Έντυπη Έκδοση

Στα χαρακώματα στελέχη της Ν.Δ. εν όψει εσωκομματικών εκλογών

«Ντορικοί» που παραμένουν στη Ν.Δ. και μετά τη διαγραφή της πρώην υπουργού και «σαμαρικοί» που διεκδικούν τα νέα τοπικά κέντρα της κομματικής εξουσίας, βγαίνουν στα χαρακώματα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για τους προέδρους των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. που θα γίνουν την Κυριακή.

Οι τελευταίες έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς όσοι εκλεγούν θα συμμετάσχουν στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα γίνει 25-27 Ιουνίου. Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Κρήτη που ψήφισε Ντόρα στην προεδρική εκλογή σε ποσοστό που έφτασε το 94%, αλλά κόντρες είναι σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λάρισα κ.λπ.).

Για «μεμονωμένα περιστατικά» μιλάει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και καλεί τα 870.000 εγγεγραμμένα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες.

Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για τον Α. Σαμαρά είναι στις εξής περιοχές:

ΚΡΗΤΗ: Τα όρια της ανταρσίας τείνουν να αγγίξουν οι γαλάζιες αντιδράσεις, λόγω της δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη. Χθες παραιτήθηκαν 126 στελέχη που ήταν υποψήφια για τις εσωκομματικές εκλογές, καταγγέλλοντας σε επιστολή τους στον Αντώνη Σαμαρά «μεθοδεύσεις με στημένες εφορευτικές επιτροπές, ανύπαρκτους εκλογικούς καταλόγους, με απανωτές παρατάσεις καταθέσεων υποψηφιοτήτων κ.λπ.». Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Γιώργος Βούρβαχης. Μίλησε για «συρρίκνωση της μεγάλης Ν.Δ. η οποία τείνει να γίνει Πολιτική Ανοιξη».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Βράζει και το μεγάλο λιμάνι. Τοπικά στελέχη καταγγέλλουν μεθοδεύσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου προκειμένου να εκλέξει δικούς του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεν υπάρχουν τόσο «ντορικοί» όσο παραδοσιακοί καραμανλικοί (Φραντζής, Τσάμης κ.ά.) και σαμαρικοί, μετονομαζόμενοι σε «βιομήχανους», επικεφαλής των οποίων θεωρείται ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου, Πανοζάχος. Οι πρώτοι προωθούν την εκλογή παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. και οι δεύτεροι υποστηρικτές του Σαμαρά.

ΛΑΡΙΣΑ: «Ο παρωχημένος πολιτικός λόγος της ηγεσίας μετατρέπει τη Ν.Δ. σε λαϊκίζουσα Δεξιά ή σε έντεχνη φιλοαριστερά», δήλωσε η πολιτεύτρια και μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. Θέκλα Παρασκευούδη, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της από τη γαλάζια παράταξη. Δυσαρέσκεια βγάζει και ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Ιδού ο Α. Rocos: Παραδέχθηκε ότι τα πήρε από τη «Ζίμενς» ο Μαντέλης
Τότε που διέψευδε και μιλούσε για πλεκτάνη...
Σκιά υποκλοπών
Χέρι του ΟΤΕ τάπωσε το τηλέφωνο στο Καστρί
Ιδιωτικοποιήσεις
Βγάζουν στο σφυρί ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΡΚΟ, καζίνα
Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»
Βολές σε Ραγκούση μέσα και έξω από τη Βουλή
ΣΥΝ & ΣΥΡΙΖΑ
Αναζητώντας νέες ισορροπίες
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
Νέα Δημοκρατία
Στα χαρακώματα στελέχη της Ν.Δ. εν όψει εσωκομματικών εκλογών
Υπόθεση Βατοπεδίου
Συμφωνούν οι «τρεις» με διαφορετικά «διά ταύτα»
Κυπριακό
Λύση στο 2010 ζητεί ο Κι Μουν
Άλλες ειδήσεις
Για την οικονομική κρίση
Υποκριτικά τα μέτρα λιτότητας