Έντυπη Έκδοση

Πέφτουν και πάλι οι εργοδοτικές εισφορές

Πάντως σε νέες μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας, καθώς με το Μνημόνιο πρέπει οι εισφορές να «πέσουν» συνολικά κατά 5%, ενώ η μείωση που έχει μέχρι στιγμής γίνει αφορά σε ποσοστό 1,1% παρακράτηση που κατευθυνόταν προς τους καταργημένους Οργανισμούς της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Την επόμενη διετία (2014-2016) θα προχωρήσει η μείωση κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΙΚΑ, ενώ θα καταργηθούν και οι κοινωνικοί πόροι, με νόμο από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επίσης μέχρι το φθινόπωρο πρέπει να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες για τις αλλαγές που θα γίνουν στο σύστημα των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, των κοινωνικών πόρων, οι εισφορές τρίτων προς τα Ταμεία, καθώς και για τη μείωση -στα επίπεδα του ΙΚΑ- των υψηλότερων εισφορών και των συντάξεων που καταβάλλονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όλους τους παλαιούς (προσληφθέντες μέχρι 31/7/2008) εργαζόμενους σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, στα ΕΛΤΑ, στην ΕΤΕ, στην πρών ΕΤΒΑ, στην ΤτΕ και στην Εθνική Ασφαλιστική για τους οποίους καταβάλλονται υψηλότερες, έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ΙΚΑ, εισφορές και μεγαλύτερες, αναλογικά, συντάξεις. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους, με βάση τις μελέτες που θα έχουν γίνει, θα μειωθούν οι υψηλότερες σε σχέση με το ΙΚΑ εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και θα «προσαρμοστούν» αντίστοιχα οι παροχές-συντάξεις, άρα και οι μειώσεις στις εισφορές των παραπάνω ΔΕΚΟ θα γίνουν γρηγορότερα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κύριο θέμα
Αυξήσεις μισθών με μειώσεις εισφορών
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Εργασίας
Αυξήσεις μισθών με μειώσεις εισφορών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Οικονομικών
Ρεσάλτο στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια
Υπουργείο Εργασίας
Αυξήσεις μισθών με μειώσεις εισφορών
Πέφτουν και πάλι οι εργοδοτικές εισφορές
Εφορία και φορολογική πολιτική
Στη ζυγαριά των εσόδων νέες αντικειμενικές και συντελεστές
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Στεγνώσαμε!
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συνελήφθη για χρέη στο ΙΚΑ ο πρόεδρος της «Alex Pack»
Ενέργεια και ΑΠΕ
Το Βατερλό του χρηματιστηρίου ρύπων
Πώς «μετρά» το νομοσχέδιο για ΑΠΕ
Συνδικαλιστικές οργανώσεις
Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
Άλλες ειδήσεις
Κυβέρνηση και ΔΕΗ τα έκαναν θάλασσα