Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ»

«Μας οδηγούν στη ζούγκλα»

Με την κατάθεση των επαγγελματικών τους ταυτοτήτων απειλούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και μηχανικοί, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός αρνηθεί να τους συναντήσει, όπως του έχουν ζητήσει με επιστολή τους από τις 18 Μαΐου. Κόκκινο πανί αποτελεί, όπως υποστηρίζουν, η διαπόμπευση και η επιλεκτική στοχοποίηση των επιστημονικών και επαγγελματικών τους κλάδων από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, που έχει εξελιχθεί σε «ανθρωποφαγία».

Δημ. Παξινός, πρόεδρος ΔΣΑ: Δεν θα μείνουμε αδρανείς Δημ. Παξινός, πρόεδρος ΔΣΑ: Δεν θα μείνουμε αδρανείς «Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει ως εχθρούς. Στρέφουν τον ένα κλάδο σε βάρος του άλλου. Μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Παξινός, σε χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, προειδοποιώντας ότι δεν θα μείνουν αδρανείς.

Εκ μέρους των φαρμακοποιών, ο πρόεδρός τους Κ. Λουράντος έκανε λόγο για κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου και κατηγόρησε το Δημόσιο ότι έχει επτά μήνες να πληρώσει τους συναδέλφους του για φάρμακα που ήδη έχουν χορηγήσει, με το ποσό να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος των γιατρών, Μ. Καλοκαιρινός, στάθηκε ιδιαιτερα στο φαινόμενο διαρροής σημαντικού επιστημονικού κεφαλαίου στο εξωτερικό, που θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα τον επιστημονικό μαρασμό της χώρας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μέχρι σήμερα 1.500 γιατροί έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες και τόνισε ότι δεν πρέπει να φθάσουμε σε κοινωνική έκρηξη.

Με τα ίδια μελανά χρώματα περιέγραψε και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των μηχανικών ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ι. Αλαβάνος, εκτιμώντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο η ανεργία στον κλάδο θα τετραπλασιαστεί. Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι σ' αυτά δεν περιλαμβάνεται καμία πρόταση καινοτομίας και ποιοτικής αναβάθμισης και ότι σε καμία περίπτωση η κοινωνία δεν θα δεχθεί ότι νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης υποστήριξε ότι αντί να χρησιμοποιείται η πρακτική της στοχοποίησης των επιστημονικών φορέων, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα χαρακτηρίζεται από ισονομία και ισοτιμία για όλους τους πολίτες. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετρό Θεσσαλονίκης
Νέα πρόκληση από Ανθιμο
Διεθνής Αμνηστία
Υπερδυνάμεις- λαιμητόμοι δικαιωμάτων
Εκπαίδευση
Πανελλαδικές: τα «βρήκαν σκούρα» σε Αρχαία, Φυσική
«Νέο σχολείο με την τσάντα στο... σπίτι»
Σε δεύτερο γύρο οι πρυτανικές στο ΑΠΘ
«Χτίζουν σχολεία με υπερβάσεις ώς 181%»
Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας
«Με χτυπούσαν όλοι μαζί, διοικητής και αστυνομικοί»
Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Οργή στα Χανιά για τη μολότοφ σε μετανάστες
Περιβάλλον
Ζητούν χώρο ...ζωτικό
«Οχι πυρηνικά στη γειτονιά μας»
Μέτωπο επιστημόνων
«Μας οδηγούν στη ζούγκλα»
Απεργία ΠΝΟ
Απεργιακή «άγκυρα» για το καμποτάζ
Διόδια
«Αυθαίρετα τα διόδια σε Μαλακάσα, Αφίδνες»
Απελευθέρωση μεταφορών
Ιδιοκτήτες φορτηγών: Ως εδώ ή χειρόφρενο
Άλλες ειδήσεις
Φονικό μεροκάματο στην ΕΥΑΘ
Σκοτεινός πνιγμός στη Μανωλάδα
Τέλος η σύνταξη από το Δημόσιο σε άγαμους γιους
Την κοπάνησε μετά το τροχαίο ο αστυνομικός που τα 'χε κοπανήσει
Βροχή βατράχων στην Εγνατία - τρία τροχαία
Ζημίες 25,6 εκατ. η Aegean