Έντυπη Έκδοση

ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Συμφωνούν οι «τρεις» με διαφορετικά «διά ταύτα»

Μόνο τρία από τα πέντε κόμματα της Βουλής είναι πλέον πιθανό να εκδώσουν έστω κοινά σημεία πορίσματος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Το ΚΚΕ, με δήλωση των Αντ. Σκυλλάκου και Ν. Καραθανασόπουλου χθες, όχι μόνο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να μετάσχει έστω στην απόπειρα, αλλά επετέθη και στα δύο μεγάλα κόμματα καταλογίζοντάς τους «υποκρισία και απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών. Των πολιτικών ευθυνών που άφησαν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, τα σουλτανικά φιρμάνια και τα πατριαρχικά σιγίλια, ώστε να σφετερίζονται τα μοναστήρια και οι διάφοροι επιχειρηματικοί κύκλοι μεγάλες εκτάσεις σε δάση, βουνά, λίμνες και παραλίες».

Η δε Ν.Δ. επιμένει στην παραπομπή σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης μόνο του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή δεν έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία γινόταν ουσιαστικά αποδεκτή συμβιβαστική πρόταση της μονής.

Το γεγονός αυτό την αποκλείει επίσης, καθώς κανένα από τα υπόλοιπα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν συναινεί σε αυτό το σκεπτικό.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής, στην πρώτη απόπειρα που έγινε «σε καλό κλίμα», όπως μεταφέρθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παρουσίασε τις πορισματικές της θέσεις, προφανώς σε μια απόπειρα να ανασκευάσει την προχθεσινή της τακτική και την πολιτική γκάφα.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί σήμερα και το πιθανότερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της επιτροπής, θα είναι η κατάρτιση ενός κοινού κειμένου συμπερασμάτων των τριών κομμάτων, με διαφορετικά όμως «διά ταύτα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Βατοπεδίου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Ιδού ο Α. Rocos: Παραδέχθηκε ότι τα πήρε από τη «Ζίμενς» ο Μαντέλης
Τότε που διέψευδε και μιλούσε για πλεκτάνη...
Σκιά υποκλοπών
Χέρι του ΟΤΕ τάπωσε το τηλέφωνο στο Καστρί
Ιδιωτικοποιήσεις
Βγάζουν στο σφυρί ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΡΚΟ, καζίνα
Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»
Βολές σε Ραγκούση μέσα και έξω από τη Βουλή
ΣΥΝ & ΣΥΡΙΖΑ
Αναζητώντας νέες ισορροπίες
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
Νέα Δημοκρατία
Στα χαρακώματα στελέχη της Ν.Δ. εν όψει εσωκομματικών εκλογών
Υπόθεση Βατοπεδίου
Συμφωνούν οι «τρεις» με διαφορετικά «διά ταύτα»
Κυπριακό
Λύση στο 2010 ζητεί ο Κι Μουν
Άλλες ειδήσεις
Για την οικονομική κρίση
Υποκριτικά τα μέτρα λιτότητας