Έντυπη Έκδοση

23ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ

Σκοτεινός πνιγμός στη Μανωλάδα

Τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή του 23χρονου Αφρικανού βυθίστηκαν για πάντα μέσα στο βρώμικο αρδευτικό κανάλι της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Η φωτογραφία του 23χρονου δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ, για να βοηθηθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης Η φωτογραφία του 23χρονου δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ, για να βοηθηθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης Ο νεαρός αλλοδαπός βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο κανάλι από υπαλλήλους του ΓΟΕΒ (Γεωργικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία. Ειδικό συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έβγαλε μέσα από το κανάλι το σώμα του άτυχου νεαρού, το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ως επίσημη αιτία θανάτου τον πνιγμό, εκτίμησε ότι το σώμα του νεαρού ήταν μέσα στο νερό επί τρεις περίπου εβδομάδες, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι προηγήθηκε μέχρι να βρεθεί στο αρδευτικό κανάλι ο αλλοδαπός. Στην τσέπη του νεκρού βρέθηκε από τους αστυνομικούς έγγραφο απέλασης από την υποδιεύθυνση του Τμήματος Ασφαλείας Σάμου, πάνω στο οποίο υπήρχαν οι φωτογραφίες του νεαρού. Με αυτές η Αστυνομία προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος στην περίεργη αυτή υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή κατά το παρελθόν οι αλλοδαποί εργάτες γης είχαν δεχθεί δολοφονικές επιθέσεις από τα κυκλώματα των ντόπιων τσιφλικάδων, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα φτηνά μεροκάματα. Στην ίδια περιοχή δημοσιογράφοι και φωτογράφοι αθηναϊκών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων και η «Ε», δέχθηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους, με σκοπό τη μη καταγραφή της άθλιας εικόνας εκμετάλλευσης σε βάρος των αλλοδαπών εργατών.

Στον συγκεκριμένο δήμο βρίσκεται και το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., των επίορκων δημοτικών υπαλλήλων, των αιρετών εκπροσώπων και των ντόπιων τσιφλικάδων, που χορηγούσαν πλαστές άδειες παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες γης έναντι αδρής αμοιβής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετρό Θεσσαλονίκης
Νέα πρόκληση από Ανθιμο
Διεθνής Αμνηστία
Υπερδυνάμεις- λαιμητόμοι δικαιωμάτων
Εκπαίδευση
Πανελλαδικές: τα «βρήκαν σκούρα» σε Αρχαία, Φυσική
«Νέο σχολείο με την τσάντα στο... σπίτι»
Σε δεύτερο γύρο οι πρυτανικές στο ΑΠΘ
«Χτίζουν σχολεία με υπερβάσεις ώς 181%»
Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας
«Με χτυπούσαν όλοι μαζί, διοικητής και αστυνομικοί»
Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Οργή στα Χανιά για τη μολότοφ σε μετανάστες
Περιβάλλον
Ζητούν χώρο ...ζωτικό
«Οχι πυρηνικά στη γειτονιά μας»
Μέτωπο επιστημόνων
«Μας οδηγούν στη ζούγκλα»
Απεργία ΠΝΟ
Απεργιακή «άγκυρα» για το καμποτάζ
Διόδια
«Αυθαίρετα τα διόδια σε Μαλακάσα, Αφίδνες»
Απελευθέρωση μεταφορών
Ιδιοκτήτες φορτηγών: Ως εδώ ή χειρόφρενο
Άλλες ειδήσεις
Φονικό μεροκάματο στην ΕΥΑΘ
Σκοτεινός πνιγμός στη Μανωλάδα
Τέλος η σύνταξη από το Δημόσιο σε άγαμους γιους
Την κοπάνησε μετά το τροχαίο ο αστυνομικός που τα 'χε κοπανήσει
Βροχή βατράχων στην Εγνατία - τρία τροχαία
Ζημίες 25,6 εκατ. η Aegean