Έντυπη Έκδοση

ΕΣΟΔΑ 550 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ρεσάλτο στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

Εως το τέλος Ιουνίου οι ιδιοκτήτες περίπου 500.000 «προβληματικών» αγροτεμαχίων θα κληθούν να τα δηλώσουν

Οι ιδιοκτήτες χωραφιών σε λόγκους και ραχούλες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη
Ολοι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πρέπει πλέον να τα δηλώσουν στην εφορία, ακόμα και αν δεν έχουν καμία πραγματική αξία ή δεν τους αποφέρουν έσοδα. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από τη φορολόγησή τους να καλύψει την «τρύπα» που θα δημιουργηθεί στα έσοδα από το νέο «μειωμένο» φόρο ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Εργασίας

  • ΚΛΙΜΑΚΩΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 1,1% - 6,5% ΕΩΣ ΤΟ 2020 ΓΙΑ 120.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Αυξήσεις μισθών με μειώσεις εισφορών
   Οι μειώσεις στις εισφορές θα γίνονται κάθε τρία χρόνια, έως ότου οι κρατήσεις πέσουν στα επίπεδα του ΙΚΑ (6,67%) Εμμεσες κλιμακωτές αυξήσεις από 1,1% έως 6,5% θα έχουν στους μισθούς που λαμβάνουν 120.000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ-τράπεζες σταδιακά από φέτος μέχρι το 2020 εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, γεγονός που ισοδυναμεί με έμμεση αύξηση.
  • Πέφτουν και πάλι οι εργοδοτικές εισφορές
   Πάντως σε νέες μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας, καθώς με το Μνημόνιο πρέπει οι εισφορές να «πέσουν» συνολικά κατά 5%, ενώ η μείωση που έχει μέχρι στιγμής γίνει αφορά σε ποσοστό 1,1% παρακράτηση που κατευθυνόταν προς τους καταργημένους Οργανισμούς της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
 • Εφορία και φορολογική πολιτική

  • Στη ζυγαριά των εσόδων νέες αντικειμενικές και συντελεστές
   Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι κλίμακες με τους φορολογικούς συντελεστές. Η επιτροπή είχε καταλήξει τον Φεβρουάριο σε συντελεστές από 0,1% έως και 0,5%. Χωρίς τελικές αποφάσεις παραμένει και ο τρόπος φορολόγησης των κενών ή ανοίκιαστων κατοικιών. Οι προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι:
 • Ληξιπρόθεσμες οφειλές

  • ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ 55,3 ΔΙΣ., ΜΕ 2,17 ΔΙΣ. ΤΟ 2013 Στεγνώσαμε!
   Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει πλέον το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων χρεών, αποδεικνύοντας ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι έχουν «στεγνώσει» από ρευστό. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι μόνο για τον Μάρτιο τα νέα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 862 εκατ. ευρώ, ενώ από την αρχή του 2013 φτάνουν ήδη τα 2,17 δισ. ευρώ, εκτινάσσοντας έτσι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα των ιδιωτών προς το Δημόσιο στα 55,3 δισ. ευρώ.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Συνελήφθη για χρέη στο ΙΚΑ ο πρόεδρος της «Alex Pack»
   Για οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 1.229.881,64 ευρώ συνελήφθη στην Παλλήνη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας «Alex Pack». Ο 65χρονος είναι ένας από τους επτά επιχειρηματίες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για χρέη χθες. Στον Μαραθώνα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 80χρονο για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 648.430,69 ευρώ.
 • Ενέργεια και ΑΠΕ

  • Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Το Βατερλό του χρηματιστηρίου ρύπων
   Η καταψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο με 630 ψήφους υπέρ του backloading, που ήταν και η πρόταση της Κομισιόν, καταδεικνύει και την αποτυχία του ΣΕΔΕ (Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών) ή αλλιώς του χρηματιστηρίου ρύπων. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  • Πώς «μετρά» το νομοσχέδιο για ΑΠΕ
 • Συνδικαλιστικές οργανώσεις

  • ** ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
   Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Κυβέρνηση και ΔΕΗ τα έκαναν θάλασσα
   Ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ψήφισε υπέρ της πρότασης, δήλωσε: «Η μέση τιμή των δικαιωμάτων παρέμεινε στα 4,5 ευρώ και η ΔΕΗ παρακράτησε δεκάδες εκατομμύρια στα δικά της ταμεία.