ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Αστεγοι από... σπίτι
   «Φτωχός δεν πρόλαβα να γίνω», λέει ο Λέων. «Από μεσοαστός έμεινα άστεγος». Στο πλάι του ο Γιώργος, νεοάστεγος κι αυτός. «Νεοάστεγοι είμαστε οι άστεγοι που βγήκαν στο δρόμο λόγω κρίσης». Υπολογίζονται γύρω στους 20.000 - μία πόλη μέσα στην πόλη. Φιλοξενούνται σε ξενώνες ή κοιμούνται στους δρόμους. Αναπολούν το σπίτι τους και κυρίως το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Είναι οι «προσωρινοί ενοικιαστές πεζοδρομίων».
  • Από τη θαλπωρή των βορείων προαστίων στο αυτοσχέδιο «σπίτι» κοντά στην παραλία
   Με πλαστικά, καλάμια, χαρτόκουτα ο Νίκος και η Δέσποινα «έχτισαν» το δικό τους σπιτικό σε ένα ύψωμα πάνω από την παραλία «Εμένα δεν μου λείπει το σπίτι. Εδώ είμαι καλά. Δεν έχω λογαριασμούς», λέει ο Νίκος. «Είναι εγωίσταρος», λέει η Δέσποινα. «Του λείπει το σπίτι. Κι εμένα μου λείπει. Να χουχουλιάσω ένα βράδυ στον καναπέ, με ένα ποτήρι κρασί, βλέποντας τηλεόραση. Κάποτε αυτά θα ξαναγυρίσουν.
 • Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πολιτικοί πρόσφυγες εκδίδονται στην Τουρκία
   «Μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην Αγκυρα και την ανακοίνωση στενότερης συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν επιδοθεί σε πραγματικό κυνήγι όλων όσοι διώκονται στην Τουρκία για την πολιτική τους δράση», κατήγγειλε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.
 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • Ελεγκτές της Ε.Ε. για αυτοψία στους ΧΥΤΑ
   Ερχονται τον Μάιο ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να κάνουν επιτόπια έρευνα στους ΧΥΤΑ σε Γραμματικό, Μεγαλόπολη και Κέρκυρα, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χωροθέτησή τους.
 • Ελληνική Αστυνομία

  • ΕΛ.ΑΣ. κατά Ρουπακιώτη για κακοποίηση κρατουμένων
   Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. άλλη μία φορά με επίσημη ανακοίνωσή του αποφαίνεται, πριν εκδοθεί το εισαγγελικό πόρισμα, ότι είναι ανύπαρκτο το θέμα της κακοποίησης κρατουμένων στις Φυλακές Γρεβενών. Μόνο που για το θέμα τής «δήθεν κακοποίησης» ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, την ίδια ημέρα που η ΕΛ.ΑΣ. διέψευδε τα πάντα.