Έντυπη Έκδοση

Πήγα CINEMA

Κωνσταντίνος Κοντοβρακης, παραγωγός

ΕΙΔΑ ΤΟ «OLD ΒΟΥ» του Σπάικ Λι.

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...

Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ταινία του Κορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ. Κάποιες προηγούμενες ταινίες του Αφροαμερικανού Σπάικ Λι («Do the Right Thing», «The Summer of Sam», «25th Hour»). Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή της ταινίας, Τζος Μπρόλιν, στο «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» των αδελφών Κοέν. Με άλλα λόγια, καλές οι προδιαγραφές, αλλά τι γίνεται με το αποτέλεσμα;

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...

«ΣΠΑΝΙΑ τα ριμέικ είναι καλύτερα του πρωτότυπου, πόσω μάλλον όταν το πρωτότυπο τυχαίνει να είναι το αποτέλεσμα μιας σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ που σημάδεψε τον πρόσφατο ασιατικό κινηματογράφο κι έτυχε μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί ο Σπάικ Λι επέλεξε να αναμετρηθεί με αυτήν την κινηματογραφική όπερα λυσσαλέας εκδίκησης, όταν η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και ο πήχυς ήδη πολύ ψηλά... Μέτριες ερμηνείες, φτωχό επίπεδο παραγωγής και προφανείς σκηνοθετικές επιλογές δεν συνθέτουν ούτε ένα φόρο τιμής στον κορεάτικο πρόγονό του ούτε ένα θρίλερ δαιδαλώδους πλοκής και διαρκών ανατροπών ούτε μία στιλάτη χορογραφία βίας ούτε μια ποπ εκδοχή αρχαιοελληνικής τραγωδίας (χαρακτηριστικά, δηλαδή, της ταινίας του Παρκ), αλλά μια γκροτέσκα μετριότητα τηλεοπτικής υφής.

ΘΑ ΤΗ ΣΥΣΤΗΝΑ;

ΜΟΝΟ αν είστε αμετανόητος φαν του Σπάικ Λι, αν θέλετε να θαυμάσετε τα φυσικά κάλλη του Τζος Μπρόλιν ή αν είστε σπασικλάκι του σινεμά και θέλετε απαραίτητα να κάνετε τις συγκρίσεις σας, στην οποία περίπτωση θα έχετε τον αμέριστο σεβασμό μου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Σινεμά
Σχετικά θέματα: Σινεμά
Με περνάνε για άντρα
Ατζέντα Σινεμά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αφιέρωμα
Η γέννηση ενός αριστουργήματος
Σινεμά
Με περνάνε για άντρα
Ατζέντα Σινεμά
Κωνσταντίνος Κοντοβρακης, παραγωγός
Οπερα
Ετσι κάνουν όλες
Εικαστικά
Ατζέντα Εικαστικών
Μουσική
Ατζέντα Μουσική
Θέατρο
Ατζέντα Θεάτρου
ΚΟΑ
Ενα γερμανικό Ρέκβιεμ
Ποίηση
Στο αρχιπέλαγος της ποίησής του
Άλλες ειδήσεις
ΑΕΠ: η ιστορία ενός αμφισβητούμενου οικονομικού όρου