Έντυπη Έκδοση

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 60.000 ΕΥΡΩ Ο Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Απολογήθηκε για «ατασθαλίες» στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, ύψους 60.000 ευρώ, και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της απιστίας.

Ο Ν. Φωτόπουλος χθες  στην Ευελπίδων Ο Ν. Φωτόπουλος χθες στην Ευελπίδων Ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Χρήστου Παπακώστα, που χειρίζεται την υπόθεση για τις «οικονομικές ατασθαλίες» στη ΔΕΗ, ο Ν. Φωτόπουλος αρνήθηκε τη βαρύτατη κατηγορία που αντιμετωπίζει. Κατά το εις βάρος του κατηγορητήριο, προκάλεσε στη ΔΕΗ ζημία που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιώντας μία σειρά από ενέργειες.

Μεταξύ αυτών είναι ένα δάνειο, που φέρεται ότι έλαβε το 2010 ο Ν. Φωτόπουλος από τη ΔΕΗ, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει επιστραφεί. Επιπλέον, κατηγορείται ότι με την ιδιότητα του προέδρου της ομοσπονδίας λάμβανε πάλι από τη ΔΕΗ υψηλά χρηματικά ποσά, με σκοπό τη διεξαγωγή ταξιδιών και συνεδρίων, τα οποία επίσης δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Τέλος, εμπλέκεται και στην έκδοση εικονικών -κατά την έρευνα- τιμολογίων.

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί η απολογία του Ευάγγελου Μπουζούλα, πρώην γενικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος με 20.000 ευρώ εγγυοδοσία και τον ίδιο περιοριστικό όρο. Ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, πρώην ταμίας της ομοσπονδίας, που και αυτός είχε κληθεί χθες, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Μεγάλη Τρίτη. Και οι δύο αντιμετωπίζουν το ίδιο αδίκημα με τον Νίκο Φωτόπουλο.

Στο ανακριτικό γραφείο έχουν ήδη βρεθεί οι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλος και Αρθ. Ζερβός, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους, για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην απιστία εις βάρος της ΔΕΗ, αφέθηκαν ελεύθεροι, με εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, που αφορούσε χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την έκθεση του Λ. Ρακιτζή, όλες οι ενισχύσεις, εκατομμυρίων ευρώ, που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ στο διάστημα 1999-2010 ήταν παράνομες.

Τον Απρίλιο του 2011 το πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ πραγματοποιήθηκε και έλεγχος του ΣΔΟΕ. Τότε, ο Ν. Φωτόπουλος είχε υποστηρίξει: «Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημόσιος Τομέας
Οι 252 οργανισμοί που μπαίνουν στο στόχαστρο
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα και ο δάκτυλος του Μαξίμου
Κυβέρνηση
Η διάλυση οδηγεί σε ανασχηματισμό
Υπουργείο Ανάπτυξης
Ομολογία συγκάλυψης
ΣΥΡΙΖΑ
«Πετά» γαρίφαλα στις συνιστώσες
Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΗ
Απολογήθηκε για «ατασθαλίες» στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Συνέδρια
Ιδρυτικό συνέδριο Ανεξάρτητων Ελλήνων
Κύπρος
Η Κύπρος καταστράφηκε με την έκρηξη στο Μαρί
Βουλή
Με επερώτηση στη Βουλή το δημοσίευμα της «Ε» για τα κονδύλια κατά της ανεργίας