Έντυπη Έκδοση

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΡΕΦΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Κλίνατε επί (πιο) δεξιά

Με αφορμή τη μουσουλμανική μειονότητα και το μεταναστευτικό, η Ν.Δ. εντείνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας προβληματισμούς και ανησυχίες στο εσωτερικό της

Η επιστροφή των ψήφων, που «δραπέτευσαν» από τη Ν.Δ. και βρίσκονται προς τα δεξιά, είναι ο άμεσος σκοπός της Ν.Δ.
«Ευτυχώς που θα έκανε στροφή προς το Κέντρο το Μαξίμου μετά την υπόθεση Μπαλτάκου», σχολίαζε σκωπτικά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Με τη φράση αυτή συνόψισε τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος για την προεκλογική αντιπαράθεση με επίκεντρο τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ενώ η Συγγρού είχε ξεκινήσει ήδη νέο κύκλο επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά για τις θέσεις του όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Πλήρες θέμα...

 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΑΜΠΙΧΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ 92ΧΡΟΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ Στον Γλέζο η σημαία μετά την υποστολή της Ξάνθης
   Σημαντικά κενά στο επίπεδο της λειτουργίας του ηγετικού επιτελείου, που πλέον δεν περνούν ασχολίαστα Να αντιστρέψει επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις εις βάρος του εντυπώσεις, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρομά ακτιβίστριας Σουλεϊμάν Σαμπιχά, μη δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση και θεωρώντας το θέμα λήξαν.
 • Μνημόνιο

  • «Κούρεμα χρέους ποτέ, τρίτο Μνημόνιο ίσως»!
   Κατηγορηματικός ο Σόιμπλε, χύνει την προεκλογική «σούπα» της κυβέρνησης Τη σταθερή θέση του Βερολίνου για ένα τρίτο Μνημόνιο αποτυπώνει η κριτική στάση που κράτησαν αρκετά γερμανόφωνα ΜΜΕ στην ανακοίνωση της Αθήνας για το... πρωτογενές πλεόνασμα. Θέση, που πρόσφατα φρόντισε να επαναδιατυπώσει ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκόβωντας κάθε υποψία για συζήτηση περί «κουρέματος».
  • Πώς το έλλειμμα κατάφεραν και το έκαναν πλεόνασμα
   Στο πρωτογενές έλλειμμα των 15,89 δισ. ευρώ δεν υπολογίστηκαν τα 19,272 δισ. των πιστωτικών ιδρυμάτων Τα περίφημα Greek Statistics φαίνεται πως θα καταδιώκουν τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμα. Η ανακοίνωση της Eurostat σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων και η επιβεβαίωση της Κομισιόν ότι η ελληνική Οικονομία το 2013 κατάφερε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, προκάλεσαν κύμα αμφισβήτησης των στοιχείων από το διεθνή Τύπο και ξένους αναλυτές.
  • Επιστημονική φαντασία η πτώση της ανεργίας
   Αντί για εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών έχουμε διόγκωση των χρεών και των «κόκκινων δανείων» Με την εμμονή της στην κλασική νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε στην Ελλάδα την περίοδο 2010-2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται τα επόμενα χρόνια είναι καταδικασμένη να μείνει στα χαρτιά και μόνον.
  • Η τρόικα ζητεί μέτρα 7,7 δισ. και λέει όχι στους φόρους υπέρ τρίτων
   Ηδη είναι προαποφασισμένες η συγχώνευση των επικουρικών ταμείων και η περικοπή των επικουρικών συντάξεων Η τρόικα ήρθε για να μείνει και ζητεί ακόμα 7,7 δισ. ευρώ νέα μέτρα μέχρι το 2017, χωρίς ωστόσο στην έκθεση να αποκαλύπτεται το σύνολο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση με την τρόικα κατά την πρόσφατη αξιολόγηση του προγράμματος.
 • Φάκελος

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΑΓΚΑΛΙΑ» Η Θράκη που πληγώνουμε
   Η αδιαφορία του κράτους, η δράση ακροδεξιώνκύκλων, το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και η μειονότητα ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Από τις παράγκες ελενίτ, στα πάνελ των δελτίων ειδήσεων
  • Το ελληνικό κράτος και η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
   14 Μαΐου 1920. Ιστορική εικόνα απελευθέρωσης της Κομοτηνής από τη βουλγαρική κατοχή. Στο κέντρο, ο Γάλλος στρατηγός Σαρπό, δεξιά του ο Ελληνας στρατηγός Ζυμβρακάκης και αριστερά του ο διπλωμάτης Χαρίσιος Βαμβακάς Η πολιτική του ελληνικού κράτους έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης έχει περάσει από τέσσερις βασικές φάσεις.
  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Η Ελλάδα παρατηρητής, η Τουρκία υποκινητής
   Αύγουστος 2012, Εσκί Τζαμί Κομοτηνής. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, κατά τη διάρκεια ανεπίσημης επίσκεψης, απευθύνει χαιρετισμό σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Στάση παρατηρητή, προσέχοντας να μη διαταραχθεί η ανύπαρκτη ισορροπία στις σχέσεις της με την Τουρκία, τηρεί διαχρονικά η ελληνική πολιτεία όσον αφορά τη δράση ακραίων κύκλων στη Θράκη οι οποίοι εκμεταλλεύονται, χάρη στις διαχρονικές παραλείψεις της Αθήνας, τη μουσουλμανική μειονότητα.
  • ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ» Η πραγματικότητα στην Κομοτηνή
   Από τη Ν.Δ., με το κομμάτι της ακροδεξιάς του Αντώνη Σαμαρά να προσπαθεί να φανεί υπερασπιστής των «οσίων και ιερών», ώς τον ΣΥΡΙΖΑ και το «ντόμινο Σαμπιχά» Προσπάθησα να μείνω αμέτοχος στα δημοσιεύματα, στις τοποθετήσεις, στις ανακοινώσεις ιδιωτών και κομμάτων σχετικά με τη μειονότητα στη Θράκη, για τις διαγραφές και τις ανακοινώσεις των εθνοτικών ή εθνικών καταγωγών των υποψηφίων, αλλά δεν μπόρεσα να μείνω έξω «από το χορό των γραφομένων» , σαν συνταξιούχος και δίνοντας τόπο στα νιάτα.
  • Γιατί πρέπει να κλείσουν τα μειονοτικά σχολεία
   Παιδιά παρακολουθούν τον «6ο διαγωνισμό καλής ανάγνωσης του Κορανίου» που πραγματοποιήθηκε στο τέμενος του Κικίδιου Τα ευαίσθητα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε να τίθενται μόνο λίγες μέρες πριν απ' τις εκλογές με στόχο την κομματική κερδοσκοπία.
  • ΟΤΑΝ ΠΟΜΑΚΟΙ, ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ ΖΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ Το παζλ της μειονότητας
   Οι συνιστώσες που συνθέτουν το παζλ της μειονότητας στη Θράκη έχουν σίγουρα την ίδια θρησκεία και συνήθως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα ένταξης.
  • Η ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Από τις παράγκες στα δελτία των ειδήσεων
   ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ: Θα πιστέψω τελικά ότι ζητάω παράλογα πράγματα, ότι δεν πρέπει να ζητάω σχολεία, δεν πρέπει να ζητάω μόρφωση. Μήπως πρέπει να ζητήσω τελικά κάνα τζαμί;