Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝ: ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αναζητώντας νέες ισορροπίες

Μια εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, οι εκπρόσωποι των τάσεων του κόμματος προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Εκείνο που απομένει να απαντηθεί είναι πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες εντός του κόμματος μετά το έκτακτο συνέδριο.

«Στρατηγική επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο Δ. Βίτσας, γραμματέας του ΣΥΝ, καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα κάνει λόγο για εγκλωβισμό του ΣΥΝ «σε μια ατζέντα αριστερισμού» «Στρατηγική επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο Δ. Βίτσας, γραμματέας του ΣΥΝ, καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα κάνει λόγο για εγκλωβισμό του ΣΥΝ «σε μια ατζέντα αριστερισμού» Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι:

* Η συγκρότηση ενιαίας πρότασης για την έξοδο από την κρίση.

* Το ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξε ότι είναι «στρατηγική επιλογή» και «έκφραση της ενιαίας δράσης της Αριστεράς».

* Η αναμέτρηση του ΣΥΝ «με τις παθογένειές του, με τις αδυναμίες του, με τις δυσκολίες του, με τις πολλαπλές εκφωνήσεις του, αλλά και με το γεγονός ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να αναλάβουν έναν ενεργότερο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματος».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5», ο Δημήτρης Βίτσας ρωτήθηκε και για την «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η Ανανεωτική Πτέρυγα, ζητώντας την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας του κόμματος της Αριστεράς απάντησε ότι ο ΣΥΝ «πρέπει να είναι ένα αριστερό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό αλλά και ενιαίο αγωνιστικό κόμμα» και πρόσθεσε ότι ο καθένας πρέπει να υπερασπιστεί με τη διαφορετικότητά του τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η Ανανεωτική Πτέρυγα, με αφορμή για το έκτακτο συνέδριο, με πολυσέλιδο κείμενο θέσεων τοποθετείται μεταξύ άλλων στο θέμα των σχέσεων μεταξύ του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει λόγο για «εγκλωβισμό» του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ «σε ατζέντα αριστερισμού, αντισυστημικές πολιτικές θέσεις, ιδεολογική αδράνεια απέναντι στον εξτρεμισμό και σε εκδηλώσεις βίας, ακραίο αντιευρωπαϊσμό, επιλογές που παρουσιάστηκαν ως νέα ενότητα». Ενώ ειδικότερα για τον Αλέκο Αλαβάνο αναφέρει ότι η επανεμφάνισή του «αποσταθεροποιεί την ηγεσία του ΣΥΝ και την οδηγεί σε διαγκωνισμούς, σπασμωδικές κινήσεις, πλειοδοσία "αριστεροσύνης" και αντισυστημισμού, καθώς και σε πολιτικές πρωτοβουλίες αναντίστοιχες με την κρισιμότητα των καιρών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Ιδού ο Α. Rocos: Παραδέχθηκε ότι τα πήρε από τη «Ζίμενς» ο Μαντέλης
Τότε που διέψευδε και μιλούσε για πλεκτάνη...
Σκιά υποκλοπών
Χέρι του ΟΤΕ τάπωσε το τηλέφωνο στο Καστρί
Ιδιωτικοποιήσεις
Βγάζουν στο σφυρί ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΡΚΟ, καζίνα
Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»
Βολές σε Ραγκούση μέσα και έξω από τη Βουλή
ΣΥΝ & ΣΥΡΙΖΑ
Αναζητώντας νέες ισορροπίες
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
Νέα Δημοκρατία
Στα χαρακώματα στελέχη της Ν.Δ. εν όψει εσωκομματικών εκλογών
Υπόθεση Βατοπεδίου
Συμφωνούν οι «τρεις» με διαφορετικά «διά ταύτα»
Κυπριακό
Λύση στο 2010 ζητεί ο Κι Μουν
Άλλες ειδήσεις
Για την οικονομική κρίση
Υποκριτικά τα μέτρα λιτότητας