Έντυπη Έκδοση

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

Οδηγός για τους ψηφοφόρους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Τι πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τους εκλογικούς καταλόγους, τα ψηφοδέλτια, τους σταυρούς προτίμησης, τους συνδυασμούς των υποψηφίων και τις έδρες.

Πλήρες θέμα...

 • Πυρκαγιές

  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Διαχείριση φωτιάς με ένα κλικ
   Η συνεννόηση των φορέων που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά ή να την προλάβουν είναι απαραίτητη. Αλλά αν λείπουν και τα απαραίτητα κονδύλια είναι δύσκολη «Βασικό στοιχείο της μεθοδολογίας είναι η αντίληψη ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες πρόληψης πρέπει να είναι προσανατολισμένες σε συγκεκριμένους και προσυμφωνημένους στόχους μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται»
 • WWF

  • ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Ο λιγνίτης «διχάζει» τα WWF
   Το WWF στη Γερμανία στηρίζει τις μονάδες ορυκτών καυσίμων, ενώ το αντίστοιχο στην Ελλάδα ζητεί να προωθηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Η ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες. Η προστασία του περιβάλλοντος, πολύ σημαντική. Το τι αντέχει όμως η τσέπη των καταναλωτών είναι καθοριστικό Εκθειάζει και συνάμα καταδικάζει τον λιγνίτη το WWF, καθώς το γερμανικό γραφείο έχει δηλώσει υπέρ των συμβατικών μονάδων, ενώ το ελληνικό συγκεντρώνει υπογραφές κατά της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5».
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Στο σκαμνί και για άλλα αμαρτωλά εξοπλιστικά
   Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσαν έως τώρα οι εμπλεκόμενοι για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων όπως τα TOR-Μ1 Ενώπιον του Β' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν κατηγορούμενοι για ακόμη μία προμήθεια εξοπλιστικού προγράμματος, αυτή των 21 αυτοκινούμενων ερπυστριοφόρων TOR-Μ1, καθώς η δίκη έχει προδιοριστεί να ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 2 Μαΐου.
 • Δικαιοσύνη

  • 3.000 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 4 ΚΑΙ 11 ΜΑΪΟΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ: 3.000 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ 4 ΚΑΙ 11 ΜΑΪΟΥ
   Εκτιμάται ότι η νυν πρόεδρος Βασιλική Θάνου και η ομάδα της υπερέχουν έναντι των άλλων υποψηφίων Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη από τις Δικαστικές Ενώσεις.
 • Αυτοκίνητο

  • ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ Βάλε το στην πρίζα
   ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020, ΤΟ 2%-3% ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ Απ' ό,τι φαίνεται, σε λίγα χρόνια η φράση «μην ξεχάσεις το φορτιστή αυτοκινήτου» δεν θα αφορά το κινητό τηλέφωνο, αλλά το ίδιο το αυτοκίνητο. Πριν από περίπου 15 μέρες ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο Οδηγία προς τα κράτη-μέλη, για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων. Σύμφωνα με αυτή, οι κυβερνήσεις οφείλουν να θεσπίσουν, μεταξύ άλλων, κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.
  • MERCEDES CONCEPT COUPE SUV Ενα SUV με καμπύλες
   Με την παρουσίαση του πρώτου της κουπέ SUV, η Mercedes καλύπτει ένα κενό σε μια υποκατηγορία της αγοράς, από την οποία απουσίαζε Πριν από 10 χρόνια, η Mercedes παρουσίαζε στο κοινό τη CLS, αποκαλώντας την «4θυρο κουπέ». Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να μην αποδείχτηκε ιδιαίτερα εμπορικό σε απόλυτους αριθμούς, άλλωστε μόνο προσιτό δεν ήταν, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την ιδέα. Αρκετοί ήταν οι κατασκευαστές που υιοθέτησαν την οροφή με τις έντονες καμπύλες σε μεγάλα αμαξώματα, χαρίζοντάς τους έτσι ένα σαφώς πιο δυναμικό προφίλ.
  • ΚΙΑ RIO 1.1 & 1.4 DIESEL Στην περίοδο της αναγέννησης
   Από το 2010 και μετά, τα αποτελέσματα του έργου του επικεφαλής σχεδιασμού τής ΚΙΑ, Peter Shreyer, είναι παραπάνω από εμφανή Μπορεί στο άκουσμα της λέξης Rio ο περισσότερος κόσμος να σκέφτεται τη 3D animation ταινία των Blue Sky Studios, όμως ήδη από το 2000 η ΚΙΑ είχε δώσει το συγκεκριμένο όνομα στο -τότε- μικρομεσαίο σεντάν που διέθετε στην γκάμα της.
  • Αυτοκίνητο
 • Μέσα & Media

  • Η γοητεία του Ιντερνετ
   Οι νέοι μπαίνουν στον κόσμο του Διαδικτύου παρεάκι με την εφηβεία τους. Το αγαπάνε γιατί μαθαίνουν καινούργια πράγματα στις σελίδες του, γιατί τους ευχαριστεί, γιατί τους πληροφορεί για θέματα που τους ενδιαφέρουν, γιατί τους διασκεδάζει, γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Οι μισοί από αυτούς περνάνε τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά σερφάροντας στο κυβερνοδιάστημα.
  • 3 Ερωτήσεις
   Απαντά η παραγωγός του Pepper 96,6, Γιώτα Κοτσέτα * Το ιντερνετικό ραδιόφωνο θα εξαλείψει τα FM;
  • Ρουάντα, η σιγή του ρεπορτάζ
   Η Λιάνα Κανέλλη θυμάται το οδοιπορικό της πριν από 20 έτη στην αιματοβαμμένη αφρικανική χώρα Από αντανακλαστικά άλλο τίποτα τα διεθνή media. Το μπαρμπούνι πέρδεται σε μια θερμή ζώνη, η κατσίκα μασάει ταραμά σε μια ευαίσθητη περιοχή και γίνεται ο χαμός στο σύμπαν της ειδησεογραφίας. Πριν από 20 χρόνια ωστόσο, όταν σφάχτηκε ένα εκατομμύριο κόσμος στη Ρουάντα, η σιγή των ΜΜΕ ήταν εκκωφαντική. Ούτε κουβέντα ούτε ψίθυρος, ώς την ώρα που έγινε ποτάμι το αίμα και δεν μπορούσαν να το αγνοήσουν. Και τότε επιτέλους έσπευσαν...
  • Μέσα και παραμέσα
   ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ και προ ημερών ότι η ΝΕΡΙΤ τελικά θα πάει για τις 5 Μαΐου. Δεν έβγαινε το χρονοδιάγραμμα με τίποτα, παρ' ότι κατ' ουσίαν μόνο το όνομα θα αλλάξει και όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν τα ίδια. Ετσι θα περάσουμε από την (ο Θεός να την κάνει...) Δημόσια Τηλεόραση στη ΝΕΡΙΤ με ένα απλό switch over κι όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδε. Διότι καλά να βγει το κανάλι, με τι πρόγραμμα όμως;