Έντυπη Έκδοση

Οι 252 φορείς που καταργούνται μαζί με τους... υπαλλήλους τους

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ απ' όπου θα απολυθούν

Τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου θα αποτελέσουν -σύμφωνα και με τον Αντ. Μανιτάκη- την πρώτη δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν ώς τον Ιούνιο. Στα εν λόγω Νομικά Πρόσωπα εργάζονται υπάλληλοι αορίστου χρόνου, αλλά και συμβασιούχοι, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο. Από τους υπό κατάργηση φορείς έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα και ο δάκτυλος του Μαξίμου
   Ρουπακιώτης, Μανιτάκης. Ανάμεσά τους λένε πως μπήκε ο Μπαλτάκος και το Μαξίμου Καλά κρατεί η «ενδο-ΔΗΜΑΡική» κόντρα μεταξύ Ρουπακιώτη-Μανιτάκη, ακόμα και μετά την απόσυρση της επίχαχης διάταξης για τις προσωρινές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα από το πολυνομοσχέδιο και τη μετάθεση χρονικά της διευθέτησης του όλου θέματος αμέσως μετά το Πάσχα.
 • Κυβέρνηση

 • Υπουργείο Ανάπτυξης

  • ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ομολογία συγκάλυψης
   Κωστής Χατζηδάκης Με τη θέση της αντιπολίτευσης, ότι η τροπολογία η οποία ψηφίστηκε προσφάτως και διασφάλιζε το ακαταδίωκτο σε στελέχη τραπεζών για τη χορήγηση δανείων προς νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αφορά κόμματα, συντάχθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΜΕ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ «Πετά» γαρίφαλα στις συνιστώσες
   Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Λισαβόνα Το διήμερο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λισαβόνα, με αφορμή την επέτειο της «Επανάστασης των Γαριφάλων», και το συγκεκριμένο συμβολικό φορτίο που περιέχει η «25η Απριλίου» για τη δημοκρατική Ευρώπη εντάσσονται ασφαλώς στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για συντονισμό δυνάμεων στις χώρες του μεσογειακού Νότου ενάντια στο Βερολίνο, φέρουν όμως ειδικό βάρος και εντός του εσωκομματικού πεδίου και στέλνουν μήνυμα.
  • *ΓΚΑΛΟΠ - «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ
   Προβάδισμα 2,5 μονάδων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 29,5%, η Ν.Δ. στο 27%, η Χρυσή Αυγή στο 13%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ από 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,5% και 6% άλλο κόμμα...
 • ΔΕΗ

  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 60.000 ΕΥΡΩ Ο Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Απολογήθηκε για «ατασθαλίες» στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
   Ο Ν. Φωτόπουλος χθες στην Ευελπίδων Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, ύψους 60.000 ευρώ, και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της απιστίας.
 • Συνέδρια

  • Ιδρυτικό συνέδριο Ανεξάρτητων Ελλήνων
   Σήμερα και αύριο «γεννιέται» επίσημα, ως κόμμα, το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το ιδρυτικό του συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εναρκτήριο... λάκτισμα του συνεδρίου, η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στις 12 το μεσημέρι, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.
 • Κύπρος

  • Η Κύπρος καταστράφηκε με την έκρηξη στο Μαρί
   Τη δική τους εκδοχή για την τραγική πορεία της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια έδωσαν χθες ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και η γενική ελέγκτρια του κράτους Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
 • Βουλή

  • Με επερώτηση στη Βουλή το δημοσίευμα της «Ε» για τα κονδύλια κατά της ανεργίας
   Το δρόμο για τη Βουλή πήρε το δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο ««Κόλλησε» στους δρόμους το 1 δισ. ευρώ για τους ανέργους» το οποίο αποκάλυπτε, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης φέρεται αρνητικός στη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στο κοινωνικό ταμείο, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας, με το επιχείρημα ότι μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ θα δημιουργήσει πρόβλημα στην προώθηση των μεγάλων έργων.